reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Cześć dziewulki :)

Elfiko mój Kornel też ma teraz etap wystawiania języka. Robi to non stop, do tego bawi się swoimi stopami i wreszcie doczekałam się czasów, kiedy zajmuje się sam sobą w łóżeczku ::) :p ;)

Acha, czy Wasze maluchy też się "kiwają" na boki? Mój to czasem robi, wygląda to tak, jakby robił to w rytm muzyki ::)
Nie wiem, czy mam się niepokoić, czy to jakiś jego kolejny etap rozwoju.

Więcej nie dam rady przeczytać, nadrobię wieczorkiem

pa

reklama
Iwon pisze:
Cześć dziewulki :)

Elfiko mój Kornel też ma teraz etap wystawiania języka. Robi to non stop, do tego bawi się swoimi stopami i wreszcie doczekałam się czasów, kiedy zajmuje się sam sobą w łóżeczku ::) :p ;)

Acha, czy Wasze maluchy też się "kiwają" na boki? Mój to czasem robi, wygląda to tak, jakby robił to w rytm muzyki ::)
Nie wiem, czy mam się niepokoić, czy to jakiś jego kolejny etap rozwoju.

Więcej nie dam rady przeczytać, nadrobię wieczorkiem

pa
Ivon dzisiaj Niuńka podała 2 skróty do stron inr. polecam 2 - bardzo ciekawe wiadomości i dodatkowo dowiesz sie dlaczego Kornelek się kiwa. w jednej książce "zabawy fundamentalne" wysczytałam ze warto rozwijać takie zdolności w dziecku np. przez chodzenie z nim w takt muzyki itp. i to mniej wiecej własnie w okolicach 6 m-ca wzwyż. Wiesz ja konczyłam szkołe muzyczną i bardzo bym chciała aby Kuba był też muzykalny dlatego go katuję muzyk. klasyczną, ale on woli mtv ;) he he . wiec musze odpuścić...ale dla tych co dzieci lubią taką muze muszę powiedziec ze najlepszy jest Mozart(bo pisał w genialnych tonacjach b. lubianych przez dzieci) i Bach (ze względu na motorykę)... no i ponoć warto dzieciom śpiewać (ja nie umiem wiec nie śpiewam ;)

AniuSzwarc ja z muzyką mam dokładnie to samo. Mój mąż skończył szkołę muzyczną i w ogóle wszyscy w jego rodzinie grają na pianinie, ja śpiewam, więc też w takich warunkach chcemy wychowywać Kornelka.
Muzyka poważna to u nas teraz norma  :) Często się przy niej bawię z małym.

witam
pierwszy raz z Mili poszłam o 10 na spacer
mroźnie wiec spedziłysmy na spacerku 40minut

teraz lala poszła spac

no a ja mam juz na dzien dobry kłótnie z mamą
bo ma byc koleda dzis u nas,i ona mi powiedziała ze ma to w dupie i nie bedzie a ja jej ze to dobrze bo przynajmniej nic głupiego nie powie ksiedzu
no i sie zaczęło,ze ja jestem debilka i inne wyzwiska.....ech :mad: ze powoli sie mnie wyrzeka.....rajuśka
przynajmniej mam nadzieje ze bede miała spokoj dzisiaj i ze nie bedzie mnie nawiedzać non stop

pamietam jak w tamtym roku przyszedl do nas ksiadz a ona ze ja w ciąży,że Karol sam bez jej zgody sie sprowadził itd.
i po co to ksiedzu gada takie cos?? co go to obchodzi?? wogole nas nie zna,co roku inny przychodzi a ta z takim czyms wyjeżdza!! :mad:

ja to mam mamuśke.....od siedmiu boleści

a co do chodzika to uwazam ze jak sie na chwilke dziecko sadza to mu sie krzywdy nie zrobi
co innego jakby miało spedzac tam duzo czasu

Mili potrafi ładnie sie opierac w chodziku,siedzi jak dama
to zalezy tez od dziecka,nie wiem
za tydzien ide do lekarza to pokaze jej jak Mili siedzi i posłucham co mi powie o jej siedzeniu i o chodziku]
choc raz pomęczę te doktorke

Witam Was w południe!

zaspałam dziś na wcześniejsze tu wejście....... :-[

Oti dała mi dziś popalić w nocy,wstawałam do niej co godzinę
głowa mnie boli,jak cholera.......nawet po kawce,oj chyba będzie dziś paracetamol w urzyciu

jest tu ktoś.........bo mam wrażenie,że znowu sama ze sobą gadam,w ogóle od kiedy część mamuś wrociła do pracy
to tu jakoś pusto bywa

a mnie wczoraj mąż pocieszył,gdybym wróciła od stycznia do pracy,prawdopodobnie zostałabym zwolniona,bo u nas w zakladzie jest o 50 osób za dużo,a ja po powrocie nie miałabym stanowiska i byłabym zbędna!!!!

Jutro idę do opieki zanieść wniosek na rodzinne i wychowawczy

bosshe ile tych świstków trzeba mieć,właśnie przeglądalam moje notatki(musiałam zanotować,co potrzebne,bo chyba bym nie spamiętała) i tylko mam nadzieję,że jak tam pójdę,to się pani nie przypomni,że jeszcze coś

Oti dziś dalej daje czadu,chociaż kupka była i nakarmiona,nie wiem co robić.............beczy i beczy

hanti pisze:
Jutro idę do opieki zanieść wniosek na rodzinne i wychowawczy

bosshe ile tych świstków trzeba mieć,właśnie przeglądalam moje notatki(musiałam zanotować,co potrzebne,bo chyba bym nie spamiętała) i tylko mam nadzieję,że jak tam pójdę,to się pani nie przypomni,że jeszcze coś

Oti dziś dalej daje czadu,chociaż kupka była i nakarmiona,nie wiem co robić.............beczy i beczy

na spacerek chce hehehhe

reklama
a może .............tylko jak mam pchać wózek po śliskiej nawierzchni to jakoś tak mi się nie chce

nawet nie mogę wystawić jej chwilowo na balkon,bo choinka tarasuje wyjście :p

Edytko,a u Was jak ???
trzymacie się dzielnie ;)

Do góry