reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Krzysztof - jest zmienny, o nierównym charakterze. Raz jest spokojny, raz nieznośny. Lubi podróże. Ma różne towarzystwa, przyjaciół. Jest mężczyzna o dużej inteligencji, błyskotliwym i często potrafi potrafi wybuchnąć, gdy słuchacz nie nadąrza. W życiu zawodowym popada raz w lenistwo, to znów w pracoholizm. Poza tym lubi imprezowe życie z dobrym trunkiem i jedzeniem.

Adam - lubi trzymać się faktów, ale często nie dowierza swoim umiejętnościom i traci samodzielność. Spokojny, dyplomatyczny; wybija się w szkole. Długo kocha w tajemnicy, ale w miłości wierny. Nie zawsze umie walczyć o swoje.Przyszłość w usługach lub handlu. Oszczędny aż do skąpstwa, często bardzo uparty!

Kinga - osoba o wielkich uzdolnieniach praktycznych. Doskonale daje sobie radę w biurze, fabryce oraz w domu. Osiąga dobre wyniki w pracy, zaś w rodzinie jest dobra żona i przykładna matka. Może być skąpa lub rozrzutna. Lubi wykwintne ubiory, ceni wszystko, co może dać uroku kobiecie. Lubi otaczać się adoratorami. Ciągle jest zajęta, poświęca się sztuce oratorskiej, posiada uzdolnienia artystyczne, zwłaszcza malarskie.

reklama
Joaska pisze:
a nasza Niania pewnie baluje jeszcze na konto nowego domku...........hihiihiihiih

Dziewczynki moje kochane dziekuje Wam wszytskim za miłe słowa. Dom jest nasz ;D

A ja dziś pieke, gotuje i sprzatam bo jutro na weekend przyjezdza moja mama :)Juz sie nie moge doczekac.
Jeszcze chciałam coś napisac ale Maks mi sie tu mota na kolamach i zapomniałam.. ::)

tofinek pisze:
Maksymilian -   Człowiek tak nazwany jest człowiekiem szczęśliwym, wszystko mu w życiu sprzyja, ma dobrego współmałżonka, zdolne dzieci, szanowanych ojców, zajmuje wysokie stanowiska. Sam jest inteligentnym, kulturalnym, dobrym, pracowitym i uzdolnionym przywódcą. Spotyka go uznanie w społeczeństwie i szaczunek współziomków. Jest przy tym odważny, potrafi łanie przemawiać, prezentuje się korzystnie. Jest wrażliwy na ludzką dolę, posiada twórczy umysł, chętnie służy innym. Dba również o rodzinę, dom prowadzi wzorowo. Troszczy się o dobre imię swoich współpracowników. Jest dobrym, współmałżonkiem, uczciwym rodzicem, i wzorowym gospodarzem. 

Fiu fiu Tofinku dziekujemy. Ale mam fajnego synka hiih

A jezscze cos co Wam miałam napiac odrazu. Mój synek ma uczulenie na skrobie (marchew, ziewmniak) to juz wszytskie wiemy. Wczoraj dostał kaszke na wodzie (ta kazka ma w sobie mleko) i juz ma dziś plame na poliku taka jak po marchwi i ziemniku :-[ Czuje ze ta alergia bedzie powazniejsza niz sadziłam. Dziś ide do pediatry a przy okazji moze uda mi sie wejść do alergologa (przyjmuje w tym samym czasie tylko nie ma miejsc) i cos z tym robić...

A z dobryvh rzeczy - dziś zjedlismy łyzeczka prawie całą kaszkę ;D To było nasze drugie podejscie. I dla mam które chce spórbować rada - karmienie łzyeczka zaczynajcie troche przed czasem az dziecko bedzie sie domagało jesc. Bo wtedy bedzie zdenerwowane i zniecierpliwione. U mnei to sie sprawdziło.

a ja jeszcze bez kaweczki, zajelam sie wlasnorecznym robieniem kartek swiatecznych.......ale zabawa, tylko strasznie pracochlonne i oczywiscie na raz tego nie zrobie, niestety Kuba domaga sie mojej obecnosci !!!!

NiaNia gratki domku ;)
mam nadzieje że z Maksiem bedzie ok ;) Powodzenia!

elfiko no ja tez tak robie że dodaje do tej kaszki co mówisz czyli tej z bobovity ryzowej jabłkowej albo malinowej deserwek ze słoiczka, tak z połowe i mam to na dwa razy (ten słoiczek - deserek) dzięki temu mam już z głowy podawanie mu deserku bo by mi dnia na to wszystko (dawanie tych wszystkich słoików) nie starczyło ;D I tak często mam problem z zupa i nie daje codziennie, ale kaszke z tym deserkiem tak bo tak strasznie mu smakuje że aż sie do tej łychy trzęsie ;D
Ale na noc zageszczam mu aż 5 miarkami kleikiem ryżowym (dzieki temu przesypia mi juz całą nocke już trzecią z rzędu!) i faktycznie te kupki sa twarde i z trudem ::) Dziś już dam mu z kaszka kukurydzianą to mleczko na noc!

WITAM PONOWNIE to zdjęcie co prawda nieaktualne bo jeszcze mój krzys w brzuszku (8 mies) ale nie ma mi kto zrobić aktualnego bo to przeważnie ja jestem fotografem mam nadzieje ze wkrótce je zmienie ;D

reklama
A ja jestem happy bo Macius spał ładnie w nocy i wreszcie sie wyspałam :)
A teraz spał 1,5 h, wiec zrobiłam prasowanie, pranie, ugotowalam i nawet zdążyłam wypic kawke i książke poczytac :)

Do góry