reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Ania gratulacje synka :) Jak tak dalej pójdzie to rocznik 2005 nie będzie miał problemów ze znalezieniem męża ;)
Wiecie co? Mój brzucholek oszalał i w ciągu ostatniego tygodnia z dnia na dzień robi się coraz większy :) Właśnie zrobiłam remanent ciuchów i ze zgrozą stwierdziłam, że mieszczę się jeszcze tylko w dwie pary spodni. Trzeba by w końcu coś kupić ciążowego. No ale i tak długo wytrzymałam bez kupowania ciążowych ciuchów :) No i brzusio mnie zaczyna swędzieć :) Ale to jest fajne, znaczy że Maluch rośnie jak na drożdżach :)

reklama
witam dziewczynki :)tak sobie troszke poczytałąm i  wspomnienia mi przyszły ;DJak byłam z synkiem w ciąży to  w 7  miesiącu już wiedziałam,że na 99% bedzie chłopczyk...no i tez tak było....ale nie o tym chciałam wspomnieć...Ja nie miałam jeszcze wybranego imienia dla dzidzi przed  porodem ,jakoś wolałam poczekać....no i poczekałam...w pierwszej dobie po porodzie dziecko miało przyczepioną karteczke do maluśkiej rączki tylko z  nazwiskiem...no i  popołudniu odwiedziła nas moja mama;-]popatrzała na wnusia i powiedziała-Kochani mam propozycje nazwijcie go ,,Maciej;;nie  chętnie zpoczątku mi się ta propozycja spodobała ,ale że mały urodził się 21.01 czyli w dzień Babci no to przystałam na ten pomysł i mężuś też :)Teraz nie wyobrażam sobie innego imienia dla tego szlonego,małego,szkraba ;D

Zabko ja uwielbiam kolorowe sciany i nie znosze bialych :p a do pokoiku dzieciecego to istne szalenstwo ;D hmm.. ja jak dowiedzialam sie ze pierwsze nasze dzieciatko ma byc chlopcem to marzyl mi soe blekitny pokoik z takimi samolotowymi elementami (tu jest to dosc proste bo sa milony dodatkow do dzieciecych pokoikow, poduszkiw ksztalcie samolotow, pociagow, misi, lalek dywany, posciele i zaslony tak samo)
fajny jest tez kolor zielony taki jasniutki z dodatkami zoltego lub pomaranczowego...oj sa tysiace mozliwosci ;D mozesz pomalowac wzdluz scian takie paski np w kwiatki lub miski,zabki, zyrafy...
fajna zabawa takie urzadzanie pokoiku
moze jak znajde jakies przyklady to Tobie przesle ;)

Maniu!! w dziale RODZINY Z ZZAGRANICY sa mamuski ze stanow.Znalazlam jedna co jest z twojego obszaru Winsconsin czy jak to tam sie pisze :D kliknij moze poznasz jakaa fajna mamuske-pozdrawiam

Maniu super,ze tymcia zapisujecie na basen :).Nasz tez uwielbia wode na nauke plywania chodzil od 4 miesiaca zycia.Teraz juz swietnie plywa i nurkuje.Dorian tez lubi samochody,ale najwiekszego chopla to ma na punkcie koni!
3616062_m.jpg
1993508_m.jpg
5562111_m.jpg

Aha,Asiolku tak sobie myslalam,ze w najwspanialszej liscie mozesz napisac na razie przymnie dziewczynka-Nadia :laugh: No bo perzeciez jest 50% szans,ze to bedzie dziewczynka ;D,pozniej dochodzi jeszcze moje przeczucie a to kolejne 10%,"zabobony" i tesciki ktore robilysmy tez wykazuja na kobietke wiec doliczamy kolejne 10% ;D,no i jeszcze slowo wrozki ;) to tez kolejne 10% :laugh:-tak wiec wychodzi,ze na 80% bedzie to dziewczynka ;) ;D
Jesli sie cos zmieni,np.zapytam doktorka...to w tedy zrobimy korekte,ok?

U nas pokoik bedzie waniliowy- całe mieszkanie jest w takim kolorze... cieplutki jest :-)

Żabko ja usg polowkowe mam 11 marca także poxniej od Ciebie... nie martw sie zatem nie jesteś ostatnia :-)

Nasz pokoik jest zielonkawo-zolty z dodatkami pomaranczowymi.Ale jeszcze moze sie zmienic,zastanawiam sie nad malym remoncikiem ;)

reklama
Dziewczynki Kochanie. Stała się rzecz niesłychana. Dziś rano mój mąż mówi do mnie tak"chciałbym ci coś powiedzieć..." Widziałam, ze wyraźnie sie wstydzi. A on nagle wtula sie we mnie i mówi do mnie" chciałem powiedziec, ze podoba mi sie BRUNO!!" łaaaaaa Nie muszę mówic jak zaskoczona byłam. Na pocztaku był totalnym przeciwnikiem, a teraz juz mu sie podoba. Bardzo się ciesze, bo myślałam ze wybró imienia zajmie nam kolejne pół roku :-) Kamień spadł mi z serca.

Do góry