reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Jak narazie nic nie kupuję. Chcę bardzo, ale mnie też mężul hamuje. Zresztą jak przesadzę z kupowaniem niebieskich ubranek a okaże się jednka że to dziewuszka ;) To co?
Także jak narzaie z zakupów nici. A pozaty istnieje tyle zabobonów. Niby nie jestem przesądna, ale jakoś tak lepiej chuchać na zimne. Jeszcze rzucię się w wir zakupów. Pozdrawiam I dołączał się do sredecznych życzeń dla Asiołka.Spóźnione ,ale szczere.

reklama
Mimo zabobonnosci, zaczelismy z mezem powoli kupowac wyprawke. Kupilismy pare ciuszkow (tak oby cos miec) w kolorach naturalnych tak by pasowaly dla dziewczynki jak i dla chlopca czyli zielony, czerwony, bialy, kremowy, brazowy itd. Wyprawka to duzy koszt , wiec postanowilismy rozlozyc wydatki.Teraz myslimy nad lozeczkiem i wozeczkiem.

aniu - fajne żyrafki ;D My razem z mezem lubimy żyrafki, może dlatego ze kojarzą sie z jego imieniem, czyli z Rafalkiem hi hi

Wracam juz do Was moje kochane, wyjazd byl super, tak sie rozleniwilam ze chyba niedlugo poprosze lekarza o zwolnienie (na razie caly czas chodze do pracy)... czy wy tez macie wrazenie ze praca wam przeszkadza w "przezywaniu" ciazy?

Asiolku, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin.. spoznione ale baaardzo serdeczne zyczenia szczesliwego rozwiazania...
lista jest super...

ja wlasciwie tez nie cuje sie najlepiej, ale lekarze nie wiedza co mi jest, bylam juz u trzech internistow, od m-ca mam straszny aszel, ale niby bez powodu, prawdopodobnie alergia ale nie sprawdza bo testow w ciazy sie nie robi, tylko moj biedny maluszek sie wytrzesie..

zakupow na razie nie robie, wozek implast to tez moj typ, troche drogi ale zobacze ile dziadkowie na ten cel przeznacza, ale warto poszukac po roznych sklepach internetowych, ja znalazlam ten model co mi sie podoba za 200 taniej niz u producenta, gdzies mam zapisane na jakiej stronie to bylo, jak znajde to dam znac...
zakupy odkladam na 8 m-c ale chce miec to z glowy przed porodem, nie wyobrazam sobie mojego misia biegajacego za ciuszkami, wanienkami, oliwkami jak ja jestem w szpitalu, pewnie polowy by nie bylo jakbym wrocila do domku...
pisalycie o wynikach, ja mam stale pogarszajaca sie anemie, biore zelazo i nic, wyniki coraz gorsze...

Zmykam bo przywiozlam chorego na angine po urlopie, a z mezem tak jak z dzieckiem... hihih
Jutro do pracy, ale mi sie nie chce.... :mad:

co do imion to aktulane typy to Nina i Marcin, ja chcialam Remingiusza po moim ojcu ale moja Poloweczka nie chce :( czasem trzeba isc na kompromis..

ja narazie dostaje ciuszki od niektorych znajomych, ale jak bede z kasa na miescie to napewno poddam sie pokusie i cos dla Majuchny kupie, bo juz jak bylam bez kasy to piszczalam na niektore ciuszki., takie slodkie. Ja pomalu robie mojej dzidzi pokoik, sciany juz pomalowane. Zrobilam mebelki biale w pomaranczowe paski i biale w zielone paski ze starych mebli - ale tylko dwa, bo nie widze wiekszej potrzeby. Jak zrobimy caly pokoik to zrobie zdjecie zeby wam pokazac jak bedzie mieszkac moja dzidzia. :)

Tusia,wspaniale!Pokoik pewnie sliczny bedzie :).Zazdroszcze bo my jak na razie to mamy nasza sypialnie i pokoik dzieciecy w jednym ;).Byl plan kiedys zeby scianke postawic ale do dzis sie nie ziscil ::).
Tusiu z tymi wozkami to masz racje,w sklepach do 700 zl.to wybor calkiem,calkiem...
My chyba na razie zostaniemy przy tym Dorianowym wozeczku,ale spacerowke 2 moze dokupimy...pomysle jeszcze.

I jak tam minął weekend. Aniu i... ja spędziłam niedzielę, tak jak ty - pod kołderką i przed telewizorkiem :) Nos mi tez już odpada, a najgorsze, ze zaraziłam jeszcze męża, no i teraz oboje smarkamy. Poszło już 300 sztuk chusteczek :( Juz trzecią noc nie śpię przez ten cholerny katar. No ale dosyć tego narzekania.
Agnieszka jak to jest jak się ma sypialnię i pokój dziecinny w jednym? Bo u nas też się tak szykuje. Mamy 2-pokojowe mieszkanie i planujemy wstawić łóżeczko do naszej sypialni, bo w drugim pokoju ze względu na moją pracę (daję lekcję) dzień w dzień mam gości. No i tak się zastanawiam, czy spanie w pokoju z dzieckiem jest zaletą czy wadą.

reklama
Dziewczyny, jak tam u was przybieraniem na wadze? Ja do 20 tyg. przybrałam 3 kg, a teraz w ciągu dwóch ostatnich przybyło mi juz 2,5 kg. Kurczę jak będę tak dalej przybierać 1 kg tygodniowo, to aż strach pomyśleć, co będzie za 18 tygodni :D

Do góry