reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

No i wydaje mi sie, ze na urodziny od natury dostanę... miesiaczkę. Tak mnie dzisiaj brzucholek boli jakbbym miała owulację. Kurcze juz zapomniałam, jakie to "przyjemne". :)

reklama
A ja od dziś przymusowe odchudzanie. Byłam wczoraj u ortodonty i zaczeła sie ostra jazda. A w związku z tym ze moje zeby są podatne na zmiany ominęłymy jakis tam etap i teraz mma juz dwa druciki w buzi. I juz dziś nic nie jestem w stanie ugryźć. I tak pewnie bedzie przez jakiś czas. To co było do tej pory to była "gra wstapna".
Dziś czuje juz nieżłe poruszenie w gębie. I moje śniadanie to kawa i kawałek pomarańczy (międlę go tyłem zębów). I nie wiem co dalej. Ale to chyba nawet lepiej bo przez szarlotke mojej opiekunki i zblizajacą sie miesiączke mozna mnie było ostatnio spotkać przewaznie z głową w lodówce. I pozostawiło to ślad na mojej znów wybrzuszonej oponie ;D 8)

Chciałam pochwalic mojego synka 8) Jest grzeczny i dzis bahatersko ze mna gotował i piekł. A poza tym fajnie się budzi. Uśmiecha sie i sam sobie gaworzy do karuzelki i zabawek które wiszą przy łozeczku.
O własnie sie obudził i próbuje siegnąc po jedna z nich na drugi bok łozeczka.

A wczoraj jaka akcja!! Godz 23 i nagle krzyk z pokoju. My wbiegamy a Maks w drugim końcu łozka i to jezscze nawet głową w druga strone niż szedł spać :o :o :o W szoku bylismy, choc potem rylismy ze smiechu ze chyba tylko nasze dziecko moze być takie pokrecone hihi :laugh:

Martuska pisze:
Laski, jako, ze u mnie godzina do tylu, to ja jeszcze barszcz na wigilie zakisze i umyje sie i zjem co i dopiero do lozeczka. No i mezu pewnie przyjdzie do tego czasu ;)

Tusia a Ciebie jeszcze zapytam jak tam nerki? Co Ci dolega tak konkretnie, bo to napewno nie tylko zapalenie pecherza. Kuruj sie, a napewno wzystko powroci do normy. Wiesz jak nerki ozdrowieja to i cisnienie powinno wrocic pieronem do normy.
Wiesz Martuska dopier 28 mam te usg i bedzie wtedy jasne. Narazie po skonczeniu kuracji tabletkami choc nadal pecherz daje sie we znaki to juz nie tak. Ale podejrzewam, ze na dniach znow polece do lekarza.

Wyobrazcie sobie, ze dzis po usg bioderek dowiedzialam sie, ze wcale nie musze tetrowac Majki i jest wszystko super. Ja nie wiem co tamten mnie tak nastraszyl i kazal tetrowac i to jeszcze czyms sztywniejszym jak tetra, mówił, ze nie jest dobrze. Kurde zeby tak sie pomylil. Albo to wasza sprawka i te zyczonka dla Majciochy sie spelnily. Ale sie ciesze.
Jutro ide z serduszkiem mam nadzieje, ze tez uslysze same dobre rzeczy.

NiaNia pisze:
tofinek pisze:
Maksymilian - Człowiek tak nazwany jest człowiekiem szczęśliwym, wszystko mu w życiu sprzyja, ma dobrego współmałżonka, zdolne dzieci, szanowanych ojców, zajmuje wysokie stanowiska. Sam jest inteligentnym, kulturalnym, dobrym, pracowitym i uzdolnionym przywódcą. Spotyka go uznanie w społeczeństwie i szaczunek współziomków. Jest przy tym odważny, potrafi łanie przemawiać, prezentuje się korzystnie. Jest wrażliwy na ludzką dolę, posiada twórczy umysł, chętnie służy innym. Dba również o rodzinę, dom prowadzi wzorowo. Troszczy się o dobre imię swoich współpracowników. Jest dobrym, współmałżonkiem, uczciwym rodzicem, i wzorowym gospodarzem.

Fiu fiu Tofinku dziekujemy. Ale mam fajnego synka hiih

No i nawet tu wspomieli jaka to Majka dobra żona będzie dla Maksa :)

Damayanti najłatwiej jest z tej strony, nie musisz tworzyc rzadnej galeri, a zdjec mozesz wklejac do woli

JAK WSTAWIC ZDJECIE

Jest taka strona - żaba - http://www.imageshack.us/
jak wejdziesz na tę stronę klikasz przeglądaj,
wybierasz zdjęcie z komputera które chcesz włożyć postu,
a następnie klikasz host it!.
Na samym dole pojawia Ci się adres Twojego obrazka zaczynajacy sie od http://- Here is a direct link to your image. - musisz go skopiować
Jak masz już skopiowany ten adres wracasz do postu na forum i wklejasz je
dodajesz przezd adresem nastepnie ten adres od http:// a na koncu adresu [ /img]
(wszystko bez jakichkolwiek spacji). i wysyłasz post
dzieki temu można wklejać większe fotki ( oby nie przesadzić- bo rozciągną stronę niepotrzebnie) Ja mam max 500 pikseli w wiekszym wymiarze, ale fotkę trzeba pomniejszyć przed dodaniem do żaby

wrócilismy z Weronika od pediatry, juz jest duza poprawa ale lekarstwo do poniedziałku mamy jej dawac.
zważyliśmy ja i ma dokladnie 6450gram czyli przez dwa tygodnie przybyło jej pól kg to dobrze, ciesze się ;D

Niania jeszcze raz gratuluje domku!
Tusia super że Majcia ma bioderka ok

A tą kaszke to ja robie na mleku bo to ostatni nocny posiłek i na wodzie to by było zbyt cienkie ;D

reklama
pogoda się straszna u nas zrobiła pada deszcz ze śniegoem a raczej zawierucha jest brrrrr!!!
Weronika oczywiście padła nam w drodze do domku bo to jej pora na drzemke i ja na śpiąco rozebrałam i teraz będe z mężusiem obiadek jeśc tylko piojechał na szybko garnitur do pralni zawieśc.

poszłam w końcu na łatwizne i zamiast tych pulpecików zrobiłąm kurczaka w sosie bolońskim z knorra.

Do góry