reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Jeżeli chodzi o samodzielne siedzenie to Darii jeszcze to nie w głowie,
w wigilię natomiast odkryła swoje stópki i teraz ciągle wkłada je do buzi :D :laugh:

reklama
czesc dziewczynki
pewnie juz o mnie zapomnialyscie lae ja juz jutro wracam i bede wam znowu zycie zatruwac ;D :laugh: >:D
nawet nie probuje teraz czytac co klikacie bo bym tak do emerytury siedziala
postaram sie w domu nadrobic.
caluje was i maluszki kocchane
pokazalam siostrze wszystkie nasze skarby i opowiadalam co kto i jak i siostra zachwycona ;D moze nareszcie doczekam sie jakiegos siostrzenca ::) ;D :laugh:

Czesc Babeczki :) U nas w nocy dziś zbiorowa awantura :laugh: takze dołączam do mam które nocami puszzają wiązanki swoim maluchom i męzom przy okazji hiihih ;) Na szczescie poczucie humoru nas nie opusciło i nad ranem kiedy nasz syn zaczął kichać jak stary chłop wszyscy ryknęlismy smiechem :laugh:
No a przy śniadanku poznałam przyzczyne nocnych scen , nasz ząbek zrobił się juz naparwde pokaźny ;D I chyba wychodził dzisiejszej nocy.
A dziś po południu nasz Maksio wyjezdza do rodziców na sylwestra ;D a my mamy chate wolną ;D
Spanie do późna, driny, siedzenie po nocach, impreza sylwestrowa, mega kac. Ech!! Jak ja tego potrzebuje... :)

Co do drzemek w dzień to i tak niezłe z was farciary. Mój Maks spi ok 4 razy dziennie po 30-40 min!! :p A ja juz doszłam do takiej pefrekcji , ze podczas kazdej z tych drzemek potrafie sie wykąpać, podczas kolejnej sprzątnąć, nastepnej coś do gara wrzucic, i jezscze do Was popisać. Dziś kolejnośc jest taka, ze juz mam posprzatane, teraz do Was pisze. ózniej coś do gara a nastepnie kąpiel...
Ech! a jutro bede sie kąpać normalnie ze dwie godziny :laugh: :D

Tusiu - mi sie wydaje, że Majka ma czas na siadanie. To ze w szostym miesiacu dzieci siedza, to srednia statystyczna. Po prostu cwicz z nią podciąganie. My z Mackiem duzo chodzilismy do ortopedy, bo byly problemy z bioderkiem i ciagle mi ten lekarz mowil, zeby nic nie robic z dzieckiem na siłę. Dziecko musi samo wycwiczyc rozne mięśnie. Mozna mu najwyzej pomagac, ale trzeba wiedziec jak, żeby nie zrobić krzywdy. A w ogole to masz super ze mala tyle śpi w ciągu dnia. Mi Maciek praktycznie w ogole nie spi i caly dzien jestem na wysokich obrotach. Co przy obecnym marudzeniu w związku z ząbkowaniem powoduje, że dostaję szału  ::) ::) ::)

Iwon - bylismy juz z drgawkami u lekarza. Teraz bedziemy robic usg glowki przezciemiączkowe i EEG.

A zeby jezscze bardziej sobie zycie osłodzić jutro jade na zakupy ciuchowe na powróct do pracy i moze coś na sylwestra ;D Mam pozwolenie od łosia (niestaty przez ten cyrk z domem musze to z nim konsultować). Juz chyba trzeci dzien z kolei przed zaśnieciem marze sobie o tym co sobie kupię hiihihhiih To takie infantylne, ale co!! Tyle siedze w domu, ze coś mi sie od zycia nalezy ;D
Mysle, ze bez zastanowienia wszytskie sie z tą teorią zgodzimy.

dziewczyny, te Wasze dzieciaki to normalnie śpiochy!!! Maciek to po prostu w ogole nie śpi! Za to caly czas robi ostrą gimnastykę - może dlatego tak szybko zaczął siadać  ::) ;) :)

Nianiu
- jak najbardziej cos sie nam od zycia należy, hihi. Niedlugo wracasz do pracy i musisz przeciez po ludzku wyglądać  ;) :) ;D :p

Ja wlasnie w tym celu chce isc do pracy - zeby byl sens robic rozne rzeczy. Bo obecnie po co mam sie ladnie ubierac, skoro i tak sie tarzam z Maciejką po podłodze? Kilka razy dziennie jestem opluta, aż szkoda ubrań i zakładam tylko wygodne spodnie i swetry. Za to gdy gdzies wychodzimy w gości to caly dzień przezywam w co się ubiorę  ::) Eh, kobieca próżność, ale ja to uwielbiaaaam  :p ;D

reklama
Nianiu, co masz na mysli pisząc beznajdziejne posty?????? W ogole nie rozumiem kobieto o co Ci chodzi, hi hi Przecież nie masz za co przepraszać! :)

Do góry