reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Niania Lepiej idź do ginekologa. Ja ostatnio poszłam do internisty, bo chciałam, żeby mi dał skierowanie na badania, bo miałam ich dość dużo zleconych od ginekologa i nie chciałam robić prywatnie, żeby nie wydać fortuny. A ten internista mi na to, że on nie może dać skierowania na badania specjalistyczne w ciąży, dał mi tylko skierowanie na mocz i morfologie, a wassermana i hbs musiałam zrobić prywatnie. Chyba wam nie musze mówic jak sie wkurzyłam. W związku z tym internista pewnie też ci nie da zwolnienia z tej okazji, że jestes w ciąży, chyba że wymysli jakis inny powod.

reklama
No tak mi sie Asiu wydaje,ze troszke slabiej i te bulgotki takie wielkie nie benda ci wychodzic,chyba.

Tusia nie idź jeszcze na to badanie. Mi lekarka dala skierowanie, ale zaznaczyla, ze mam zrobic badanie miedzy 24 a 28 tygodniem ciąży.

Mnie tez sie wydaje,ze slabiej, ale ginekolog odpowiedzial mi, ze nie ma to wplywu na odczuwanie ruchow. W sumie ja tez mam na przedniej i nie narzekam na male odczowanie ruchow. Ostatnio sa one regularne i tak silne, ze bez problemu czuje nie kladac na brzuchu rak. A nieraz tak mnie dzidzia kopnie, ze az sie wystrasze i podskocze. Hi hi
Co do seksu to u nas wielka lipa. Juz chyba go nie bedzie w ciazy. :-[ a to dlatego, ze ja okropnie sie boje i nie bylo by przy nim przyjemnosci. Od kiedy wyszlam ze szpitala mam takiego stracha. Ale bez orgazmow sie nie obywa ;D choc wporownaniu na to co wczesniej to mala kropla w morzu. A maz tez mnie denerwuje, bo zawsze jak cos wychodzi to tylko z mojej inicjatywy. Tak to chyba nic by niebylo :mad: Czuje sie przez to w jego oczach malo atrakcyjna, ze wogole nawet nic o seksie nie wspomina. Zero czulosci.

Tusiu to ta twoja dzidzia ale musi walczyc w tym brzuszku,ze az tak to wszystko czujesz ;).
No wiec niewiem juz Asiolku co ciaza to inaczej widocznie..Ja ruchy slabiej odczuwalam i tak jak wczesniej pisalam nigdy brzuszek mi sie nie wypuklal od kopniakow,znam dziewczyny ktore tez mialy lozysko na przedniej scianie i mialy podobne objawy domnie...ale w koncu kazda z nas ciaze indywidualnie przezywa.
Moj doktorek znowu twierdzi,ze moze miec to wpyw na odczuwanie ruchow...

No właśnie u mnie ten seks ostatnio to też tylko z mojej inicjatywy :( Jak do tej pory to było raczej po równo. No ale widocznie tak ma być, skoro u większości z nas tak to wygląda. Faceci już tak pewnie mają. Tylko szkoda, że teraz kiedy właśnie najbardziej potrzebujemy potwierdzania naszej atrakcyjności, oni akurat tak się zachowują. Łukasz oczywiście mówi, że mam ładny brzuszek itp (no bo co ma powiedzieć), ale jak za tym nie idą czyny to jakoś w to nie wierzę :(

Aha,dziewczyny jak byscie czegos jeszcze o tym lozysku szukaly to pamietajcie lozysko na przedniej scianie a lozysko przodujace to zupelnie co innego(zebyscie czasem sie nie przestraszyly)

Wiecie co? Nikomu z naszych znajomych i rodziny nie podoba się imie Kajetan. Wszyscy jakoś tak dziwnie reagują na tego Kajtusia. ALe wcale nie mam zamiaru się przejmować ich opiniami  ;D My i tak już do brzusia mówimy Kajtek, więc nie sądzę, żeby nam się zmieniło, no chyba, że jak się dzidzia urodzi i okaże się, że to imię nie pasuje do naszego synka, to wybierzemy jakąś alternatywę :)

reklama
Do góry