reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Z tymi opiekunkami to dosłownie skandal. Jednym słowem pracuje się na opiekunkę, a przy tym to nie my matki jesteśmy przy pierwszych słowach, pierwszych krokach, przy pierwszych najważniejszych chwilach w zyciu naszych maluchów tylko jakieś obce babska. I kurczę jeszcze trzeba im za to tyle płacic. Wrrrrrrr :mad:

reklama
jestem zalamana Waszymi cenami za nianie, ja sie rozpytywalam u mie i jest szansa znalesc nianie za 400 zl!

a moj kochany synek jeszcze nie spi, niestety......... :( :(

dla Maciusia duuuuzo zdrowka i milosci rodzicow!!!

wlasnie moj los ufarbowal mi wloski i mam teraz sliczny, czarnu leb..........hihihihihih

myśle że cena za opieke dużo zależy od miejsca a co za tym idzie zarobków, ja mieszkam w małej mieścinie wiec ludzie tu naprawde nie zarabiają kroci, dla wielu dodatkowe 400 zł miesięcznie to kupa forsy i nie przepierdują za przeproszeniem tylko biorą wszystko, a w miastach może są tzw nianie zawodowe które muszą sie za te pieniądze utrzymac (np w warszawie) więc może stąd tez ta kolosalna różnica...

a co tu taka cisza kobitki????????

kiedys to byly czasy, czasem to nie moglam posta wyslac bo coraz to ktoras cos nowego wysylala i mi sie zatrzymywalo, a teraz............ehhhh

gazelaczek pisze:
Hanti, to Cie może zaskocze ze dostalam oferte od studentki pedagogiki, ktora zazyczyla sobie 2000zl!  ;D ;D ;D Tyle, że w W-wie zdarzają sie ludzie, ktorzy placą takie pieniąde za opiekę nad dziecmi i widać wszystkie chętne nianie polują na takie właśnie atrakcyjne okazje  ::)

:o :o :o :o :o :o
ja jako oiekunka zarabiałam duzo......duzo jak u nas na prowincji.......bo 350zł od 8-14 lub 15 +pomagałam im w domu no bo sie nudziałam ale nie nalezalo to do moich obowiązkow
fakt faktem jest to praca bez swiadczen,składek ale......to jednak wybor kazdej opiekunki
a takie sumy sa niedożeczne!!!! aby tyle sobie zyczyc za opieke.......śmieszne

jak powiedzialam rafalowi, ze jedna pani to chciala 2000 tys zl. za opieke nad dzieckiem w Wawie to powiedzial, zebym jechala tam zarabiala a tu przysylala hihihihihhi

spadam babulki kochane............do juterka spijcie mocno!!!!

a jakby Maniula zajzala z nienaszej strefy czasowej to przesylam caluski :-* :-* :-* :-* :-*

no i dziewczynki zachecam do wiekszej frekwencji na bb.............. ;D ;D ;D ;D

przybiegłam a raczej dowlokłam się powiedzieć Wam dobranoc
posprzątałam kuchnie ale tak na błysk i zajeło mi to troszke czasu od 19.30 do teraz :p ledwo żywa z niej wyszłam ale błyszczy ;D ;D ;D
teraz ide z butla do mojego małego wojownika i spać
dobranoc mamusie :-*

reklama
elfiko macie śliczny nowy suwaczek :)
Ja właśnie skończyłam karmić i coś sie młodej przestawiło, bo pojękuje w łóżeczku zamiast smacznie spać...

Sama idę pod prysznic i do łózia, ostatnia samotna nocka :)
Jutro mężul wraca >:D

Dobranoc kobiałki :):):):)

Do góry