reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

reklama
lila ziemniaki gotujesz, tluczesz w garnku, dodajesz do nich celulke, boczek czy cos tam innego, mieszasz, dajesz na patelnie i na patelni wlewasz mleko i chwilke gotujesz i gotowe...pozniej do formy i do piekranika

dzieki Joasiu  ;)
no to ja sie zbieram na zakupy
musze kupic produkty

Joaska ja mam dwa rozne przepisy na jableczniki
sa super pyszne
cholernie nie pracochlonne
i zawsze smakuja

ale z tego co pamietam to ty tez duzo pieklas jablecznika wiec pewnie masz ochotke na co innego

lilus dziekuje bardzo ale jak dobrze pamietasz to juz mi sie przejadly......
ale chyba sie skusze na tegi murzyna!!!!!!tylko jak to zniesie moje dziecko?????

NiaNia pisze:
Lilka pisze:
Alka jak nie chcesz by ryba sie rozwalila w smazeniu to trzeba tą rybe pokropic sokiem z cytryny  ;)

Niecierpie samazyc bo mi sie zawsze rozwaalaja w smazeniu. Teraz juz nei będą ;D Dziękuje,

Nianiu nie ma za co
ten trik pamietam z kuchni ( kucharz  ;) )

a jesli mowa o rybie to mam szybkie danie

a wiec rozmrozona rybe polewamy sokiem z cytryny (najpierw przyprawiamy lekko przyprawa Kamisa do ryb,lub sama sola i pieprzem jak kto lubi)
smazymy na patelni
gdy juz rybka sie usmazy wlewamy duzo smietany 12% lub 18% -polecam
jeszcze wyduszamy sok z cytryny

powstaje ryba w sosie cytrynowym -mniam (zrobilam raz na Wigilie )
podawac z ryzem i gotowanymi warzywami np.brokuły

chyba nie w tym dziale ten przepis  ;D

weronika spozyła obiadei i teraz fika i mi wali w klawiature wiec ide ja troszke pomeczyć
jjijoopkiloklkl..m towam ma do powiedzenia moje dziecko ;D

hmmm nie nadrobiłam jeszcze !!!!!!!!!
Tymul spał ja zjadłam kawkę wypiłam, teraz zabrałam się za szafe, układam ciuchy, Tymula małe poupychałam w odstawkę i jeszcze jeszcze duuużo brakuje a tymulo sięobudził i szkoda mi go samego.........

Hej dziewczyny, widzę, że coraz wiecej lipcowych dzieci ma nowe doznania sakowe :)

elfiko pisze:
ania.g pisze:
Dzieki - bedziemy testowac. Kurcze troszke Wam zazdroszcze ze Wasze dzieciaczki juz podjadaja rozne inne jedzonko, no ale i na nas przyjdzie pora :laugh:

Bede kupowac - ja jestem kiepska w gotowniu a i czasu nie za wiele na nie.
oj przestaniesz nam zazdrościc jak Cię Jasio ślicznie zupka opluje  ;D ;D ;D

Hi hi, ja właśnie w środę miałam "sytuację". Ubrałam się elegancko - w końcu to były moje urodziny i postanowilam udawac, że mimo iż sie starzeje, to nadal atrakcyjnie wyglądam. I mimo że siedze w domu, jestem zadbaną kobietą. 8) I bylo spoko do czasu, gdy zaczęłam karmić Macka marchewką. A ten maly dran w pewnym momencie, gdy wkladalam mu do buziaka łyżkę wspaniałego, pomarańczowego, gęstego przecieru marchewkowego zrobił BRRRRRRRRRRRR. Po czym jeszcze się uśmiechnął , potworek jeden >:D

reklama
Do góry