reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

mam ;D dwa w jednym dla Lilki i Joasi ;D
Kupuje sie torebke ciasta Murzynek z delecty i do tego polewe tez z delekty. Piecze sie murzyna wychodzi super wysoki i dobry a potem go przeciąć na pół, posmarować marmolada w środku i a góre polewa. Pyszne jak nie wiem co!
Tam w tym opakowaniu sa wszystkie składniki rzeba dać tylko margaryny i wody. Ja dzisiaj to robie ::) ;D

reklama
Alka jak ja karmiłam piersia to rybe robiłam tak:
Posypywałam odrobine vegetą i dawałam na rozgrzaną margarynę ale tylko na moment żeby przyrumienic troszke z każdej strony a potem do garnka wlewałam buliin z kostki i tą rybke do tego i gotowałam tak do miękkości i super pyszna wychodziła

elfiko a w jakiej foremce????

alka zalezy jaka rybke, bo jak cala to duszenie jakos nie zabardzo sie nadaje, ale jak fileciki to mozna udusic z warzywkami np. z mieszkanka warzywna Hortexu i dodac pozniej ziolka i wychodzi super, mozna dac filet caly a on i tak sie rozwali w duszeniu.....

Elfiko mocna jestes  ;D ;D ;D

Joaska nie kumam tej zapiekanki a chce ja dzis zrobic (cos innego dla odmiany)
bo zazwyczaj w zapiekance sie przeklada np.makaron,sos,makaron,warzywa
a z opisu nie kumam.....wymerdać to wszystko???

Wykonanie:
1. gotujemy ziemniaki do miekkosci,tluczemy je i dodajemy uprzednio zrumieniona, pokrojona w kosteczke cebulke!
2. calosc wykladamy na patelnie, dodajemy albo boczek, albo inne miesko lub rybe, mieszamy i dodajemy pol szklanki mleka, czekamy az sie polaczy i sciagamy z gazu
3. calosc solimy, pieprzymy do smaku, mozna dodac jeszcze jakies ziolka np. prowansalskie

pyt.1 -''tłuczemy,tzn. dusimy na piuree??
2.'' miesko lub rybe, mieszamy i dodajemy pol szklanki mleka, czekamy az sie polaczy i sciagamy z gazu''
jestem ciemna,Joaska podaj mi to tak jasniej,bo nie chce spiprzyc tego przepisu ::) plis

elfiko pisze:
no i rozmawiałam z Maksiem i Nianią  ;D ale czad!! Niani głos idealnie pasuje do wyglądu! Super laska super głos.
A Maksio gruchał kochany  ;D ;D ;D

Moja Kochana :-* I nawzajem. I słyszałam Weroniczkę hiih :-)

Elfiko własnie zrobiłam taki dam ticker jak TY :-) zaraz wklejam. My mamy niebieski.

A ziemniaczek wszełd choc Maks sie krzywił na potęgę ale biłam mu brawo wiec sie cieszył i jadł ihihi Zjadł parwie całego i wypił 90 ml mleka. Wiec nie jest źle.

reklama
alka pisze:
Joaska pisze:
mozna dac filet caly a on i tak sie rozwali w duszeniu.....

no własnie u mnie totak wszystkie rybki wychodziły zawsze rozwalone albo zdrapywane w kawałkach z patelni....
jak chcesz zeby byla cala musisz ja udusic na parez, wtedy 100% sie nie rzwali, tylko trzeba uwazac przy przekrecaniu!!

lila ziemniaki gotujesz, tluczesz w garnku, dodajesz do nich celulke, boczek czy cos tam innego, mieszasz, dajesz na patelnie i na patelni wlewasz mleko i chwilke gotujesz i gotowe...pozniej do formy i do piekranika

Do góry