reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

Joasiu ta waga jest ok, no ale jak sie slyszy ze wiekszosc dzieciaczkow na forum juz przeszla 7 kg, to ja bym chcial zeby Alus wazyl choc rowne 7kg. No taka ze mnei wymagajaca matka  ;D
Ciekawa jestem ile wazy Macius Gazelaczka. No i jeszcze ciekawa jestem jak tam spanko u Jasia ANi.g
Joasiu a tak wogole to gratulacje przekroczenia 4 miesiecy Kubusiowych :)

reklama
Aniu no wlasnie i dla Twojego Jasia wszystkiego naj!
Co do spotkania w styczniu, bo chyba jeszcze na to nei odpowiedzialam, to bardzo chetnie. Mam nadzieje, ze sie wreszcie uda. Moze jak pojade do Entliczka? :laugh:

Alek podwoil juz mase ur. wazyl 3080 przy urodzeniu a teraz ma pewnie juz kolo 6500 taka mam nadzieje. Bede go wazyc za poltora tyg.

Jas tez niestety sie wybudza - nie jest glodny tylko smoczek i chwila marudzenie i spi dalej. Je kolo 3, a pozniej 7, ale podudek miedzy 20, a 3 ma chyba z 3.

Podalam mu juz marchewke Gerbera w niedziele w ilosci 2 lyzeczki, w pon. 3 a we wtorek 4, dzis robimy przerwe. Nie spowodowalo to lepszego spania Jasia w ciagu nocy - byl mniej marudny w ciagu dnia. Ja to sie boje ze moj Jas tez jest glodny - tylko z troszke innego powodu niz wiekszosc z was. Wage ma solida - bedzie juz 8kg podejrzewam (3 tygodnie temu mial 7,8) i boje sie ze moje mleko nie jest odpowiednio kaloryczne by zaspokoic takiego koloska. Z drugiej strony nie chce pod moimi skrzydelkami malego tluscioszka :laugh: i badz tu madry. Na razie poprzestajemy na eksperymentach - pogawac bede tylko soczki, zaleceni pediatry z przed 3 tygodni. Za 3 tyg kolejne wizyta i zobaczymy :laugh:

Martuska pisze:
Joasiu ta waga jest ok, no ale jak sie slyszy ze wiekszosc dzieciaczkow na forum juz przeszla 7 kg, to ja bym chcial zeby Alus wazyl choc rowne 7kg. No taka ze mnei wymagajaca matka  ;D
Ciekawa jestem ile wazy Macius Gazelaczka.

Macius gdy konczył 4 miesiąc wazyl 6700, czyli dokladnie podwoil swoją wagę urodzeniową [3350] :)

Dziewczyny, gdy tak piszecie o tym wybudzaniu sie zdieci, to u mnie bylo to samo przeciez. No i teraz gdy Macius je kaszke i karmie Go z dwoch piersi przed snem to dwie noce było OK. Tzn są dwa karmienie [a przez jakis czas bylo juz tylko jedno - ok 5.00], ale nie budzi sie pomiędzy. Tzn mam nadzieje, że to juz bedzie stala tendencja ;) :D

Gazelaczku to wcale Macius zle nie wazy, bo kiedyz zdaje sie pisalas, ze chudzinka ::)
Ja Alusia tez karmie z dwoch piersi na noc juz ponad miesiac, bo wlasnie w 3 m-cu budzil sie dodatkowo, no ale teraz 3 piersi juz nie mam :p

Aniu dzieki za "zaprosiny" :)

Martuś, mi nie chodzilo o to , że chudziutki, tylko raczej mialam na myśli, że drobny z niego chłopiec. Nie jest taki okrąglutki jak inne dzieci :) Ale dzięki mojej nowej strategii może zrobi się pulchniejszy ;) :) Ja wlasnie dokarmiam Go kaszką, bo chyba nie nadążałam z produkcją mleczka. No i piję ziółka mlekopędne. Nie chcę żeby Maciuś się męczył z głodu. I jednocześnie chcę Go tak ustawić, żeby najbardzie kaloryczne dania miał w dzień, a w nocy niech brzusio odpocznie. No a kaloryczne mleczko z nocy niech zje na śniadanko ;) :D

zyczenia dla naszych solenizantek Iwon i Kredki :

W dniu tak uroczystym
W dniu twego święta
Składa Ci życzenia
Ten kto o Tobie pamięta
By życie Twe było kwiatkami usłane
Tak piękne i czyste
Jak letni poranek
By obce Ci były kłopoty i niedole
Niech nigdy nie bedzie
Chmurek na twym czole

moze założymy osobny topic z datami urodzin i imienin???

co wy na to?

by bylo napisane np tak:

Ania ur.01stycznia im.01stycznia

fajnie by bylo co myslcie?

reklama
Cześć dziewczyny
Długo mnie nie był ale wogóle nie mam czasu, chodzę z Oliwierkiem od jednego lekarza do drugiego bo od 1,5 miesiąca ma kaszel mokry i nic pozatym a najgorsze to to że jeszcze nie uzyskałam żadnej konkretnej pomocy. Ach ci lekarze

Iwon, Kredeczko Wszystkiego najlepszego

Lilka uważam że to fajny pomysł

ide poczytać waszą produkcję :)

Do góry