reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

Wiecie co teraz zajrzałam i już nie widzę tej białej kropki, co myślałąm i chwaliłam się, że to ząb :-[ Ja już nie wiem.
Ale pochwalę się, że Majka już ładnie siedzi i mało co się przewraca potem powklejam zdjęcia, jak toładnie robi ;D

reklama
oj........wyspalam sie troszeczke, od razu czuje sie lepiej.....Kubus tez chyba wyspany, bo szaleje mi tu na rekach, ze ho ho!!!

edytka kochana jak zawsze pamierasz o mnie i mojej kawce, jutro obowiazkowo, punkt 10 jestem z kawa!!!!!hiihiiiihihihih ;) ;) ;)

elficzku bidulko nasza, dobrze, ze masz losia swojego w domu , jestesmy z Toba i mamy nadzieje, ze kryzys minie!!! ;D ;D ;D

Martusia wlasnie dzis o Tobie myslalam, fajnie ze jestes juz w naszej strefie czasowej.......... ;D ;D ;D ;D ;D

No to idę kupić ten bepanthen :) Dzisiaj moje piersiątka już lepiej bo zrobił mi się strupek, znaczy się goi się :)
Jeszcze dzisiaj poodciągam a jutro znowu mu zacznę dawać piersi, mam nadzieję, że mnie znowu nie pogryzie :)
Maciek wczoraj wieczorem zjadł 100 ml mojego mleka z 2 łyżkami kleiku ryżowego i spał do 4!!!!! Dzisiaj spróbuje dać mu więcej :)

Martuśka witaj wśród rodaków ;) :)

Lilka te żele to rzeczywiście o du.. rozbić. Mi mały po nich chyba jeszcze bardziej beczał. A z jedzeniem to też mleczka za bardzo nie chce z butli ciągnąć, chyba go boli bo strasznie marudzi przy jedzeniu. Mam nadzieję, że to przejściowe.

Elfiko współczuję. I podziwiam za wytrwałość. I pytam, jak ty kobieto dajesz rade? ???

Sąsiad piętro niżej chyba robi remont, wierci i stuka, stuka i wierci, a moje dziecko już drugą godzinę śpi. ::) ??? A ja jak w domu nieraz głośniej coś powiem to jest wybudzenie na całego. No i o co chodzi tym dzieciom.

Elfiko nie zazdroszcze tego dnia. Kurde o co chodzi Weronisi. Glod? Ale chyba bys wyczula, ze chce wiecej jesc. Tesknota za ciocia, to chyba by juz przeszla po 3 tyg. Dzicko przeciez szybciutko przestawia sie na nowe otoczenie. MOze jednak brak jej tego spaceru? ??? Moze mozna by wyjsc z nia tak w najcieplejszym momencie dnia choc na 20 minut. U nas tez mroz ale wychodze z Alkiem choc na chwilke. Wiem, ze to kosztuje mase ubiernia. Alek nienawidzi sie ubierac w kombinezon, a jak juz jest ubrany to lezy w wozku jak kloda i nie wolno mu nic poprawiac, bo wtedy "warczy" takie grozne "mmmmm" i to ma zdecydowanie po tatusiu. Elfiko, ciezko Ci i dlatego zaslugujesz na medal, bo juz swoje przeszlas naprawde :) No chyba, ze te zeby, ale az takie marudzenie i placze? :(

Kochane E_mamo, Asiu i Niunka dziei wielkie za pamiec o mnie :-* No nie powiem mimo tych mrozow naprawde mi fajnie w tej Polsce. Mani posylam polskie fluidy a i Eilall i Anitce, choc one chyba sie dawno nie pokazywaly.

No nic nadrabiam troche poki maly spi.

mam paracetamol i sie juz zastanawiałam czy go podać.....skoro piszecie ze te mascie sa do d..y to ich nie kupie
od wczoraj wkładam Mili te gryzaki do zamrażarki to potem sa zimne,ale wczoraj sie przyssała do nich....i była cisza

koleżanka mi poradziła aby łyżeczką pukać to miejsce gdzie ząbek wychodzi i tez tak robie....i cisza wtedy
wiec to napewno ta górna jedynka

matko czemu to tak długo trwa?? :( mogłaby juz sie wyrżnąć...

Mili od 10 spi,całe szczescie bo ostatnie dni były całkiem rozlegulowane

Tusia,Mili tez juz lepiej siedzi  :) ta gimnastyka cos daje  ;)

Klaudia pisze:
No to idę kupić ten bepanthen :) Dzisiaj moje piersiątka już lepiej bo zrobił mi się strupek, znaczy się goi się :)
Jeszcze dzisiaj poodciągam a jutro znowu mu zacznę dawać piersi, mam nadzieję, że mnie znowu nie pogryzie :)
Maciek wczoraj wieczorem zjadł 100 ml mojego mleka z 2 łyżkami kleiku ryżowego i spał do 4!!!!! Dzisiaj spróbuje dać mu więcej :)
Klaudia,a próbowałaś odciągać pokarm ręcznie,zawsze to by była mniejsza ingerencja w bolące ranki
ja osobiście,tylko ręcznie odciągam,bo te laktatorem elektrycznym mnie bolało,a ręczne są do d....py

jak byś miała problem to mogę pomóc wskazówkami ;)

Ja tez odciagam tylko recznie. Laktatorem probowalam dwa razy niedlugo po urodzeniu Alusia i sie zrazilam. Wprawdzie nic mnie nie bolalo, ale mleko nie bardzo chcialo leciec.
Klaudia i smaroj te brodawki tez mlekiem oprocz masci. Zycze, zeby Macius juz nie gryzl mamusi :)

reklama
a ja tam od urodzenia Kuby odciagam laktatorem recznym Aventu i jestem bardzo zadowolona, dzisiaj chyba pojdzie w ruch bo zarazilam sie od Was dodaniem kleiku do mleczka, marzy mi sie przespana nocka..............ehhhhhh

Do góry