reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

ehh widze ze wszyscy sprzątają a ja olałam swiąteczne porządki mam tylko umyte okna i uprane firanki no i sie tak troche ogarnie przed samymi swietami ;D

reklama
kate332 pisze:
gazelaczku krzesełko super a Maciuś w nim to taki "dorosły" facet mój krzysiek jeszcze by nie dał rady tak siedzieć

Kate, ale Twoj Krzysio chyba jest młodszy od Maciusia. Jeszcze dorośnie i On będzie ładnie siadał :)
A poza tym to siedzenie to takie troszkę oszukiwane, bo Maciuś opiera się o tackę. Tyle, że sam się ładnie podnosi. Ale bez oparcia kiwa się jeszcze i leci albo na boki albo do przodu.

Elfiko - trzymam kciuki za Waszą podróż :)

gazelaczek pisze:
kate332 pisze:
Kate, ale Twoj Krzysio chyba jest młodszy od Maciusia. Jeszcze dorośnie i On będzie ładnie siadał :)
A poza tym to siedzenie to takie troszkę oszukiwane, bo Maciuś opiera się o tackę. Tyle, że sam się ładnie podnosi. Ale bez oparcia kiwa się jeszcze i leci albo na boki albo do przodu.

wiem wiem tylko ja niecierpliwa jestem po prostu i chciałabym wszystko od razu

Gazelaczku twój Maciuś to taki zdolniacha i szybko się kształci, bo moja Majciocha starsza a siedziec nie umie w takim krzesełku. Ja ja tam włożyłam to był ryk i tam gdzies sie zagubiła moja ajka w tym krzesełku - wygiela na jeden bok i płakała, więc krzesełko poszło jeszcze na odstawkę. Gazelaczku powiedz mi jak to z tymi zabkami, bo Majce jeden juz się wybił lekko, ma taką kropkę i jeszcze dwa lekko prześwitują, czy one szybko jej wyjda w ile czasu? no i czy to prawda, ze najgorzej dziecko znosi wybicie się pierwszego ząbka i kolejne nie są już tak bolesne. Czy twój Maciuś marudził jak mu ząbki wychodziły pierwsze i czy teraz już nie marudzi tak?

E-mamo, ja na włosy biorę skrzyp polny. Konsultowalam sprawę z lekarzem i mój [tzn Maćka] lekarz jest chyba liberalny, bo powiedzial że można... Co do tej odżywki WAX to kiedys polecala mi to dermatolożka, gdy z powodu choroby zaczęłam tracić włosy. Tylko trzeba to stosować tak jak Kate pisala - na ciepło. I to jest skuteczne, tyle, że na te super efekty trzeba poczekać. Bo najpierw wlosy co swoje muszą wchlonąć, a potem zaczną odrastac te zgubione. Naturalny cykl wlosa wygląda tak, że gdy wlos wypadnie, to na jakis czas ma cos w stylu zimowania i dopiero po kilku miesiącach wyrasta nowy. I żadne odzywki tego nie przyspieszą, no bo taka już natura włosa  :)

Joasiu - bidulko, kuruj się. Mam nadzieje tylko że synka swojego nie zarazisz!

Tusiu, Macius najbardziej marudzil gdy tych ząbkow nie bylo widac. Gdy pojawily sie kreseczki, to juz byl moment i Maciejek uspokoil sie. W ciągu tygodnia mu wyszly i potem juz nie plakal. Tzn potem pojawil sie gronkowiec i plakal z jego powodu.

Tez slyszalam ze najgorzej z wyrzynaniem pierwszych ząbkow. Ale nie moge powiedziec jak to u nas wygląda, bo poki co nie zanosi sie na kolejne ząbki. A skoro Majce wychodzą trzy ząbki na raz to pewnie boli ją jeszcze bardziej. My stosowalismy viburcol i paracetamol. Tyle, ze trudno oceniac czy te specyfiki dziaLaly, bo jednoczesnie Macius zaczal chorowac i wtedy nic nie pomagalo na Jego wybudzenia się i placz.

Majka na szczęście śpi w nocy jak zabita i nocki mam przespane, ale za dnia to ją chyba boli, zwłaszcza pod wieczór, bo te piąstki tak ciągle gryzie i wogóle wszystko co popadnie. Dziewczyny wiecie jaka skubana silna jest, jak trzyma łyżkę i chce ją sobie sama włożyć do buzi i ja jej zabieram, to skubana tak mocno ciągnie do tej buzi tą łyżkę, że ja muszę się nasiłowac by ja jej odebrac. Kurde aż oczy mi wyszły, takie małe a siłe jaką w łapach ma, z matką się siłuje ;D Kurde chyba muszę się zapisac na siłownie, bo wstyd bym musiała się napocic z dzieckiem przy łyżce.

Hi hi, to fakt że takie maluchy a jaką siłę mają ;D My mamy kłopot żeby Maćka położyć. Gdy jest na leżaczku albo na krzesełku, to zaraz rękoma się o coś łapie i sam siada. A gdy probujemy Go położyć to w ogóle nie pozwala. Nie mamy siły żeby Go położyć! A czasami nie chcę żeby siadał, bo gdy jest zaraz po jedzeniu to ulewa mu się w tej pozycji. No ale Maciuś wie lepiej i co robić ::)

Klaudia pisze:
Hej :) Maciejka wczoraj tak ślicznie spał, za to dzisiaj w nocy budził się 4 razy. Mąż miał dzisiaj przy nim dyżur, ale w końcu po 2 razie ja musiałam wstawać, bo cosik go nie mógł uspokoić. Kurcze on od poniedziałku nie robił kupy (Maciek a nie mąż :) ) no  i  myślę, że to przez to jest taki niespokojny. Brał ostatnio wapno na przeziębienie, a na nim piszę, że może wywoływać zaparcia.
Babki co mam robić, żeby w końcu zrobił kupkę? Rumianek nie pomaga, choć zawsze działał :(

Klaudia soczek jablkowy!!v Gwarantuje kupke. Albo herbatka HIPP z kopru włoaskiego.

reklama
gazelaczek - To Ci Maciuś spryciula ;D Śliczny brzdąc ;)
Mam pytanko - jak to było z tym gronkowcem? tzn sama go wyczaiłaś, jak to zdiagnozowałaś co to dokł jest jak sie objawiało u Maciusia?

kurcze cos jeszcze miałam napisac i nie pamietam co....ale to dlatego ze jakiśfatalny dziś dzień mam, m.in dziecko mi z kanapy dzis zleciało ::) :(

Nie wiem czy sie wyśle zdjęcie ale jak tak to ok bo w tej galeryjce to jakieś mikrusy wyłażą

Do góry