reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

reklama
czesc wszystkim
a ja nie moglam wogole wejsc na bb przez 2 dni!!

ale to nic nie szkodzi bo przynajmniej dom sprzatalam codziennie i obiadki ugotowalam i jablecznik upieklam i imprezke przygotowalam bo wczoraj u nas byly Andrzejki i bylo SUPER!!!!

poczytam zaleglosci pozniej bo teraz ide robic salatke z kurczka mniam :laugh:

zajrze do galeryjki jeszcze

a u mnie spadl snieg!!!!!!!!!!!!! jest go malo ale jest!!!
jakos jestem nie wyspana choc wstalam o 11.30,no a polozylam sie o 2 ::)
ok znikam
buziaki dla was :-*

Joaska mój mały to lipcowy dzieciak. Ma 4 miesiące. Ja sie zastanawiam nad rozmiarem miedzy 74 a 80, bo bedzie w nim az do marca więc 4 miesiące. No i nie wiem jaki..... :( Podobno w 80 dzieci sie topią i nie dorastają do tej miary. No , a z 74 znowu wyrastają. Totalnie skołowana próbuje ratunku u was, bo wy też z lipca.

dziubekto witamy u lipcowek:)
ja mam w domu taka rozmiarowke, ze dzieci od 3 do 6 miesiecy nosza 68 i wtedy powinny wazyc od 5 do 7 kg, a 74 to od 6 do 9 miesiecy i waga 7-9 kg, zreszta zalezy jaka jest twoja dzidzia jak na swoj wiek, moj Kuba to kruszynka i ja kupilam taki kombinezon i jest jeszcze za duzy ale za miesiac bedzie w sam raz!!!

Joaska więc wg twojej rozmiarówki mój mały kwalifikuje sie do kombinezonu o rozmiarze 80 ;D ,bo juz ma ponad 8 kilo. Nawet nie wiesz jak jestem ci wdzięczna za odpowiedz :-*

w razie jakis watpliwosci wysylam moja "sciagawke z rozmiarow", mam nadzieje, ze przyda sie innym :)
skanuj00049so.jpg[img]

Heja,
Z tymi rozmiarami kombinezonów to lipa wielka jest. Julka dostała kmbinezonik taki bardziej jesienny na 74 i ledwo się w niego mieści teraz. Rozmiar zależy chyba od producenta. Myślę, że mała waży koło 7 kg, ale nie wiem dokładnie ile bo ostatnio była ważona 6 tyg. temu. Na zimę będę musiała jej kupić chyba większy. A jak kupiłam jej miesiąc temu taką super kurteczkę na 68 to ubrałam ją może 2 razy, bo za mała jest. Jestem zła na ten zakup, bo wydałam kupę kasy, a nie mogłam jej oddać do sklepu bo obcięłam metki i ją wyprałam. Może spróbuję sprzedać na allegro?

Joasia podziwiam, że wczoraj skończyłaś na małym kieliszku :) Ja niestety zaszalałam i efekt jest taki, że dziś nie mogę się pozbierać. Za to dziecię wesołe, krzyczy sobie do zabawek :)

A za oknem mgła, że można nożem kroić, nic kurcze nie widać....

e_mamo musialam sie pohamowac, bo to byl moj pierwszy raz.............oczywiscie po porodzie!!! :laugh: :laugh:

a co do kurteczki to zrob zdjecie i wystaw na bb w czescki sprzedam, na pewno ktos sie zainteresuje!!!!!!polecam, ja juz tak sprzedalam swoje ciazowe portki!!!!

reklama
Ja od wczoraj mam jakies roztroje żołądka, nie wiem czy coś zjadłam nie tak czy co?. W nocy wymiotowałam i ogólnie czuje się do dupy. Może to byc przez tabletki antykoncepcyjne, bo zaczęłam brac, co o tym myślicie.

Co do rozmiaru kombinezonu to ja mojej kupiłam na 62cm - oczywiście już trochę zamały i teraz nosi taki na 69cm jeszcze za duży, ciekawa jestem czy na całą zimę starczy.

Do góry