reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Dziewczyny zaczelam nowy watek,taki podreczny.Jak nas cos zaboli albo przeziebienie nagle wezmie to mozna tam spojzec.Dopisujcie tam jeszcze inne leki jesli wiecie,ze sa dosc bezpieczne albo naturalne sposoby herbatki,napary...
(Ja oparlam sie na artykule z "Rodzicow")

reklama
czesc Mamusie, snil mi się dzisiaj moj synek, Taki byl malutki, slodki, ubrany na bialo. Lezal w naszym malzenskim lozu, przykryty kolderka i mial bardzo zadowolona minkę. Az mi sie lezka kreci w oku, jak sobie przypomne ten sen :)

Hej Kobitki
Ja tez walcze od wczoraj z choroba a najbardziej z kaszlem i gorączką - strasznie sie boje zeby syniowi z powodu gorączki nie dokuczyc za bardzo bo kaszlem to wiem ze mu dokuczam - jak kaszlę to po chwili on mi daje do zrozumienia że go to wkurza i spać nie może:))
Uciekam z powrotem do łóżka - tylko jeszcze wpiszę w nowy wątek stworzony przez Agę medykamenty które wczoraj Pani doktor przepisała.
Klaudia septolete mozesz wziąść - jak byłam przeziebiona w grudniu to własnie to mi lekarz przepisał na gardziołko.
trzymajcie sie wszystkie chore a zdrowe uważajcie na panujace zarazki są wszędzie!!! - ja strasznie żałuje że wróciłam do pracy po miesiącu i od razu taki prezent dostałam:((

Mnie sie tez bardzo podoba imie Nadia i Lena i gdyby nie to, ze sie uparlam, ze moja dzidzia ma miec na litere M to pewnie dala bym jej tak na imie. A na M, bo ja z mezem - Marta, Marcin i fajnie tak jak dzidzi tez bedzie miala inicjaly - M.B. A wiecie z tymi lekami, jakie mozna a jakie nie w poszczegolnych trymestrach to jest napisane na jednej ze stron Babyboom - https://www.babyboom.pl/dzieci_0_2/ciaza_i_porod/stosowanie_lekow_w_ciazy.html
A z tego co mi wiadomo to Etopiryna, polopieryna to jeden z najniebezpieczniejszych lekow, zakazanych w ciazy, ale chyba w trzecim trymestrze. Ja dla ostroznosci bym tego nie brala.

ojj dziewczynki to wszystkie chorowite cos jestesmy ostatnio.....
ja tez choruje juz od okolo 2 miesiecy na gardelko teraz mam antybiotyk

nie liczac duphastonu i witamin to na cala ciaze jak narazie to wzielam 2 razy apap ... jakieś miesiac temu jedna tabletke i dziś... unikam raczej leków... ale dziś przez chwile myślałam że zaraz bede po pogotowie dzwoniła... bo już zaczełam z bolu na oczy źle widzieć... na szczescie apap i to jedna tableteczka zadziałał i teraz jem toscty i gebula mi sie śmieje że jak fajnie jest jak nic nam nie jest :-)

Ja w tej ciazy wzielam okolo6-8 tabletek apapu na bol zeba.No i teraz to Tantum na gardlo ale bardzo zadko nim psikam.

Czeka nas dzis niemaly wydatek,prezecik dla naszego szkraba na 2 urodzinki,dzis jedziemy kupic ::).Maly chcialby traktorek na pedaly i co robic...kupimy
43077213

reklama
Dostałam włąsnie od koleżanki srośne i wulgarne dowcipy dwa mnie strasznie rozbawily dlatego wkleje je tutaj jeżeli kogoś obraze to wybaczcie :-)

Ojciec pyta się córki:
- Kiedy wreszcie znajdziesz sobie męża?
- Nie potrzebny mi mąż. Mam wibrator.
Pewnego dnia córka wróciwszy z pracy, widzi na stole skaczący
wibrator i z oburzeniem pyta się ojca:
- Tato co Ty u licha robisz?
- Piję z zięciem!!

Żona do męża:
- Kochanie, rżniesz mnie jak zwykłą dziwkę, powiedziałbyś chociaż ze dwa słówka...
- Wyżej dupe!

Do góry