reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

reklama
huraaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dzieki Tusiu i Maniu,to dzieki wam doszlam jak to sie robi :laugh:
ech jak dobrze wiedziec cos wiecej
a tak swoja droga to jak juz zaczniemy rodzic to utworzymy nowy watek o nazwie '' jestem juz mamą''
dzieki temu bedziemy wiedziec jak pokoli rodzilysmy :laugh:
ten pomysl mi sie bardzo podoba :D

czesc dziewczyny.w sumie to z nikad tak weszlam na to Wasze forum ale mam nadzieje,ze moge tu sobie zagladac?
wczoraj zle sie czulam,zpuchlam i nie czulam ruchow.aq dzien wczesniej mialam jakies drgawki dziwne.
poszlam do gina.zrobil mi usg i bad ogolne.
niby ok.ale za to okazalo sie ze moja macica jest jakas mala.
3 palce ponizej pepka a to malo jak na 21 tc.
i zmierzyl ze dzidza jest tak jak na 18/19 tc,macica tez.
i to jest zle.
powiedzialze poczekamy 2 tyg i musi dojac na wysokosc pepka.
a jak nie to chybakroplowka jakas i szpital :(boje sie i caly czas becze glupia.
powiedzial zebym sie nie martwila ale wiecei jak to jest,strach.
pozdrawiam Was mocno i zycze powodzonka.napwewno si ejeszcze odezwe.
teraz 2 tyg.czekania.eh... :(

gosia - Ty sie w ogole nie przejmuj! Co kobietka to inny przypadek! Juz tyle sie naczytalam, ze dzidzie byly nie takich rozmiarow jak powinny, lekarze nastraszyli mamusie a potem wszystko w porządku. A przeciez taka miara jak palec do pepka czy trzy... dla mnie w ogole brzmi to jak z epoki lodowcowej. Jesli chodzi o usg - one sa roznie zaprogramowane i rozne usg pokazuja rozne wyniki. Ja mialam sytuacje, ze robilam 2 razy usg z przerwa trzy dni. I na tym drugim dziecko mialo mniejszy rozmiar! Po prostu rewelacja.
Sluchaj - rozmiar dzidziusia ma znaczenie w pierwszym trymestrze, a potem wyniki usg są coraz mniej wiarygodne. Nie denerwuj sie kochana - jesli tylko mozesz, rozluźnij sie i staraj sie myslec o czyms przyjemnym. To na pewno trudne skoro juz Ci takich rzeczy nagadali.... Pacany jakies! Mam nadzieje ze juz jutro uda Ci sie spokojniej spojrzec na to wszystko.

No i zaglądaj do nas jak najczesciej - czasami bywa napraaaaaaaaawde wesolo!

buziaki *******

Gosiaczku po raz pierwszy slysze o czyms takim !? A moze poprostu zle obliczyli Ci termin i naprawde jestes wlasnie w 18/19 tyg. ! Sciskam cie mocno i trzymam kciuki !!!
Klaudius ja tez sie czuje jakos nijako , ostatnie dwa dni nie zrobilam doslownie nic !!
Sylwius ja swoje drugie USG bede miala dopiero 10 marca i to bedzie prawie 24 tydz. ciazy ! Mysle ze tutaj robia drugie USG dokladnie 5 miesiecy od zaplodnienia !!!

o ja mam dopiero skleroze :p

mialam Wam juz dawno naisac!!!!! sliczne brzucholki macie!!!!!!!!

a przede wszystkim musze Was usciskac!!!!!!

bo jestescie kochane i zawsze mi lepiej i tak jakos duuuuzo razniej jak sobie z Wami poklikam ;)
milego wieczoru i weekendu!!!! haha znowu weekend jak ten czas leci..... ciekawe jak tam Aga :)

no i gosiu22 pisz i wpadaj tu jak tylko masz na to ochote!!!! i trzymam kciuki by wszystko bylo dobrze!!!!!!!!!!!!

buziaki od calej naszej paki ;D

Gosiu ja jak bylam w szpitalu to na poczatku zrobili mi usg i wyszlo im, ze jestem 18?19 tydzien. Prawidlowo byl to 18, a jak wychodzilam to wyszlo im ze to 17, a przeciez tydzien tam lezalam to wg. tamtego usg powinien byc to 19/20. Tez sie zmartwilam jak to moze byc,ze dzidzius miejszy? ale naprawde nie ma co wierzyc w te sprzety, bo to bardzo czesto sie zdarza. Ja w srode ide na USG i tez sie boje. Mam nadzieje, ze wszystko ok. A co do ruchow, to ja tez raz czuje a raz cisza. Mi nie mowili nic takiego co tobie, powiedzieli, ze to nie szkodzi, ze jest wszystko dobrze i to sie zdarza, ze maszyna zle obliczy. A jak tam twoj brzuszek - rosnie? Sprawdzaj sobie co piec dni o tej samej porze obwod w pasie. Chociaz to tylko moja sugestia.

reklama
Cześć Mamuśki,
dawno się nie odzywałam bo mi jakoś tak dziwnie. W domu mam szpital (mąż się rozchorował, a nie ma nic gorszego niż chory mężczyzna), Maleństwo jakoś mało ruchliwe, mnie opuszcza entuzjazm, USG dopiero 1 marca a jakoś mam wrażenie, że ta ciąża to choć wyczekana to jakoś tylko moja. Wiecie o co chodzi. Ostatnio to nie bardzo mam komu opowiadać o Maleństwie bo mam wrażenie, że mój małżonek to poprostu nie czuje się Tatą, nie chce nawet brzuchala przytulać (pewnie z powodu choroby), Przyjaciółka zaręczyłą się pare dni temu więc jest euforyczna, u Mamy remont.
Jakoś mi tak źle...

W skrócie:
Fajne macie Brzuszki ;D,
gratuluje Maniu kompletu w domu ;D,
Graszka trzymam kciuki ;D,
Asiołku piękne opowiadanie ;D.

Idę lekami karmić chorego...

Jak dobrze, że jesteście!

Do góry