reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

nienormalne........cisza...........

co ja do cholerki mam robic??? nikogo tu nie ma,Mili spi,zaraz mam isc do szkoły-nie chce mi sie......o rajuśka.....dobrze ze chociaz zaraz łoś przyjdzie......bo zasne w tym domu.....i ta pogoda za oknem....

Tosia dostała cieczki i poszła na łajzy......juz widze efekt......ile kotki sa w ciąży?? nie mam pojecia??

reklama
Lilka pisze:
nienormalne........cisza...........

co ja do cholerki mam robic??? nikogo tu nie ma,Mili spi,zaraz mam isc do szkoły-nie chce mi sie......o rajuśka.....dobrze ze chociaz zaraz łoś przyjdzie......bo zasne w tym domu.....i ta pogoda za oknem....

Tosia dostała cieczki i poszła na łajzy......juz widze efekt......ile kotki sa w ciąży?? nie mam pojecia??
liluś nie jesteś sama,ja wlazłam do kompa zrobić przelawy i siedzę na bb............właśnie nadrobiłam

Gazelaczku Wszystkiego naj dla Maciusia,oby Wam te drugie 6 miesięcy dało,tyle samo radości!!!

A co do wychowawczego,to ja bardzo chętnie posiedzialabym z Otką w domku do roku.............więc,jak masz Gazelaczku taką możliwość to siedź,przecież faktycznie nie pójdziesz do pracy robić na OPIEKUNKĘ!!!!!

ale dziś jestem rozlazła...............nawet komp muli............chyba pogoda nam dokukucza

witam sie - nadrobilam i znikam:)

Dla Maciusia - serdecznosci :laugh:
Gazeleczku - nie zazdroszcze poszukiwan - ciesze sie ze mamy to za soba i jestesmy zadowoleni - no i pieniazki napewno inne place w Krakwie niz w Wawie :laugh:

ale mam dzisiaj niechęć do wszystkiego........................jestem zła zmęczona.......w sumie sama nie wiem,co mi dziś przeszkadza >:D O0 :-X ???

mój łoś w pracy na popołudnie............syn poszedł na bal przebierańców do szkoly
a my same w domku i najchętniej przywalilabym komuś.............macie taką osobę.........służę nerwami

Hanti, u mnie nastroj podony i nie mam pojęcia czemu..

Aniu
- super że udalo sie Tobie znaleźć fajną nianię. Zazdroszczę z calego serca :p :)

Witam mamusie ;)

Gazelaczku ja też jestem na etapie poszukiwania niani, na razie byla u nas jedna Pani i chciala 1200 zl, jak dla mnie to za dużo ::) może to dlatego, że nie wiem jakie są stawki, wiesz, jest taki przepis, że podczas gdy przysluguje urlop wychowawczy można wystąpić z wnioskiem o przejście na niepelny etat, ale nie mniej niż 1/2-może to bedzie jakieś wyjście? przy 3/4 to 1 dzień w tyg wolny, jeden 6 godzin, i oczywiście przerwa na karmienie...
ja mam problem tego typu, że mieszkam pod Warszawą i szukam kogoś stąd, rynek jest ograniczony i tak naprawdę już nie wiem co mam robić, bo wykonalam chyba ze 20 telefonów i tylko 1 pani byla zainteresowana ::)

Maniu podziwiam Cię naprawdę, faceci to powinni kobiety nosić na rękach, obsypywać kwiatami i .... TRZYMAJ SIĘ, jakby co, to podrzuć maluchy do mnie ;) :laugh:

tofinek pisze:
Witam mamusie ;)

Gazelaczku ja też jestem na etapie poszukiwania niani, na razie byla u nas jedna Pani i chciala 1200 zl, jak dla mnie to za dużo ::) może to dlatego, że nie wiem jakie są stawki, wiesz, jest taki przepis, że podczas gdy przysluguje urlop wychowawczy można wystąpić z wnioskiem o przejście na niepelny etat, ale nie mniej niż 1/2-może to bedzie jakieś wyjście? przy 3/4 to 1 dzień w tyg wolny, jeden 6 godzin, i oczywiście przerwa na karmienie...
ja mam problem tego typu, że mieszkam pod Warszawą i szukam kogoś stąd, rynek jest ograniczony i tak naprawdę już nie wiem co mam robić, bo wykonalam chyba ze 20 telefonów i tylko 1 pani byla zainteresowana ::)

straszne u was ceny za nianie,ciekawe jak to jest wmojej małej mieścinie............bo u nas 1200zł,to nawet mało kto zarabia w zakładach pracy

reklama
Tofinku, no wlasnie 1200 zl to minimum. Przy czym są to najczęściej osoby, ktore nie mają wykształcenia ani żadnego przygotowania do zajmowania sie dziecmi. No i nawet nie o to mi chodzi, że mają byc jakieś wykwalifikowane, bo w koncu ja na kursie dla opiekunek nie bylam, a dzieckiem sie zajmuję. Tylko, że to jednak praca w domu, w cieplarnianych warunkach. I mimo, że wiem, że z dzieckiem nie jest lekko, czasem aż glowa mi przecież pęka od Mackowych atrakcji, to jednak jest to lżejsze zajęcie niż dzwiganie pudel i rozpakowywanie towaru w supermarkecie. A w supermarkecie dostaje sie najniższą krajową i pracuje w piątki świątki...

Do góry