reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

reklama
huraaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dzieki Tusiu i Maniu,to dzieki wam doszlam jak to sie robi :laugh:
ech jak dobrze wiedziec cos wiecej
a tak swoja droga to jak juz zaczniemy rodzic to utworzymy nowy watek o nazwie '' jestem juz mamą''
dzieki temu bedziemy wiedziec jak pokoli rodzilysmy :laugh:
ten pomysl mi sie bardzo podoba :D

czesc dziewczyny.w sumie to z nikad tak weszlam na to Wasze forum ale mam nadzieje,ze moge tu sobie zagladac?
wczoraj zle sie czulam,zpuchlam i nie czulam ruchow.aq dzien wczesniej mialam jakies drgawki dziwne.
poszlam do gina.zrobil mi usg i bad ogolne.
niby ok.ale za to okazalo sie ze moja macica jest jakas mala.
3 palce ponizej pepka a to malo jak na 21 tc.
i zmierzyl ze dzidza jest tak jak na 18/19 tc,macica tez.
i to jest zle.
powiedzialze poczekamy 2 tyg i musi dojac na wysokosc pepka.
a jak nie to chybakroplowka jakas i szpital :(boje sie i caly czas becze glupia.
powiedzial zebym sie nie martwila ale wiecei jak to jest,strach.
pozdrawiam Was mocno i zycze powodzonka.napwewno si ejeszcze odezwe.
teraz 2 tyg.czekania.eh... :(

gosia - Ty sie w ogole nie przejmuj! Co kobietka to inny przypadek! Juz tyle sie naczytalam, ze dzidzie byly nie takich rozmiarow jak powinny, lekarze nastraszyli mamusie a potem wszystko w porządku. A przeciez taka miara jak palec do pepka czy trzy... dla mnie w ogole brzmi to jak z epoki lodowcowej. Jesli chodzi o usg - one sa roznie zaprogramowane i rozne usg pokazuja rozne wyniki. Ja mialam sytuacje, ze robilam 2 razy usg z przerwa trzy dni. I na tym drugim dziecko mialo mniejszy rozmiar! Po prostu rewelacja.
Sluchaj - rozmiar dzidziusia ma znaczenie w pierwszym trymestrze, a potem wyniki usg są coraz mniej wiarygodne. Nie denerwuj sie kochana - jesli tylko mozesz, rozluźnij sie i staraj sie myslec o czyms przyjemnym. To na pewno trudne skoro juz Ci takich rzeczy nagadali.... Pacany jakies! Mam nadzieje ze juz jutro uda Ci sie spokojniej spojrzec na to wszystko.

No i zaglądaj do nas jak najczesciej - czasami bywa napraaaaaaaaawde wesolo!

buziaki *******

Gosiaczku po raz pierwszy slysze o czyms takim !? A moze poprostu zle obliczyli Ci termin i naprawde jestes wlasnie w 18/19 tyg. ! Sciskam cie mocno i trzymam kciuki !!!
Klaudius ja tez sie czuje jakos nijako , ostatnie dwa dni nie zrobilam doslownie nic !!
Sylwius ja swoje drugie USG bede miala dopiero 10 marca i to bedzie prawie 24 tydz. ciazy ! Mysle ze tutaj robia drugie USG dokladnie 5 miesiecy od zaplodnienia !!!

o ja mam dopiero skleroze :p

mialam Wam juz dawno naisac!!!!! sliczne brzucholki macie!!!!!!!!

a przede wszystkim musze Was usciskac!!!!!!

bo jestescie kochane i zawsze mi lepiej i tak jakos duuuuzo razniej jak sobie z Wami poklikam ;)
milego wieczoru i weekendu!!!! haha znowu weekend jak ten czas leci..... ciekawe jak tam Aga :)

no i gosiu22 pisz i wpadaj tu jak tylko masz na to ochote!!!! i trzymam kciuki by wszystko bylo dobrze!!!!!!!!!!!!

buziaki od calej naszej paki ;D

Gosiu ja jak bylam w szpitalu to na poczatku zrobili mi usg i wyszlo im, ze jestem 18?19 tydzien. Prawidlowo byl to 18, a jak wychodzilam to wyszlo im ze to 17, a przeciez tydzien tam lezalam to wg. tamtego usg powinien byc to 19/20. Tez sie zmartwilam jak to moze byc,ze dzidzius miejszy? ale naprawde nie ma co wierzyc w te sprzety, bo to bardzo czesto sie zdarza. Ja w srode ide na USG i tez sie boje. Mam nadzieje, ze wszystko ok. A co do ruchow, to ja tez raz czuje a raz cisza. Mi nie mowili nic takiego co tobie, powiedzieli, ze to nie szkodzi, ze jest wszystko dobrze i to sie zdarza, ze maszyna zle obliczy. A jak tam twoj brzuszek - rosnie? Sprawdzaj sobie co piec dni o tej samej porze obwod w pasie. Chociaz to tylko moja sugestia.

reklama
Cześć Mamuśki,
dawno się nie odzywałam bo mi jakoś tak dziwnie. W domu mam szpital (mąż się rozchorował, a nie ma nic gorszego niż chory mężczyzna), Maleństwo jakoś mało ruchliwe, mnie opuszcza entuzjazm, USG dopiero 1 marca a jakoś mam wrażenie, że ta ciąża to choć wyczekana to jakoś tylko moja. Wiecie o co chodzi. Ostatnio to nie bardzo mam komu opowiadać o Maleństwie bo mam wrażenie, że mój małżonek to poprostu nie czuje się Tatą, nie chce nawet brzuchala przytulać (pewnie z powodu choroby), Przyjaciółka zaręczyłą się pare dni temu więc jest euforyczna, u Mamy remont.
Jakoś mi tak źle...

W skrócie:
Fajne macie Brzuszki ;D,
gratuluje Maniu kompletu w domu ;D,
Graszka trzymam kciuki ;D,
Asiołku piękne opowiadanie ;D.

Idę lekami karmić chorego...

Jak dobrze, że jesteście!

Do góry