reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Rzeczywiście nie wzięłam pod uwagę jak szybko będzie drugie dzieciątko) - jeżeli zaraz to maniu masz oczywiście racje, że zakuiony wózeczek nie wystarczy:)
Na razie staram się i tak nie mysleć o żadnych zakupach dla dziecka, boję się że jak wpadnę w wir zakupów to zgromadzę arsenał niepotrzebnych rzeczy:)

reklama
Widzę, że tu dzisiaj puściutko :) No ale przecież niedzielka, ładna pogoda, to pewnie się relaksujecie z mężulkami i dzidziakami :) Mój mężulo mnie opuścił na godzinkę, więc stwierdziłam, że tu zaglądnę, ale niestety chyba zaraz wrócę do łóżeczka, bo dalej smarkam jak najęta :( Ja już nie chcę kataruuuu!!!!!!!!!!!!!!! Jeszcze jestem zła, bo umówiłam się na jutro do denstysty, no i chyba będę musiała odwołać wizytę, bo przeciez nie pójdę taka smarkata na fotel.

Aha, chyba u nas postęp w wyborze imienia. Wczoraj chwilę o tym rozmawialiśmy no i Łukasz upierał się przy tym Arkadiuszu, ale dla mnie jakieś takie twarde to imię. Potem zaczęliśmy znowu rozmyślać nad Kajetanem. Na tym się skończyło. A dzisiaj rano Łukasz się obudził i pyta I jak tam Kajtuś? Kopie? :) Ale narazie Asiołku jeszcze nie wpisuj na listę. Jeszcze nam się pewnie zmieni 100 razy :)

Ja przy tej pierwszej ciazy kupowalam ciuszki dla dzidzi przez prawie cale 9 miesiecy ;).Po jednym ale zawsze. :)Mialam na karteczce zanotowane ile mniejwiecej czego na poczatek i tak wedlug listy spioszki,kaftaniki,body....kupowalam.Dlamnie to bylo dobre rozwiazanie,poniewaz milam taka potrzebe a oprocz tego wcale nie odczulam wydatkow zwiazanych z dzidzia.Gdy przyszedl 9 miesiac to wszystko juz mialam przyszykowane nawet ubranko w ktorym dzidzia miala wyjsc ze szpitala :).Wozek zasponsorowali moi rodzice a lozeczko tesciowie.
Ja wiem te wszystkie przesady....ale mnie by nerwy zjadly gdybym mezowi to na glowie zostawila ;D.Bo tuz po porodzie to ja bym sie na zakupki nie nadawala.Ja akurat wolalam powoli to wszystko zbierac i powoli pieniaszki wydawac,ale takie w ostatniej chwili tez pewnie sa fantastyczne i emocjonujace :laugh:.

Wydaje mi się Aga, że to jest najlepsze rozwiązanie, bo rzeczywiście można sobie pokupować wszystko na spokojnie i rozłożyć te wydatki w czasie. Niestety moja ogólna niechęć do robienia zakupów odkłada wszystko na koniec :( Ale na szczęście nie muszę wiele kupować, bo siostra mnie zaopatrzy w ciuszki, łóżeczko, pościel itp. Nam zostaje kupno wózka (mój tato zaproponował, że zasponsoruje), materacyku, prześcieradeł, no i buteleczki, cumelki, kosmetyki itp.

CZesc Kobietki!!!
Klaudio nasz Tymcio mial byc Kajtus ...baaaardzo podoba mi sie to imie!!!! no ale stanelo na Tymciu ;)
a tym rzaem powiekszylismy liste imion dla coreczki i nie wim co teraz :p juz sie pogubilam
moze Marysia, Berenika, Emma, Jozia, Julcia, Kaja, Lucja, Urszulka no i Zuza... o rany i co wybrac ;)
pewnie jak znamy siebie to w ostatniej chwili zmienimy hehe
a ja na razie nie jeszcze niczego dla malutkiej nie kupilam ale mysle o tym baaaaardzo czesto i okropnie mnie juz kusi i jak tylko wchodzimy do sklepu gdzie sa takie malutkie ciuszki to ja musze sie tam zatrzymac i oko nacieszyc ;D ale fajnie ajajaaaj bede kupowac sukienki takie maciupkie ;D dla Tymcia za kazdym razem do tej pory musze cos kupic jak tylko mam mozliwosc.....strasznie fajnie jest ubieranie takich maluchow ;D mozna sie uzaleznic ;)

Czesc Wam Dziewuszki!

Swietnie sie czuje , bo przebywam w Polsce w Gdyni u moich rodzicow nie ma jak to u mamy. Mieszkajac w Niemczech wsrod ludzi o zimnych sercach (mimo dobrej opieki lekarskiej) zawsze teskni sie za rodzinnym domem.

Co do wozeczka to pale sie wlasnie na ten
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=7303974586&ssPageName=STRK:MEWA:IT
Ubzduralam sobie ze musi byc na trzech kolkach i koniecznie tej firmy.

Co do Maluszka to ma byc chlopczyk. Dlugo wyszukiwalismy imienia, az wreszcie z podpowiedzia babci jednej jak i drugiej zadecydowalismy ze bedzie Danielek. Gdyby Danielek okazal sie dziewczynka , choc na ostatnim USG pokazal wyraznie  jajeczka (ale w medycynie bywa roznie) to mamy dla dziewczyniki imie Amelia

Maniu, ja tez sie obawiam, ze w ostatniej chwili zmienie imie :-) Ostatnio co prawda, gdy przeglądalam różne spisy nie znalazlam za bardzo nic nowego, wiec nadal sa aktualne moje dwa typy, czyli Maciuś i Alutek [od Alicji  :laugh:]. Chociaz... Blanka tez jest niezle. W czwartek idziemy na usg i wtedy moze zidentyfikujemy nasze malenstwo? I moze latwiej bedzie tak ostatecznie wybrac imie?

A co do zakupow - ja juz bym mogla kupowac, ale mężuś troche mnie hamuje  ;D Ostatnio oglądalam super zabawki dla maleństwa i bardzo mi sie podobaly takie rzeczy ktore sie nazywaly "przesmieszna zyrafa" albo "przesmieszna krówka". W ogole bardzo lubie motyw zyrafy  :D Mebelkow na pewno jeszcze nie kupujemy, bo musielibysmy zdezorganizowac sypialnie. Poza tym chyba jeszcze czeka nas remont kaloryferow  ::) Mam nadzieje ze uda sie go zrobic wiosna, bo jesienia nie bedzie przeciez jak :(

Witam Lipcowe Mamusie:)
dopiero dziś wstałam z łóżka bo gorączka spadła - normalnie zrobia mi sie odleżyny, odpadnie nos a płuca chyba wypluje jak tak dalej pójdzie.Ale dosc narzekania - juz niedługo wiosna i przepedzi te wszystkie zarazy:)
Asiołku - 10000000latttttt!!! w szczęściu i słoneczku:)[/b]
Przez ta chorobe nie opowiedziałam Wam wszystkiego o naszym połówkowym USG - bylismy w centrum medycznym i jak zwykle czegos mi w tej wizycie brakowało - mam wrażenie że Pani doktor troche za bardzo uogólnia i zaokrągla wszystkie dane wiec postanowilśmy isć na USG 3D pod koniec przyszłego tygodnia jak dojdziemy do siebie. Może słyszałyście o gabinecie na Krakowskim Przedmieściu?? Tam podobno jest bardzo solidny i dokladny lekarz - teraz np nie widac było pepowiny która powinna byc zbadana na tym usg wiec Pani doktor stwiedziła ze na pewno jest ok - sama nie wiem czy nie zrobilismy źle nie zmieniając lekarza wcześniej.
Ale podsumowujac dzidiza ma 202 mm i 490 g.No i oczywiscie ma cos jeszcze miedzy nózkami :))) ale to juz Wam pisałam.
Życzę Wam milutkiej niedzieli - pewnie sobie spacerujecie z mężulkami - a my siedzimy pod kołderka i ogladamy filmiki :))

Mnie też juz strasznie korca te słodziutkie ciuszki i zabaweczki ale obiecałam sobie ( I mężowi) że jeszcze sie troszkę wstrzymam. a co do żyrafek to ja tez je uwielbiam i ponieważ moja Mama lubi malowac to podsuwam jej co chwilkę jakies fajne wzory żeby ćwiczyła do wnusiowego pokoiku. to ostatnie jakie znalazłam.
http://www.ziaba.com/index.php?nav=zyrafy&menu=menu&nag=vks słodkie te zyrafki:))

reklama
Coraz bardziej dochodze do wniosku, że należy rozpocząć chociaż myslenie o zakupach. Łóżeczko i inne większe akcesoria zostawie na koniec, bo u mnie też wiąże się to z reorganizacją sypialni. Ale w sumie pojedyncze ubranka można zacząć zbierać, żeby tylko nie przesadzić bo dzieciątko szybko rośnie (zresztą nie wiadomo jak duże się urodzi - moja znajoma tydzień temu urodziła syna wzrost 58 cm, waga 4,800 kg!!!! i musiała dokupowąć większe ubranka już na początku:))

Do góry