reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

A ja zamiast kawki pije herbatke - jestem jakas inna bo kawy nie pijam ;D. Od czasu do czasu cappucino - ale takie robione z mleczka nie z torebki ;D. Wlasnie nabralam na nie ochoty, no ale karmie i ani kawy ani mleka obecnie nie moge....

reklama
elfiko pisze:
............ karmie ja przy takiej malutkiej lampce zapalonej i puszczam po cichutku kołysanki i jak dzidzia kończy jeśc to oczka juz sie kleją wiec ja tylko szybciutko ja do łóżeczka myk i mała śpi
nic juz do niej przy tym karmieniu nie mówie i potem tez niec tylko buziaka daje i spanko i sprawdza się narazie.

u mnie ten patent działa juz dawno. Muzyka Bobasa na medal!!

Klaudia pisze:
gazelaczek pisze:
Klaudia, wyslalam Ci informacje ktore chcialas  :)
Jesli chodzi o Twoje pytanie o blizne, to moja nie wygląda za ciekawie. Sa miejsca gdzie sie ladnie wchlonelo, ale generalnie mam ciemno-różowy pasek. Takie nieprzyjemne twarde zgrubienie. No i to czasem boli - nie tyle blizna, co okolica. Glownie po cwiczeniach na brzuch czuje nieprzyjemny bol. A Ciebie boli??
Gazelaczku, mnie nawet nie boli, za to mnie często swędzi, ale ten kolor to jest beznadziejny. Mam nadzieję, że to się kidyś zmieni na perłowy, ale kurcze prawie pół roku minęło, a ona wygląda prawie tak samo jak po operacji :(

a ja sie zastanawialam czy sobie makijazu jakiegos na tej bliźnie nie robić... albo chociaz sypnąć brokatem - akurat tak na sylwestra ::) Inna opcja to przyklejenie takich ozdobnych naklejek na cialo lub tatuaż, hi hi

A w zwiazku z Sylwestrem - w efekcie my robimy imprezke - taka na 6-8 osob w klimacie lat80. Musze sie wybrac do ciucholandu po jakies ciuszki z tego okresu, makijaz jakis ostro filoetowo-rozowy sobie zrobie i bedzie bombowo ;D. A jas bedzie w drugim pokoiku sobie chrapal lub nie - damy rade ;D

ide robic sie na bostwo do fryzjera ;D. moj maciek jutro wraca z wojazy to mu niespodzianke zrobie ;D. tylko sie boje zaszalec z tym cieciem - w sumie to raz sie zyje wlosy odrosna - no nie? ;D zobaczymy, ja to taka tchorzliwa jestem do zmian :(

Dziewczyny, gdzie jeszcze, oprócz noworodka (noworodek.pl) można wrzucić fotki, żeby je potem przenieść na bb? Tam się teraz tylko 4 fotki mieszczą :(
dziś pierwszy raz gotuję Kindze zupkę, ciekawe, jak będzie jej smakować. Warzywka już ugotowane, tylko czekam z rozdrabnianiem, bo Kinguś spi i nie chcę jej hałasować.
Do zasypiania to u nas najlepiej sprawdzają się kołysanki-utulanki Turnaua i Umer - i to od pierwszych dni Kinga przy nich zasypia.
Tofinku, opowiadanie pięknie - sama prawda...

Viola240 pisze:
To zacznę tak

Maksio - wygląda jak dziewczynka (bez obrazy ale zdjęcie nie jedno tak pokazuje) :)

i cała reszta dzieciaczków superancka tylko już nie spamiętałam imion (i mam nadzieję ze mi to wybaczycie)

hhihihi pewnie ze nie ma obrazy  :)w końcu miał być dziewczynką ;D ;D ;D

reklama
Oliwia - imię żeńskie łacińskiego pochodzenia. Jego pierwotne znaczenie łączy się z łacińskim apelatywem oliva - owoc, oliwka, drzewo oliwkowe, niektórzy traktują je jako żeńską odmianę starofrancuskiego imienia Olivier, Olicer. Kobieta o takim imieniu jest obdarzona wieloma pozytywnymi cechami charakteru: jest dostojna, pogodna, sprawiedliwa, posłuszna rodzicom. Lubi pracować i tworzyć. Jest uzdolniona artystycznie. Kocha męża i dba o dom, jednak nie przepada za dziećmi.

Milena - Kobieta skryta, która woli pisać pamiętniki zamiast plotkować o swoich problemach z przyjaciółkami. Jest kobietą wyzwoloną, emancypantką, która nie lubi, gdy ktoś traktuje ją jako kruchą, potrzebującą wsparcia istotę. Jest wspaniałą, wyrozumiałą i dbającą o przyjacielski kontakt ze swoimi dziećmi matką. Chętnie prowadzi własną firmę, dzięki której może realizować swoje zainteresowania i marzenia.

Maksymilian - Człowiek tak nazwany jest człowiekiem szczęśliwym, wszystko mu w życiu sprzyja, ma dobrego współmałżonka, zdolne dzieci, szanowanych ojców, zajmuje wysokie stanowiska. Sam jest inteligentnym, kulturalnym, dobrym, pracowitym i uzdolnionym przywódcą. Spotyka go uznanie w społeczeństwie i szaczunek współziomków. Jest przy tym odważny, potrafi łanie przemawiać, prezentuje się korzystnie. Jest wrażliwy na ludzką dolę, posiada twórczy umysł, chętnie służy innym. Dba również o rodzinę, dom prowadzi wzorowo. Troszczy się o dobre imię swoich współpracowników. Jest dobrym, współmałżonkiem, uczciwym rodzicem, i wzorowym gospodarzem.

Do góry