Kredeczko, AZS to wredne chorobsko. Ja ma od dziecka i najpierw mialam pod kolanami i na zgieciach lokciowych, takie suche, swedzace, liszajowate zmiany. Najbardziej swedzialo mnie po kapieli i do dzisiaj tak jest, i tak jak dziewczyny pisaly miejsca swedzace w wodzie, albo po wyjsciu z wanny czerwienieja. Potem te zmiany przeniosly mi sie na szyje, po jakims czasei zniknely z szyji i pojawily sie na brodawkach sutkowych (!) brodawki swedzialy mnie przeokropnie!!! pekaly podczas drapania (ktorego nei moglam powtrzymac), a najbardziej chcialo mi sie drapac po kapieli. Zastanawialam sie jak ja dziecko bede kiedy karmic, ale po 2 latach mienelo i poszlo na dlonie. Rece mam suche baardzo, czesto peka mi na nich skora, zachowuja sie jak by ciagle poptrzeba im bylo nawilzenia. Co z tego smaruje je a za po pol godziny znowu sie "domagaja". Swedza przede wszystkim rano no i po myciu. Na wszelkiezminay zawsze pomagaly mi masci sterydowe, ale do nich skora sie przysywczaja i trzeba pojakims czasie zmieniac na mocniejsze. Dlatego staram je sie jak najmniej uzywac. Poza tym skora szybciej sie starzeje wiec sama pomysl. Uczulona jestem chyba na wszystkie detergenty, z jedzenia glownie na oster rzeczy, czekolade, alkohol, orzechy, ale nie wiem na co najbardziej, bo testow nei robilam. lekarz powiedzial mi, ze nie ma co, bo na wszystko mi uczulenie wyjdzie, szalony.
Bylam wychuchana jako dziecko, smarowana kremami i mysle, ze to duzo od tego, dlatego Alek nie jest niczym smarowany, za wyjatkiem pupy sudocremem i wazeliny na buzke na wiatr.
Zycze Tymuklowi calym serecem, zeby wszelkie skazy minely mu jak najszybciej. Moze to, ze choruje jako niemowlaczek sprawi, ze choroba minie jak bdzie starszy.