reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

No właśnie Violu, jeśli miałabym mu podnieść plecki,to bardzo delikatnie. Na pewno nie zrobię niczego za cenę nadwyrężania jego kręgosłupa ::) Tylko teraz zastanawiam się, co oznacza "nie na długo" ? Nasze spacery trwają około 1,5- 2h.

Martuśka i Viola, skoro Wasze dzieciaczki nie mają żadnych problemów z jedzonkiem i nie ma przeciwskazań, to jasne, że trzymajcie je na samym cycu jak najdłużej. Życzę wytrwałości :) :) :)

reklama
oj ale najważniejsze buziaczki dla dzielnej Julci mocno trzymam kciuki żeby nie powtarzali maleńkiej tego brzydkiego zabiegu oj wiem co czułaś E-mamo stojąc przed zabiegowym i słysząc płacz, już też to przerabialiśmy

no i buziaczki dla naszych solenizantek i dzieciątek zaczynających nowe miesiące moja Martynia też dzisiaj świętuje zaczynamy 6-miesiąc   ;) ale fajni
Viola, Martuska  ;)
Iwon już zmykam tam gdzie trzeba ;D

Iwon, ja nie wiem czy ja jakas z ksiezyca jestem, ale ja nie mialam gondoli od urodzenia Alka. Mam dwa wozki i obydwa takie z dopinanym fotelikiem samochodowym i z opuszczanymi pleckami. Dlugo wozilam Alka z pleckami calkiem na poziomo, ale od konca drugiego miesiaca tak leciutko ma podniesione tak jak by mial poduszke tylko rowno na calej dlugosci. W lecie cieplutko mu bylo a teraz tez tak jezdzimy to budka jest odslonieta, bo wydaje mi sie, ze tak malemu jest lepiej nawet. Owszem jak wieje to zaslaniam bude i mam jeszcze taka folie przeciwdeszczowa na caly wozek,ale jak narazie jej nei uzywalam. A moze ja nie wiem jaki to wozek ta spacerowka? :p
Do pionu to mu podniose dopiero ja skonczy 6 miesiecy.

Viola ja wiem, ze w gondoli niby cieplej (sam fakt, że jest wyżej nad ziemią), ale spacerówka też ma "boki", pokrowiec i budę. Do tego kombinezonik, ciepły kocyk zimowy i jest ok. Tak sobie myślę, że po 6 miesiącu to spacerówka jest już wskazana, a ten wiek i tak przypadnie na srogi zimowy czas (styczeń), więc czy jest sens zwlekać??

Martuśka i ja też tak właśnie kombinuję. Mi absolutnie nie zależy, żeby Kornel "siedział", chodzi mi tylko o to, żeby widział świat z przodu (taką konstrukcję ma moja spacerówka) i żeby miał w tym celu plecki leciutko podniesione, na najniższy poziom.
Chyba się jednak zdecyduję.. ::)

Martuska czy w UK jest zapotrzebowanie na opiekuna w domach pomocy spolecznej lub na terapeute zajeciowego?albo opiekunka dla dzieci?

oj zmykam bo internet ma zatwardzenie chodzi tak wolno i ciężko może soczku jabłkowego  :laugh:

co do wózka włozyłam małą do gondoli i w tym kombinezonie ma tam jeszcze wolne na długość jakieś 5 cm więc pewnie najdalej za miesiąc przekłada,my się na spacerówkę
Iwon masz rację i tak pewnie wszystkim nam przyjdzie w zimie przekładać dzieciaczki

Iwon zapomniałam dodać że moja niunia już się podnosi do siadania i dlatego zapytałam swoją doktórkę o to a co do zmiany to i tak kiedyś będzie trzeba zmienić więc jeżeli tylko tak uważaszto nie widzę problemu jak będzie małemu zimno to zawsze można troszke cieplej ubrać :)

Iwon wlasnie i spiworek mam jeszcze taki specjalny do wozka. Tak to kombinezon cieply kocyk i dziecko napewno nie zmarznie. Wlasnie jeszcze w tym wozku co go do Polski zabralammam taka fajna ciepla nakladke na plecy, tak, ze jest dodatkowa warstwa pod plecami i wtedy dziecku juz napewno zimno nie bedzie. Ja mysle, z eni ma co zwlekac z tym przekladaniem do spacerowki. Lepiej niech dieciaczki przyzyczaja sie doniej teraz niz zanim nadejda prawdziwe mrozy ::) Swoja droga to chcialbym juz zeby Alus byl na tyle duzy zeby mozn ago bylo na pionowo z machajacymi nozkami. Niestety trzeba bedzie z tym do wiosny poczekac.

A wiecie ze tu jest taki "zimny chow" dzieci, ze jeszcze teraz niektore dzieci 4,5 letnie spaceruja z golymi nogami :o Naprawde, skarpetki, spodniczka do kolanek i gole nogi, a maluszkii czasem widuje bez czapki na glowie.

Lila opiekunow do domow spokojnej starosci napewno i opiekunki do dzieci tez, ale czasem do dzieci trzeba miec kursy pokonczone. Nie wiem jak sie sprawa ma z terapeutami zajeciowymi.

reklama
Martuska też się cieszę ze nie jestem sama :) a i może butelkowym dzieciaczkom przejdzie ;)

Iwon ja to i bym chciała do 1-1.5 roku karmić oczywiście podając po 6 misiacach już stałe jedzonka ale zobaczymy czy dam radę przeraza mnie fakt zębów ale myśle że dam radę bo to wszystko dla jej dobra :)

Do góry