reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

E tam maniula, zamiast odpukać, to ja proponuję zakłady, która będzie pierwsza  :laugh:  ;)
Stawiam na Kredkę albo Alkę ;D Violi nie liczę, bo ona otwarcie przyznaje, że chce mieć szybko drugie, więc co to by był za zakład  ;)
iwonica ???? dlaczego ;)

reklama
coś mi zjadło wiadomośc
Martuska u nas tez niestety karmienia nieregularne raczej jak ty to zrobiłas ze tak masz ustawione?

moje dziecko dzisiaj budzi sie co 1 godz i tylko przy cycu zasypia od nowa troche pociamka i spi i za godz od nowa

Sylwia
aukcje super
moze blizej wiosny zajrze bo teraz nie inwestuje w super ubranka bo i tak nigdzie nie chodzimy a na spacerze w kombinezonie nic nie widac

tak wogóle to tymulo zasnął przed chwiląw wózku i jeszcze tu leży i nogami co chwilkę pofikuje zaraz przekładam do wyrka i sama idę się położyć bo padam.....i jeszcze noga mnie łamie buuu jak ja tego nie lubie!

martula wiesz z tym karmieniem to sama nie wiem jak to jest, bo tymul nawet nie płacze tylko jakoś tak daję mu cyca, nawet nie wiem jak to wychodzi muszę w notatki zerknąć jak to było bo kiedyś npotowałam dla zorientowania. w nocy tymik ostatnio budzi sięz 4 razy. dostał dziś 100 mlesia (mojego) z łyżeczką kleiku kukurydzianego ale wypił jakieś 60 i zobaczymy czy coś "zalepi mu żołądeczek"
chyba zacznę go karmić co jakiś czas i notować i zobaczymy co z tego wyjdzie, może tak jak radzisz co 2.5 godziny

maniulka jak karmiłam tymika myślałam o tobie i zastanawiałam się czy ty kochana od kąd urodziłaś tymula przesypiałaś całe nocki.....bo tymul jeszcze mały i możliwe że w nocy ci się budził jeszcze....ale nie wiem..

Kate no poszlam za rada Tracy, ktora to pisala, ze dziecko na piersi nie jest glodne czesciej niz co 2,5 - 3 godziny. Owszem w pierwszymmiesiacu cyc byl czesciej w ruchu, ale potem juz w miare regularnie. Mysle, ze Alusia brzuszek nauczyl sie juz, ze jedzonko dostaje w miare regularnie. Tez kiedys bylam zdania, ze cyc na rzadanie, ale to by bylo naprawde meczace. Tak to organizm ma czas na starwienie i odpoczniecie i kolejne jedzonko. Ja mysle, ze warto tak dzieci przyzwyczaic. W koncu powoli zaczna jesc stale posilki i co beda po kilka lyzek jadly przez caly dzien? Kate pisalas kiedys, ze wydaje Cisie ze Krzys malo je, to moze dlatego, ze je czesciej w dzien. Ja jak odciagam mleko dwa razy w tyg jak wychodze na jednokarmienei to odciagam po 180. Ostatnio 190 i tyle zjada. Fakt mielismy przejsciowe probemy, ze ALus nie bardzo chcial jesc, ale to chyba przez te noce, a raczej "nadrania" przy cycu. Teraz jest nieporownywalnie lepiej. :)

Kredeczko, ja bym sprobowala, bo Tymus naprawde nie bedzie sie od Ciebei mogl oderwac, a tak to z radoscia bedzie chwytal cyca przy kolejnym karmieniu.

Wiecie co ja starsznie lubie wachac moje dziecko i ten jego zapach mnie rozbraja normalnie ::) ja od dziecka jakos wszystko wachac lubie, a teraz zapachu mojego Alka nie mam dosc :laugh:

d u p a z tym Viburcolem :( byla już pobudka o 22;20 i oczywiscie karmienie, czyli dokladnie 3 godziny od ostatniego.

ja wymięknę jak dziś w nocy będzie wstawanie takie jak poprzedniej... kurcze, no !!!
co 3 godziny to Jula robiła pobudki jak się urodziła szzzzzzzzzzzzz >:D

E_mamo popatrz a bylo juz tak dobrze :(
No zycze zeby juz sie nie obudzila w nocy az dopiero rankiem :)
A jak Twoje samopoczucie?

Ja ide zjesc kolacje i do mycia. Alek spi ale juz mial dwa drobne przebudzenia i trzeba go bylo poglaskac. Moj smerf kochany, starsznie go kocham :)

Kate
zdejcia wasze na sniegu swietne, Krzys ma superowa czape, a Ty nie wygladasz jak mama 9-letniego syneczka, tylko walsnie 5-miesiecznego Krzysia :laugh:

Poczytałam sobie tak o waszym zmaganiu karmienia cycem i u mnie jest mniej więcej co trzy godziny.
A więc 6-7,9,później 11,14,16-17,19,21.30-22,no i na śpiąco 2 w nocy.
Ale bywają noce,że mam pobutkę co godzinę,a i dni,że pierwsze karmienie jest po 8 rano...................czasem sama nie nadąrzam co i jak,ale najważniejsze,że moje dziecko przybiera na wadze i jest radosne!!!! ;D

jakie cudne te nasze maleństwa w galeryjce..............łezki jak zawsze kręcą się w oku ::)
mam porzyczoną cyfrówkę i nici ze zdjątek teraz,właściciel nie zabrał ze sobą płytki ze strownikami i nie można zrzucić zdjęć na kompa...............a miałam tyle planów,by zrobić foteczki w świątecznym otoczeniu :-[

Kredus ja juz kiedys Martuni pisalam ze i TYmul i Gaba mi nocki urzadzaja i spac nie daja....hm...juz nie pamietam jak to bylo przespac cala noc nie mowiac juz o wyspaniu sie i leniuchowaniu do np 9 ::) ::)
fiu kiedy to nastapi ....

a my jutro idzemy do znajomych..hm....tacy znajomi w moich rodzicow wieku ::) wiec same rozumiecie ;) ale zawsze to cos :D i mam nadzieje ze bedzie ok

a teraz ide umyc Gabcie

reklama
heloo o poranku dziewczyny na nic casu nie mam mała pochłania mnie niesamowicie a do tego znowu latam po tych lekarzach dzisiaj odbieram cześć wyników swoich bo słaniam się z nóg osłabiona jestem i wogóle urlop od rodzinki by mi sie przydał ;)
pozdrawiam Was wszystkie buziaczki

Do góry