reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

NiaNia pisze:
elfiko pisze:
cos tam napisalam, teraz ide dziecku zupke ugotowac bo sie obudzila i broi  :laugh:

Elfiko poczekaj kochana bo ja sie chce własnie zapytac o to gotowanie. Robie dziś maksowi tego ziemniaczka i chcialam zapyatc w jakiej wodzie go gotować czy normalniej czy zywiec?? No i jaki ma byc duzy czy mały? I kiedy to masło do wody czy jak bede go miskowac?? Ale pytania głupie ::) ale ja naparwde nie wiem..

Chyba do Ciebie zadzownie ;D Ale bedziesz w szoku bo pewnie nie zdązysz tu zajrzeć hihihi

reklama
Nianiu specjalnie dla Ciebie  :)

Nadal karmię Korniczka o tej 23, ale na śpiąco, więc się w ogóle nie wybudza i cały czas śpi  :laugh:

A rozkład jazdy jest taki:

5.30- 180 ml mleczka

9.30- kaszka na wodzie (150 ml wody plus jakieś 5,6 łyżeczek kaszki) z owocem (pół słoiczka)

13 -obiadek- słoiczek zupki lub pół na pół zupki i mięska lub warzywko (np dynia z ziemniakami) i druga porcja owocu ( pół słoiczka)

17- 180 mleczka

19.30- 180 mleczka

23- 180 mleczka na śpicha.

Z tego mlesia o 23 próbowałam zrezygnowac, ale cztery noce pod rząd budził się około 3 i płakał. Wszyscy się męczyliśmy, więc doszłam do wniosku, że widocznie jeszcze nie dojrzał do tak długiej przerwy nocnej. Myślę, że te 7 godzin wystarczy  :) Dla nas to nie kłopot nakarmić go późnym wieczorem, a przynajmniej się wysypiam do pracy  :)
A propo uciekam, uciekam, ach Wy kusicielki  ::) :p 8) >:D O0

Ja tez skorzystam Iwon, wprawdzie jeszcze u nas piers, ale docelowo jak bede w pracy ma bys kaszka, a pozniej zupka. Czyli planuje identyczny rozklad jazdy tylko bez mleka modyfikowanego ;)

Ja chyba tez musze sprobowac karmic o 23 - Wy nie wyciagacie dzieci z lozeczka jak karmicie je z butli o tej 23? A klaudia Ty tez karmisz o 23 jaki masz na to patent?

zastanawiam sie jak to bedzie jak wprowadze Kubie te nowosci????juz sie boje, zamierzam to zrobic od polowy stycznia!!!

ania ja tez karmie o 23 i wyciagam malego z lozeczka, daje mu cyca, zje i zaraz zasypia!!!

To dzis zrobie probe generalna, bo Jas oststni budzi sie raz miedzy 24, a 2 w nocy moze jak bedzie jadl o 23 to juz przespi sobie do tej 5-6 rano. Musze sprobowac:). No a my nowosci juz za tydzien na ostro zaczniemy. opiekunka musi podawac Jasiowi cos innego niz mleczko z piersi ;) (chociaz na jedno karmienie zawsze jest odciagniete)

Dzień dobry my niedawno zwlekliśmy się z wyrka umyliśmy się i ubraliśmy pogadaliśmychwile z Artkiem i teraz pomknął do pracy a my na śniadanko :)

miłego dzionka

helooo dla wszystkich eliminujących jedzonko o 23
przez 3 dni mała dostawała o 23 zamiast mleka cherbatki potem wody , było trochę marudzenia ale już czwarta nockę przespała ładnie do 5
no i do dzisiaj je o 20 śpi całą nockę do 6 rana ;)

a jak ja daje Kubie o 23 cycusia to i tak budzi sie po 2 w nocy, myslalam juz zeby dawac mu o 23 moje mleczko z kleikiem, ale teraz to sama nie wiem, moze jeszcze przemecze do stycznia???

reklama
Iwon pisze:
Nianiu specjalnie dla Ciebie  :)

Nadal karmię Korniczka o tej 23, ale na śpiąco, więc się w ogóle nie wybudza i cały czas śpi  :laugh:

A rozkład jazdy jest taki:

5.30- 180 ml mleczka

9.30- kaszka na wodzie (150 ml wody plus jakieś 5,6 łyżeczek kaszki) z owocem (pół słoiczka)

13 -obiadek- słoiczek zupki lub pół na pół zupki i mięska lub warzywko (np dynia z ziemniakami) i druga porcja owocu ( pół słoiczka)

17- 180 mleczka

19.30- 180 mleczka

23- 180 mleczka na śpicha.

Z tego mlesia o 23 próbowałam zrezygnowac, ale cztery noce pod rząd budził się około 3 i płakał. Wszyscy się męczyliśmy, więc doszłam do wniosku, że widocznie jeszcze nie dojrzał do tak długiej przerwy nocnej. Myślę, że te 7 godzin wystarczy  :) Dla nas to nie kłopot nakarmić go późnym wieczorem, a przynajmniej się wysypiam do pracy  :)
A propo uciekam, uciekam, ach Wy kusicielki  ::) :p 8) >:D O0

:-* :-* :-*

Wróćiłam ze spaceru, Maksio kończy go na balkonie, a ja mu gotuje ziemniaczka ;D z przepisu cioci elfiko :-* z którą sam dziś o tym rozmawiał ;D

Do góry