reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Widzę, że ty podajesz Weronisi 4 posiłki mleczne. Ja 3 i teraz zastanawiam się czy to nie za mało.
elfiko pisze:
ja to najpierw ubieram buty a kurtke i reszte tez dopiero na podwórku
a potem łaże jak ciele po jednej jedynej odśnieżonej ulicy i gadam sama do siebie :mad: :mad: :mad:

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

reklama
A mały jak widzi chrupka od razu otwiera szerooooooko buźkę i trzęsie się za nim jak osika. Muszę to uwiecznić na zdjęciu :laugh:

ja daje cztery razy mleko bo mała pije mniej - jakieś 150- 180 ml góra 200 na posiłek i raczej narazie tego nie zmieniemimo że lekarka mi powiedziała że dziecko po ukończeniu 6 miesiąca powinno dostawać trzy razy mleko ale jakieś 220 ml
a jakie dajesz te chrupki Adasiowi? Takie zwykłe flipsy czy te długie i grube? bo u nas trudno te grube dostac i tak myśle o tych zwykłych
wiem że sa mniejsze ale przeciez będe pilnowac weroniki zanim nie nauczy się ich jeśc

Uwaga!!!Rzucam pytanie!!
Którą rączką wasze maluszki częściej chwytają zabawki, która częściej ląduje w buźi??
Adaś praktycznie wszystko chce robić lewą rączką i tak się zastanawiam czy to może być oznaka, że będzie leworęczny??

to ja tez takie dam
a Weronika różne, był czas że wszystko robiła lewą rączką i to długo a teraz raczej prawa ale za to obraca się tylko z lewego boczku i ciągle " pedałuje " lewa nóżką
pytałam lekarki i mi powiedziała żeby sie tym nie przejmować bo to sa jeszcze za małe dzieci żeby określać prawo czy lewo ręcznośc
można jedynie poprzez zabawe i takie przekładanie do właściwej rączki uczyc dziecko prawo ręczności

a swoja droga ta moja lekarka to ma mnie chyba dośc bo ja ja zawsze wypytuje o takie pirdoły że szok ::) ;D

Niuńka pisze:
Uwaga!!!Rzucam pytanie!!
Którą rączką wasze maluszki częściej chwytają zabawki, która częściej ląduje w buźi??
Adaś praktycznie wszystko chce robić lewą rączką i tak się zastanawiam czy to może być oznaka, że będzie leworęczny??
CZEŚĆ WAM!
U nas też wygrywa lewa ręka i też mam podejrzenia , zę moze to leworęczność bo siostry dziecko tylko do prawej...oglądałm program w którym było mówione, ze to już w okresie prenatalnym się kształtuje a można zaobsterwować gdy dziecko sscie kciuka

kiedyś byłam na takim wykładzie o kształtowaniu sprawności u małych dzieci i kobieta lekarz jakiś tam mówiła że dzieci leworęczne sa zdolniejsze. Wierzycie w takie coś?

reklama
elfiko pisze:
pytałam lekarki i mi powiedziała żeby sie tym nie przejmować bo to sa jeszcze za małe dzieci żeby określać prawo czy lewo ręcznośc
można jedynie poprzez zabawe i takie przekładanie do właściwej rączki uczyc dziecko prawo ręczności

::) ;D
co lekarz to opinia moja lekarka wręcz zabroniła uczyć praworęczności "skoro dziecko tak ma to tak ma mieć i już " jedynie mówiła zeby obustronnie dzzicko wychowywać, aby półkule sie równo rozwijały

Do góry