reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

no i oczywiście sama do siebie gadam ::) męża na zakupy wysłalam, Weronika padła dzisiaj wcześniej bo w nocy znowu szalała i teraz siedze jak ten klops :-[

reklama
ja juz tez kończe ;D straszny kawopij sie zrobiłam
zawsze tak miałam przed ciążą a potem jak w ciąży i na początku po porodzie nie piłam to mi przeszła ochota ale widać wróciła.

kurcze, Joasia sie cieszy z zimy a ja mam juz dośc, codziennie ten sam widok z okna - wielka kupa śniegu brrrr a tak bym chciała na dłuższy spacer iść :-[
a na termometrze mam dzisiaj - 10!!

Elfiko, Adaś mleko pije tylko o 5.00 przez sen. O 9.00 daję mu łyzeczką z kleikiem, o 13.00 obiadek, 16.00 kaszka ryżowa na wodzie z deserkiem i o 20.00 mleczko z kleikiem łyżeczką. Tak jest najwygodniej, ani on, ani ja się nie męczy.

A zimy też mam już serdecznie dosyć, zwłaszcza kiedy mam wyjść z dzieciakami na spacer. Paula chodzi i marudzi, ze chce bajkę dokończyc oglądać, albo zsika sie w majtki w momencie kiedy ubrana juz w kurtkę, Adaś wrzeszczy jak opętany kiedy wrzucam go w kombinezon a uspokaja się dopiero na dworze, a juz nie mówię o ubraniu siebie. Wczoraj buty zakładałam dopiero w windzie ::)

oj zazdroszcze ći tych kaszek podawanych łyżeczka - Weronika jak tylko poczuje taka gęsta kaszke lub kleik na języku to robi wielkie oczy i ma odruch wymiotny i nie zje nic! mowy niema. Musze dorobić mleka i dac przez butle.
A u nas jest teraz tak
6 mleko z kleikiem przez butle potem o 9 deserek ale je niechetnie więc dziele porcje na dwa i reszta o 11 po drzemce
potem 12, 12.30 obiadem i 15.15.30 mleko
19.30 mleko i o 23 mleko z kleikiem

w między czasie pije soczki ale niewiele bo nie lubi pic niczego innego poza mlekiem ::)
ja to najpierw ubieram buty a kurtke i reszte tez dopiero na podwórku
a potem łaże jak ciele po jednej jedynej odśnieżonej ulicy i gadam sama do siebie :mad: :mad: :mad:

reklama
a dzisiaj ide do sklepu i kupie chrupki kukurydziane i bedziemy uczyc Weronike ssać co innego niz swiją rączke ;D

Do góry