reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

Kaśka no nieżle jak wszystkich zaliczył i podpisuję się pod słowami Martuski
a goscinnosc Twojego meza, jest zdumiewajaca Hi hi hi Hi hi hi. Jeju az sama siebei wole nie wyobrazac w Twojej sytuacji, ale popatrz kulturalny facet, ze na paluszkach wchodzil Bezalkoholowe ;-)

reklama
I teraz ciag dalszy
Tusia, Ty pilnuje tej tesciwej albo jej nagadaj troche, przeciez matka byla, to jak moze dziecko glodzic nieumyslnie ::)

Wszystkim dzieciaczkom, ktore maja problemy zdrowia zyczymy z Alusiem :( :) Wiecie co ja tosie taka wrazliwa stalam, ze nie moge sobie wyobrazac, ze jakiemukolwiek dziecku krzywda sie dzieje, bo normlanie placz mam na zawolanie, a raczej twarda zawsze bylam. Sama odsluzowalam nie jedno dzieco na praktykach w szpitalu i to nie tyle z noska co z rurek tracheotomijnych, a teraz to chyba zrobilabym to ale z placzem i na sile, sama nie wiem... :(

Lila, masz dobre miekkie serce :)

Tofinku moj Alus juz druga noc budzi sie tylko raz na karmienie :). Wczesniej byly przeboje, bo budzil sie chyba ze 4 razy. Ja mysle, ze potrzeba bliskosci nalozyla sie u niego z przyspieszonym wzrostem. Ciekawee, czy to juz minelo na dobre

Iwon nie ma za co......tylko obiecaj spiewac ja Kornelkowi na dobranoc!!!!! w razie jakis poszukiwan nowych horyzontow muzycznych sluze pomoca i moja muzyczna biblioteczka!!!

Martuska poszedl mail!!!!

Kredeczko, AZS to wredne chorobsko. Ja ma od dziecka i najpierw mialam pod kolanami i na zgieciach lokciowych, takie suche, swedzace, liszajowate zmiany. Najbardziej swedzialo mnie po kapieli i do dzisiaj tak jest, i tak jak dziewczyny pisaly miejsca swedzace w wodzie, albo po wyjsciu z wanny czerwienieja. Potem te zmiany przeniosly mi sie na szyje, po jakims czasei zniknely z szyji i pojawily sie na brodawkach sutkowych (!) brodawki swedzialy mnie przeokropnie!!! pekaly podczas drapania (ktorego nei moglam powtrzymac), a najbardziej chcialo mi sie drapac po kapieli. Zastanawialam sie jak ja dziecko bede kiedy karmic, ale po 2 latach mienelo i poszlo na dlonie. Rece mam suche baardzo, czesto peka mi na nich skora, zachowuja sie jak by ciagle poptrzeba im bylo nawilzenia. Co z tego smaruje je a  za po pol godziny znowu sie "domagaja". Swedza przede wszystkim rano no i po myciu.  Na wszelkiezminay zawsze pomagaly mi masci sterydowe, ale do nich skora sie przysywczaja i trzeba pojakims czasie zmieniac na mocniejsze. Dlatego staram je sie jak najmniej uzywac. Poza tym skora szybciej sie starzeje wiec sama pomysl. Uczulona jestem chyba na wszystkie detergenty, z jedzenia glownie na oster rzeczy, czekolade, alkohol, orzechy, ale nie wiem na co najbardziej, bo testow nei robilam. lekarz powiedzial mi, ze nie ma co, bo na wszystko mi uczulenie wyjdzie, szalony.
Bylam wychuchana jako dziecko, smarowana kremami i mysle, ze to duzo od tego, dlatego Alek nie jest niczym smarowany, za wyjatkiem pupy sudocremem i wazeliny na buzke na wiatr.
Zycze Tymuklowi calym serecem, zeby wszelkie skazy minely mu jak najszybciej. Moze to, ze choruje jako niemowlaczek sprawi, ze choroba minie jak bdzie starszy.

Joaska pisze:
Iwon nie ma za co......tylko obiecaj spiewac ja Kornelkowi na dobranoc!!!!! w razie jakis poszukiwan nowych horyzontow muzycznych sluze pomoca i moja muzyczna biblioteczka!!!

Martuska poszedl mail!!!!

Obiecuję :laugh: :laugh:

kochane zmykam spać a tak wogóle to Alki zdjęcia mnie powaliły normalnie ekstra babeczka z Ciebie ;)

a mi febra wylazła i mam wielkie wary ;D chyba jutro z domu nie wyjdę :p

Martuska kurcze od czego biorą się takie choroby czy to poprostu jest typowo alergiczna sprawa??

Rany Julek, teraz z pisaniem nei nadazam. Chcialam jeszcze do Elfiko kilka slow na temat tabletek, a tu moje love story.... Ja jestem przeokropna gadula i nie wiem czy umiem sie strescic, a jak zaczne pisac to mnie polnoc zastanie ::) Musze isc na kolacje bo umre z glodu. Siedze i nadrabiam juz prawie 3 godziny, a jeszcze chcialm z Mamusia moja na Skype'a... No i nasze kochane malenstwa musze poogladac!
Joasiu dzieki zaraz odbieram.

Co do gg to mozecie pisac ja jestem zawsze niewidoczna ::)

Ok zjem umyje sie i jak mezu nie zdazy wrocic z pracy jeszcze to zasiade so pisania ;)

rany nie mogę wstać od kompa noga mi zdrętwiała hihihi i teraz tu zostanę do rana

nie no zmykam obiecałam sobie że się wcześniej położę słodkich snów

misiek28gp.jpg

Elfiko, cokolwiek Martuśka napisze Ci na temat tabletek anty, to ja się podpisuję, bo ona nie lubi, tak jak ja, a mądrzejsza jest, bo kształcona w tym temacie :) :) :)

reklama
Niuńka buziaczki i zdrówka dla Adasia!! Przerażający widok to łóżeczko biedaczek :(

Co do kołysanek też bym prosiła !!!!!!!! nawet mogęsię ładnie usmiechnąć ;D

kochana Martuśko dzięki za odpowiedź :) biedniutka Ty jesteś :(

Do góry