reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Asiolku oznacza tylko tyle ,ze jest na przedniej i ze mozesz slabiej w zwiazku z tym odczowac ruchy no bo miedzy toba a dzidzia jest jeszcze jedna przeszkoda(na scianie tylnej lozysko wystepuje czesciej).Pozatym nie ma roznic.

reklama
Ja jak dowiedzialam sie,ze tym razem na tylnej scianie mam lozysko to spytalam ginekologa czy to lepiej a on na to :lepiej...z tego wzgledu lepiej bo czesciej wystepuje,ale to tak jak z ludzmi jedni pisza lewa reka inni prawa...lepiej  ;D

Pecherz plodowy jest jak balonik ale z jednej strony przyczepiony do twojego ciala(wkomponowany ;))To jest taka grubsza warstwa tkanek,ktore zywia dzidzie i odbieraja toksyny i te zbedne produkty przemiany materii

Dziewczynki mam pytanie troche z innej beczki.
Chce iść na zwolnienie dziś, mój lakarz nie przyjmuje, czy myslicie, ze mojgo iśc do innego ginekologa i powiedzieć mu wprost, że chce sobie odpocząć? i chce tydzień zwolnienia?
iśc do ginekologa czy internisty?

mhm.... łożysko z przodu, grubsza warstwa.. Agnieszko ale ruchy dzidzi bede czuła tylko slapiej???

Sylwio twoja dzidzia to napewno taka spokojna poprostu jest. Jak lezalam w szpitalu to jedna dziewczyna w 34 tygodniu ciazy miala zapisywac ile na godzine ma ruchow dzidzi , a ona mowi, ze ich nie czuje i nie zapisywala. Jej dzidzia taka grzeczna, ze cala ciaze bardzo malo sie ruszala, ale wszystko z nia dobrze. Poprostu takia juz jest. Moja mama chodzac z siostra caly czas sie martwila czy ona zyje, bo byla taka cichutka. Poprostu masz grzeczna dzidzie, ktora liczy sobie paluszki, a nie trenuje na mamusinych organach. I moim zdaniem napewno to grzeczna dziewczynka. :)
Moja to lobuziara, mame budzi w nocy i rzadne lozysko na przedniej scianie jej nie przeszkadza w tym by mame rozbudzic ze snu kopniakami.
Asiolku mnie od dluzszego czasu boli kosc ogonowa i nawet gdybym tego chciala to lezenie na plecach takim bolem by sie skonczylo. Bolami takimi nie ma sie co przejmowac. Wziac apap i powinno pomoc. Mnie to caly czas boli te krocze najgorzej jak podnosze nogi do zalozenia skarpetek, tak jak siedze, leze, czy chodze to nie. Tylko przy przekrecaniu sie w nocy i tym podnoszeniu nog.
A brzuszek rano tez mam miejszy, ktoras kiedys pisala, ze wieczorem to poprostu macica z wysilku pecznieje czy tp.
Dziewczyny czy wy wszystkie mialyscie badania na obciazenie glukoza, bo moja lekarka minie na takie nie wysyla, ale ja chyba sama sobie zrobie takie.

Asiolku,zobacz na zdjeciu(tym na dole)Dzidzia lezy wlasnie na lozysku(widac ze lozysko moze miec kilka centymetrow)
5638739_d.jpg

reklama
Asiolku jasne bedziesz czula dzidzie,w pozniejszym czasie nie bedzie az tak bolalo ;),chyba ze cie kopnie w kregoslup :)

Do góry