reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

U mnie internet może nie ma zawrotnej szybkości ale nie jest z nim tak żle :)

Co do mojej gwiazdy to ostatnio jest tak prawie co noc że od pierwszego położenia spać - prześpi 3h a póżniej budzi się co 2h i za każdym razem dostaje cycucha.
Co do wprowadzania pokarmów to zamierzam dopiero zacząć wprowadzać nie wcześniej niż jest książkowo napisane od 6 miesiąca a do tego czasu Olivka będzie na cycku i ewentualnie jakieś soczki zacznę jej niedługo wprowadzać.

Na ten moment Oliva waży 7400 (waga urodzeniowa to 3550) więc już ją podwoiła.

reklama
witajcie cały dzień biegania byłam u ginekologa wszystko ok :)
byłam na rozmowie w sprawie pracy no i  :) dostałam pierwsze zadanie od rana biegnę do urzędu skarbowego ale nie zapeszam bardzo chce żeby mi się udało przynajmniej dwa razy w tygodniu będę mogła pooglądać inne ludki niż sąsiadki i panie ze sklepu :) a teraz mam troszkę czytania musze się przygotować na jutro

Dziewczyny, chyba przerzucę już malucha do spacerówki. Wiem, że to wcześnie, ale tak mnie korci..W gondoli ma już ciasno, chociaż ciepło. Poza tym, ostatnio na spacerkach po jakiejś godzinie staje się nieznośny. Wierci się, płacze, obciach mi robi przy ludziach, którzy mi niemal do wózka zaglądają, co takiego z dzieciakiem wyprawiam ::)

Odnoszę wrażenie, że jemu się w tym wózku po prostu nudzi, jest wyspany i ciekawy świata, a musi leżeć plackiem w budzie. Też bym się wkurzała :p
Co o tym myślicie? Oczywiście to jest taka spacerówka od kompletu, rozkładana prawie na "leżąco".

Frida, Viola :-* :-* :-*

tusiu myślę że na karuzelę nie jest za póżno bo przeciez takie maluszki wszystko interesuje :)
a tą hustawkę skoczek to mogłabyś nam zaprezentować :)

kaśka k pisze:
witajcie cały dzień biegania byłam u ginekologa wszystko ok :)
byłam na rozmowie w sprawie pracy no i :) dostałam pierwsze zadanie od rana biegnę do urzędu skarbowego ale nie zapeszam bardzo chce żeby mi się udało przynajmniej dwa razy w tygodniu będę mogła pooglądać inne ludki niż sąsiadki i panie ze sklepu :) a teraz mam troszkę czytania musze się przygotować na jutro

Kaśka
zapraszam na nowy wątek ;D

iwon ja też myślę o zmianie ale wiem że w gondoli Olivka będzie miało o wiele cieplej natomiast pytałam panią doktor o podniesienie jej troszkę plecyków (tego oparcia w wózku) i powiedziała że mogę ale nie na długo i nie więcej niż kąt 45* więc może to by ci ułatwiło te spacery a i on mógły sobie świat zapoznawać :)

reklama
Viola to ciesze sie, ze nie jestem sama z tym postanowieniem 6 miesiaca. Bardzo chce tym cycem tylko narazie. Malemu smakuje i je i wiem,ze glodny nie jest a wstawanie nocne zobaczymy... Jak butelkowe dzieciaczki tez sie zaczynaja budzic to moze cos jednak jest w tym 4 miesiacu i moze im przejdzie?

Kasiu to gratulacje i nie zapeszamy ;)

Do góry