reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Joaska pisze:
dziekuje Aneczko :-* :-*
mam jeszcze pytanie ile tej marcheweczki dawalas? i czy nie bylo po niej zatwardzenia( podobno czasem moze byc po marchewce)???

ja dawalam Kubie jablko ale mu nie smakowalo! moze sprobuje ta marchewke>?? albo zaczne tak jak Ty od soczku????/sama juz nie wiem!!!!
Witam!
widzę Joasiu ,że zaczęłaś wprowadzać nowe pokarmy.
Ja dawałam Otylce soczki i o dziwo mojemu szkrabowi smakowały,dawałam marchewkę z jabłkiem(przecierowy) i jablko z winogronem(klarowny) i bylo ok.Teraz chcę dać jakiś deserek,lub zupkę warzywną,ale sama się jeszcze zastanawiam co ::)

reklama
Joaska pisze:
wlasnie krece sie kolo lodowki................ale nie, bede twarda!!!!!a tam w srodku tyle smakolykow!!!!!mmmmmm

a u nas zaliczona pierwsza zabawka edukacyjna, Kuba dostal takiego fajoskiego smoka........ale za bardzo jeszcze sie nia nie bawi, na razie wszystko laduje w buzi!!!!!!

3adff7f795488d2058bdc193ec92be.jpg[img]

a oto i rzeczony smok!!!
Joasiu śliczny ten smoczek,ciekawa jestem ceny i gdzie mozna takiego kupić...................... :p

Joaska pisze:
dziekuje Aneczko :-* :-*
mam jeszcze pytanie ile tej marcheweczki dawalas? i czy nie bylo po niej zatwardzenia( podobno czasem moze byc po marchewce)???

Marchewki udalo mi sie dac na poczatku moze ze 4 lyzki, na drugi dzien troszke wiecej. I kupa jasia ma juz inna konsystencje - po marchewce zamiast 4 kupek "plynnych" mielismy 2 o troszke "twardszej" konsystencji, a teraz mamy 1 w ciagu dnia, no ale to efekt tych zupek.

A u nas ze spaniem to jeden wielki przekręt. Generalnie Maciek spi raz dzienie [!!!] i to na dodatek... na spacerze. Tyle chociaz, ze czasem po tym spacerku jeszcze dosypia w domku. Ale np. wczoraj nie spal w ogole.

Dobrze za to, ze w nocy sie unormowal. Wstaje na jedzonko ok 5-tej, potem spimy do 8mej. Czaaaasem ma pobudke kolo 1-szej. Ale wtedy daje mu tylko smoka i przytulam. Ostatnio jednak zaczyna przesypiac az do wczesnego ranka.

Tak w sumie to chyba wole zeby spal w nocy, wtedy zawsze latwiej wytrzymac z lobuziakiem w ciągu dnia ;) ;D

NiaNia pisze:
hihihi ale fajny dostałam komentarz na allegro od goscia od którego kupowałam prezent dla michała

"Szybka wpłata, miły głos i uprzejmy kontakt :) In plus!"

Oj przemiły głosik, przemiły :) :) :)

No i jestem już znowu z Wami :)
Byłam dziś u fryzjera :) Cieszę się z nowej fryzurki i przy okazji zaaplikowałam sobie zastrzyk regenerujący zniszczone włoski. Jesli dobrze pamiętam, to Alka też sobie z tą odżywką zaszalała podczas ostatniej wizyty u fryca ;)

Joasia, mój Kornelek ma raczej stałe pory drzemek. Są trzy, pierwsza około 8-10 w zależności od tego, o ktorej się rano obudzi. Trwa ona 30-40 minut. Druga to 45-60 minutowe spanko na spacerze, a trzecia, najdłuższa, bo trwająca jakieś 1,5 godziny to drzemka popołuniowa, około 15.

Gazelaczku
chyba coś przeoczyłam, bo nie miałam pojęcia o jakichś drgawkach Maciusia. Byłaś już u lekarza?

Widzę, że na BB dominuje teraz gorący temat pierwszych pokarmów :) he, he, zaglądajcie na butelkowe, nie ma kwestii, ktorych nie rzucałyśmy już na tapetę :laugh: :laugh: :laugh:

no to widze, ze Maluszki lipcowe spia podobnie..........oczywiscie z malymi wahaniami!!!!

zastanawiam sie nad stworzeniam nowego watku dla mam cycusiowych hihih, wiem, ze na butelkowych mozna sie dowiedziec baaardzo duzo, maja tam prawdziwa skarbnice wiedzy, ale trudno tam odszukac pewnych rzeczy, naprodukowaly bardzo duzo, co o Tym sadza mamy karmiace piersia?????

reklama
Do góry