reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

reklama
Heja :)

Dziękuję Wam wszystkim kobitki za ciepłe słowa dla mojej Julci :-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*

Dziś pierwszy raz od urodzenia obudziła się z niesklejonym ropą oczkiem. Boże, może jednak się udało i nie trzeba będzie poprawiać ?

Dostaliśmy dziś przesyłkę z Hippa, soczek jabłkowy, ziemniaczki z dynią i kaszka ryżowa z morelami. Ale to wszystko musi poczekać bo jedziemy tylko na cycuchu. W przyszłym tygodniu i dziemy na szczepienie i zapytam pediatrę o dokarmianie, czy jest nam potrzebne. Może mała będzie dłużej spała, jak Maciuś Gazelaczkowy ? no i ciekawa jestem bardzo ile waży?

O chodzikach słyszałam same złe opinie, więc ja Julce nie kupię. Natomiast zainwestuję w kojec, żeby do czasu pełzania nie molestował jej nasz psiej, hehhe- Alka wie o czym piszę :)

Maniu mój mąż katuje się tymi piri piri i utrzymuje, że z mocniejszymi sie nie spotkał, ale chyba wszystko przed nim :) hihi, no i kochana powodzenia z indorem :) Napisz jak się uda ł:) :p Chyba receptą na takie ptaszydło jest długie pieczenie w małej temperaturze co?

Kasia trzymam kciuki za nową pracę !!! Widzę, że jesteś moją koleżanką po fachu hihihi

Ja też sie już przymierzam do zdjęcia gondoli i założenia spacerówki. Wczoraj robiłam Julce test w gondoli bez kombinezonu i ledwo się mieści. Ale nasza gondolka jest malutka.

Idę ubrać smoczycę i bierzemy psieja na spacer.

wpadnę potem :)

Iwon pisze:
No właśnie Violu, jeśli miałabym mu podnieść plecki,to bardzo delikatnie. Na pewno nie zrobię niczego za cenę nadwyrężania jego kręgosłupa  ::) Tylko teraz zastanawiam się, co oznacza "nie na długo" ? Nasze spacery trwają około 1,5- 2h.

Martuśka i Viola, skoro Wasze dzieciaczki nie mają żadnych problemów z jedzonkiem i nie ma przeciwskazań, to jasne, że trzymajcie je na samym cycu jak najdłużej. Życzę wytrwałości  :) :) :)

Iwon, tak sie zastanawiam co do tego podnoszenia oparcia w spacerowce. Tak na zdrowy rozum, to przeciez dzieci siedzą w leżaczkach, ktore też nie są na płasko. Tak więc troszke , tylko na czas spacerku to chyba można podnieść oparcie.

Ja tez myślę o wózku spacerowym, ale ten z kompletu od gondolki jest badziewiasty. A na nowy na razie nie mamy kasy..... Poczekamy chyba do stycznia.

Jestem ostro zaziębiona. A w piątek szczepiłam się przeciw grypie. Hm...

E-Mamo - jak to mówią, do trzech razy sztuka i ... dziś w nocy nie było już Maciusiem tak różowo, jak podczas ostatnich dwóch noek. Ale też na szczęcie nie tak strasznie jak jeszcze wcześniej. Budził się wcześnej niż planowałam Go karmić, ale na szczęście smok załatwiał sprawę i w rezultacie dopiero przed piątą było pierwsze nocne karmienie. Tyle, że mały felek nie chcial wzoraj kaszki jeść, chyba mu nie smakowała... I co tu zrobić, żeby Go zachęcić?

Maniu - daj znać jak wyszedł indyk :)

a za to mojej Mili czas spania sie wydluza
dzis przezylam szok jak wstalam o 6 rano aby zrobic sniadanie do pracy Karolowi ,patrze a Mili spi w najlepsze!!!

polozylismy ja spac o 20.20 a obudzila sie dzis o 8.30!!!!!!!!!!!!!! :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o

ale super!!!!!! ;D

Cześć dziewczyny
Na poczatek prośba do Gazelaczka- wklej kochana jakieś fotki z Maciejką bo ja Go tak uwielbiam a nie umiem od wczoraj otworzyć Waszej stronki :-[
Co do tej kaszki to może różnie być bo Weronika raz je a raz nie chce, dzisiaj np nie chciala kaszki i tylko pół butli soczku bananowego wytrąbiła.
co do chodzika my też nie będziemy używać, też słyszałam złę opinie i też kupujemy kojec ;D
Jeśli chodzi o te gondolki to my wytrzymamy w naszej góra miesiąc bo to samo co Iwonkowy Kornelek Weronika na spacerze wytrzymuje do godziny a potem sie wierci i płącze bo jej ciasno i nic nie widać. Już pytałam lekarza i można podwyższyć na 1 stopien na czas spacerku , mi lekarka powiedziała żeby poprostu dłużej niż 3,4 godziny dziecko tak nie siedziało, my teraz w domu nieraz własnie tak Weronike wkładamy do wózka i patrzy sobie co mama w kuchni wyprawia. Moje dziecko nadzwyczaj nie lubi leżec w leżaczku i dlatego ten wózek.

Maniula życze pokonania indyka! Ja też czasami takie ptaszysko pieke i pół dnia mi to zajmuje ale warto- pycha hmmm
No i WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEO Z OKAZJI ŚWIĘTA DZIĘKCZYNIENIA!!!
Napisz w wolnej chwili jak to wygląda, jakiesą tradycje, ja lubie takie klimaty i wogóle co do świąt to chętnie bym święta wszystkich kultur i religii chciała raz obchodzić żeby zobaczyć jak to jest. Dziewczyny a czujecie już podekscytowanie pierwszymi świętami naszych maluszków? Ja już pomalutku wpadam w ten rytm i już mnie ogarnia nostalgia, ja uwielbiam świeta a szczególnie Boże Narodzenie. Mam same dobre wspomnienia z zieciństwa związane z tymi świetami ::) Ale sie rozmarzyłam

reklama
Do góry