reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

A ja wlasnie ogladalam galeryjke zdjatek naszych dzieciaczkow:

Kubus ma jak zwykle przepiekne fryzury - nie jedna dziewczynka moglaby mu pozazdroscic ;)
Macius - dorosly chlopczyk juz na tym krzeselku - az milo popatrzec, a i nozki je jak prawdziwy fahowiec
Tofinek to sliczna krolowna - taka drobniutka, malutka...
Max jako prawie Mikolaj wyglada uroczyscie ;D i dojrzale ;D (piegi mamusi tez sa piekne)
Julka na zakupach - wczesniej zaczyna zkupowe szalenstwo - swietnie sie w wozku prezentuje ;)
Majka i historia o prezencie - siwetna sprawa :laugh:
Gabrysia na zdjeciach prezentuje sie juz jako dorosla dziewczynka, ktora wie czego chce, a braciszek Tymcio to takie ciasteczko do schrupania - urocza z nich parka

Z gory przepraszam jezeli pominelam jakies malenstwo

reklama
Nianiu, ja tez szukam opiekunki i potem zamierzam przez tydzien z nią być w domku. I pomyslalam, że pierwszego dnia bede jej wszystko pokazywac i stopniowo niech ona zacznie wszystko robic. A potem postaram sie troche wyjsc, niech sobie powoli zacznie sie przyzwyczajac do Maciusia, a Macius do niej.

Tez tak mysle, że opiekunka nas nie zastąpi. Nie bedzie przeciez tak wycałowywać dziecka ani nie da mu tego ciepla co mama. Ale z drugiej strony to bedzie juz taki start w dorosle życie naszych maluszkow  ;) :)

A jak szualas opiekunki? Masz z polecenia, z agencji czy z ogloszenia? Nie mam pojecia od czego zaczac szukanie. Zamierzam isc do pracy od marca kiedy zaczac szukac???

Gazeleczku mam nadzieje ze podejrzenia zostana tylko podejrzeniami i Macius okaze sie zdrowiutkim chlopcem. trzymam za to mocno kciuki :-*

Dzieki dziewczyny za kciukaski :-* :-* :-* Wg mnie to nie wygląda na padaczke, bo to byloby dziwne, gdyby bodźcem bylo karmienie. Przy padaczce impulsem moze byc migające światlo, halas czy jakis inny element wywołujący szok. Ale tak czy siak, nie wiem o co chodzi. Jednak takie drgawki nie wyglądają normalnie...

My w domku mamy okolo 21 stopni.

Nianiu ja wprowadzalam pokarmy od marchewki, a potem byla wlasnie ta dynia z ziemniakiem, a teraz jemy zupki warzywne. Nastenym krokiem beda te zupki z mieskiem - mam w planie wymieszac troszke zupki warzywnej z ta z mieskiem i tak stopniowo zwiekszac. A potem bede szalec ;)

U mnie opiekunka byla juz przez dwa dni - przez pierwszy dzien ja jej wszytsko pokazywalam i tlumaczylam jak zajmuje sie jasiem, o ktorej jedzonko i takie tam; w drugi dzien ona sie nim zajmowala. Ma przyjsc jeszcze jutro aby jas sie z nia zaznajomil i w poniedzialek, a ja od wtorku znikam (naszczescie tylko czesc etatu, wiec az tak strasznie dlugo mnie nie bedzie). Jak ona u nas byla to ja sobie robilam porzadki ;D

Ja gazeleczku rozpoczelam poszukiwanie na 2 msc przed pojsciem do pracy. Z tego co pamietam to Niania miala kogos z polecenia - moze Ci pomoze w poszukiwaniach :laugh:

Aniu - zaniemowilam! Jas wygląda przeuroczo! No i pierwszy lipcowy chlopak z krawatem ;D Czy Jas się duzo uśmiecha? Na zdjęciach zdaje się być taki bardzo uważny. Obserwuje i chyba coś tam sobie rozmyśla. Pewnie wyciąga wnioski - jak to prezes ;) :)

No i zapomnialam napisać, że Majka Tusi wygląda jak lalunia. Fajny ten ciuszek z różowymi koronkami. Taka porcelanowa lala :) Rzeczywiscie szkoda, że nie ma więcej zdjęć.

Jas usmiecha sie czesciutko, ale do czasu jak zobaczy obiektyw - wtedy bardzo ciezko go "przylapac" na usmiechu, ale z czasem napewno sie to zmieni.

Zasypalam Was dzisiaj fotkami, ale to po to byscie o mnie nie zapomnialy jak bede tu troszke zadziej zagladac - pewnie troszke praca mnie pochlonie :laugh:

asiula u nas po soczku nie było bóli brzuszka a tymul wypił go ok 15 ml i był to pierwszy inny "posiłek" pomijając wcześniejsze herbatki ale wiadomo każdy szkrabik reaguje innaczej
damayanti gratulacje "fikołków" ;)
witaj kasiku :)

a asiu nie wiem ale mi się tak wydaje że na pierwszy raz lepiej podać jabłuszko ze słoiczka, chyba że jabłuszka z własnego sadu, no nie wiem tak nmi się tylko wydaje.... później też sama będę robiła jedzonka i deserki dla tymula, bo uwielbiam przygotowywać jakieś maleńkie jedzonko (często robię i robiłam dla siostreńców)

u kasiu gratulacje dla martysi pierwszych saneczek!!!!

aniu ładniutkie fotki :) jasiu taaki doroslak w krawaciku :)

reklama
co do pierwszego postu to oto mój :)
kolorowa_kredka pisze:
Witam wszystkie mamuski :)
Chciałam się pochwalić że też mam to szczęście że zostanę mamusią:) Z niecierpliwością czekam na ten cudowny dzień. Po mniej więcej trzech miesiącach udało nam się! Planowy termin z okresu i pierwszego USG to 30 lipiec drugi z wyczuwalnego "bulgotania" i kolejnego USG na 12 sierpnia, ale my się trzymamy tego pierwszego no i oczywiście bliższego :D

pozdrowionka

Do góry