reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

Asiu - łączę się z Tobą w bólu gardła :(:(:( mam nadzieję, że nic poważniejszego mi się z tego nie wykluje do jutra, ale póki co boli jak diabli....

reklama
e mamo brałas skrzyp polny? Jest super na włosy i paznokcie. Mi powoli pomaga, a sierść gubiłam już chyba bardziej niż Twój futrzak :laugh:.

Witam z ranka i ucoekam do pracy.Dzisiaj ciężki dzień...

e_mamo u mnie z włosami podobnie ale pediatra odradził mi branie zbyt duzej ilosci leków przy ksarmieniu bo te tabletki na poprawe włosów zawieraja minerały z którymi nie powinno sie przesadzac trzeba trwac przy witaminach dla karmiacych i ew stosowac jakies odzywki są JAKIES DO WCIERANIA W SKÓRE głowy takie w ampułkach ja tez musze poszukac
a wax mi pomaga ale trzeba z niego robic kompresy ja nakładam duuzo po myciu na to folia i recznik zeby było ciepło i chdze nawet 1 godz
u mnie pojawiaja sie małe "nowe" włoski

Witam Was Kochane z rana!
ja też mam problemy zwłosami i miałam iść do fryzjera,ale mi głupio,bo tak strasznie wypadają.................... :-[
zaraz lecę na solarium(bo my w święta idziemy na wesele)i taką radość mi to solarium sprawia,że każdej smutnej mamie zalecam...........zwłaszcza,że po solarium nasz organizm wytwarza prawdopodobnie endorfiny
(Endorfiny ('wewnętrzne morfiny') - związki chemiczne (pochodne peptydów), które działają przeciwbólowo podobnie do morfiny i są wytwarzane przez niektóre nasze komórki (np. neurony, niektóre komórki wydzielające hormony). Organizm zwiększa produkcję endorfin po urazie, żeby zmniejszyć ból. Dużo endorfin wytwarzają też komórki nerwowe osób zakochanych (dlatego rozstanie z ukochaną osobą jest w pewnym sensie porównywalne do odstawienia narkotyku).
i może to korzystnie wpłynąć na każdą smutną,lub zmęczoną osobę ................POLECAM dla mnie bomba >:D O0

Kawulka z rana pyyyyyycha :)

Iwon pisze:
e mamo brałas skrzyp polny? Jest super na włosy i paznokcie. Mi powoli pomaga, a sierść gubiłam już chyba bardziej niż Twój futrzak  :laugh:.

Iwonko w aptece powiedzieli mi, że nie wolno łykać skrzypu przy kramieniu piersią.
Kate zaraz robię sobie kompres z tego Waxu, zobaczę co to za cudo. Podobno właśnie przyspiesza porost nowych włosów, więc będę intensywnie skroń okładała :) :p ;D

hanti solarium mówisz ??? może to nie głupi pomysł, zwłaszcza, że na naszym niezurbanizowanym osiedlu mamy oprócz spożywczaka, jedno solarium :):):)

Ewcia współczuję Michałkowi i Tobie, ale pomyśl, że jak już ząbeczki wyjdą -TY odpoczniesz jak inne matki będą w nocy walczyły :) U nas z ząbkowaniem to był falstart, sądząc po 2 ostatnich nockach. Wczoraj nie było tak super jak przedwczoraj, ale i tak super- 7 godzin po kąpieli, a potem po karmieniu następne 7 godzin. Recepta jest jedna- nie dać dziecku spać w dzień. Wczoraj Julka była przez nas zmuszona podziwiać uroki Geant'a przez bite 5 godzin. Widać jej się podobało bo nie spała wcale.
Sugerujesz fryzjera kochana? ja też wczoraj chciałam już sama nożyce uruchomić, ale ja tak strasznie nie lubię jak mi włosy na twarz lecą :( Z grzywką zawsze się męczyłam, bo mi się wywijała jak chciała, nawet jak wyprostowałam to wystarczyło odrobinę wilgoci w powietrzu i żyła dalej swoim zyciem :):) ;D

Co raz bliżej swięta, co raz bliżej święta, na na na na :):):) !!!! :laugh: ;D 8)

U nas dzis tak na dworzu
p10100480oj.jpg

Ale mam marude w domu, to narazie :p

tusia26 u nas podobnie

my już spacerek odbylismy w spacerówce z troche podniesionym oparciem i dziecie było zachwycone bazarami (kupowaliśmy światełka na choinke i takie tam)  i wogóle nie spało dopiero zasnęło w domu i śpi od 1,5 godz moze w każdy poniedziałek bazarki bedziemy zaliczac  ::)

e_mamo udanej kuracji u mnie coraz więcej malych sterczących włosków a tez szkoda mi obcinac ale nie wiem kiedy sie wyrównają

a z tym spaniem w dzien to prawda mój krzysiek w nocy nie wstaje tylko na karmienie i spi od razu dalej ok 12 godz w sumie chodzi spac ok 19tej a wstaje ok 7 rano dzisiaj przed ósmą dopiero ale w dzien spi tylko 2 razy

hanti na mnie tez solarium ma zbawienny wpływ  8)  ale nie mam sie jak wybrac bo przed swietami nikt nie ma czasu z maluszkiem zostac a w poblizu nie ma  :(

reklama
Do góry