reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

elfiko pisze:
A my to ostatnie trzy noce jakieś dziwne przeboje z Weroniką mamy, śpi do 3 a potem sie budzi często, jeść nie chce i jak dam jej smoka to zazwycaj zasypia ale na jakieś pół do godziny i znowu pobudka, dopiero jak już około 6 zgłodnieje i ją nakarmie to zasyppia i śpi tak do 8.30. Nie wiem co sie dzieje? Dlaczego sie tak budzi? głodna nie jest, herbatki nie chce, ma sucho, na[rawde nie wiem.

Elfiko u mnie to samo budzi sie o 3 i póżnie j to juz co godzine i nie chce wcale spac. Pic nie chce jesc nie chce, dopiero okolo 8 cos zje i tez jak za snie po tym to na gora godzinke a nie tak jak zawsze do 11 :-[.

reklama
KREDZIU I IWON wszystkiego najlepszego w dniu urodzin. Duzo zdrówka dla waszej calej rodzinki i duzo usmiechu na buzi. Cmokasy

Wiecie co dziewczyny? U nas też od kilku dni są dwie pobudki w nocy, do tej pory wystarczyło polulać, albo na brzusio (bo Kornel nie ssie smoka), a teraz zasypia, ale najpierw trochę coś tam pogada, coś zakwęka ::) No i ja sie rozbudzam i nie moge tak szybko zasnąć :p
A dzisiaj w ogóle około 2 opierał się przed zaśnięciem i nie miałam pojęcia dlaczego. Dopiero jak się obudził po 8 poznałam powód: kupsko w pampersie. Mój mały jest estetą, z brudnym tyłkiem tak łatwo nie zaśnie ;D Odkąd skończył miesiąc przestał kupkać w nocy, więc na to nie wpadłam. Teraz będę musiała sprawdzać, jak będzie marudził.

Tusia :-* :-* :-* za życzenia :)

Idę sprzątać dalej

Aniu, E mamo, Iwon, Gazelaczku,Elficzko, Martusiu, Joasiu, Tusiu
E mamo oby nie było potrzeby ponawiania zabiegu trzymamy kciukaski

byliśmy na spacerku, kupiam jakis poczęstuneczek dla gości, dziś chyba nie będę nic piekła, choć może..... ale będe musiała skoczyć po margarynę i może coś zrobię

a teraz lecepranko nastawići troszkęmuszę oganąć...

a ja juz posprzatalam i przygotowalam obiadek.......teraz czekam na Rafal i idziemy do ortopedy!!!!!srasznie mi sie nie chce......

co do nocy to u nas roznie....przewaznie pobudki kolo 2, 4 i po 6.....

A MY Ze spacerku wrocilismy, beznadzieja chlod przerazliwy i ta mgla... w parku zywej duszy nie bylo z wozkiem (no oprocz nas ;)), tylko dwoch przechodniow.

A u nas ciag dalsz pobudek nocnych. O 20 Alex chodzi spac wiec pierwsza pobodka o 23-ciej, w sumie nie musialam ale dalam mu zjesc z nadzieja, ze pospi dluzej, ale gdzie tam o 2-giej kolejne jedzonko i potem o 4:30. No i normalnie Alus budzi sie w okolicach 7 ::) czasem 8-smej, a dzis dospal do 9:00.
Ja jednak mysle, ze te nasze dzieci rozwijaja sie teraz emocjnalnie i potrzebujac tej bliskosci budza sie na przytulanie. :)

Tusia, a Maja to sie budzi bo ostanio pochwalilas sie na forum, nie wiesz, ze chwalac dziecko narazasz sie (dziecko) na zmiane w zachowaniu? ;) A sukienka (komplecik) ktora ostanio pokazalas baardzo mi sie podoba :)

Joasiu no moj Alek 2 tyg temu wazyl 6390 (goly bez pampersa, bo tak tu waza) no i mnie sie wydaje, ze moglby wazyc wiecej ::)

reklama
Dziewczyny wy mnie ta waga nie stresujcie - moj Jas to jednak kluseczka ;) przy waszych dzieciaczkach.

A podwoily juz wasz dzieciatka wage urodzeniowa czy jeszcze nie?

Do góry