reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

reklama
co do widoków to zazdroszczę wam :) mieszkałam pewien czas z widokiem na szczyty alp....

kurde ja się nie mogę doczekać jak tymek będzie się przemieszczał, narazie tylko trochę do tyłu przepełznie odpychając się nóziami, naa przeijaku muszę uważać aby nie zarył w ścianę :laugh: no ale wasze dzieci są o jakiś miesiac do przodu :) a my mamy czas....

alka to i ja poproszę :) jeśli można oczywiście ;D

a my zmykamy na spacerek bo się tymul obudził i mleczko sobie kupię przy okazji :)

a mam pytanie jakich termometrów używacie??? zwyczajnych czy może jakiś ...szybszych?? jak tak to jakie polecacie?

do później

kolorowa kredko ja ostatnio pisalam ,ze mam elektroniczny.Nawet mi sie sprawdza nie musze nic dodawac ani odejmowac ;).Kupiłam go we firmie dkkmed.
www.dkkmed.com.pl
Ja mam taki douszny
DTX30.jpg

bo wczesniej niestety nie bylo takich :p
main.jpg

Friduś ja się z Tobą jakby co chętnie zamienię na te poranki! U mnie widok z okna jest taki ;D ;D ;D ;D
( bonus ekstra- deszczowa powłoka ;D )
obraz0051xp.jpg

Hej,
Forum rzeczywiście od wczoraj muli :(
Alka napiszę za chwil kilka :) A pogoda u nas tragiczna.

Chyba sobie załatwiłam zatoki, drugi dzień wyrywa mi czaszke pod sufit :(
Do tego Hulia nie spała w nocy, marudziła, co 2 godziny wołała jeść, jestem dzis jak zwłoki...

U mojej mamy spała nam po 8 godzin a w domu lipa.
Nie wiem czy ta wczorajsza wieczorna brzydka kupa nie zapowiada czego gorszego... Na razie tata wziął ją na rączki :)

Witaj Karin, współczuję z powodu Teścia.

a to mój widok z okna :(

Muszę jeszcze tone rachunków wprowadzić do ebanku, ile się tego nazbierało przez 2 tyg, szok.

No i potrzebuję zabawki dla małej, Alka to play station można w łóżeczku postawić, czy gdzie?
Bo jak ja położę na naszym łóżku to sobie to na głowę przewróci chyba co?

No, dziecię odłożone i beczy....

Iwon pisze:
Nianiu kupiłam matę brzęcząco-szeleszcząco-piszczącą, czyli z wszelkimi możliwymi bajerami  ;D, książeczkę kolorową i łuk z zabawkami i z lusterkiem.
Wiecie co, do tej pory byłam zwolenniczką zasady- żadna zabawka nie moze zastąpić kontaktu z rodzicami i oprócz grzechotek, maskotek i karuzelki nie chcieliśmy przesadzać z nadmiarem bodźców, poświęcając mu maksymalnie czas i uwagę. Ale ostatnie jęki mojego znudzonego syna i konieczna 24 godzinna gotowość do zabawiania go coraz to wymyślniejszymi wygibasami wyprowadziła mnie z błędu  ::) :p
A miałam pedagogicznie wychowywać dziecko i edukować własnymi siłami...taaaaaaaa... ::)

Czesc Laski :) Znów nadarbiam. Błędne koło :) Mam nadzieje, ze nadrobie i wpadne w rytm biezacego pisania.
Dzis czuje sie juz troche lepiej , mój maz wstawał do maksa całą noc. Powariował ten nasz syn przez te zeby. W nocy budzi sie co godzine. I nit to że jakis marudny jest, wcale nie on. Zachowuje sie normalnie, jest weosły i gada jak zawsze . W związku z tym, ze mniej jada w dzien zrezygnowałam z tego karmienia o 23 bo wtedy mało zjadał i daje mu około 4 rano. Teraz dałam mu zamiast zupki dynie z ziemniakami HIPP i wtrynił pół słoika i poszedł spać. Jak wstanie spróbuje dać mu mleczko.
I wtedy planowo to bedzie wygladało tak:
20 - mleko z kleikiem
4 - mleko
8- mleko
12- zupka pół sloiczka + mleko
16 - mleko

Zrezygnowałam juz z zageszczacza zupełnie. Narazie nie ma wiekszego ulewania.

A cytuje wypowiedź Iwon, bo chce poprosić Cię kochana o link to tej super ekstra maty. Tez chce taką :-)

ale u Was pogoda........u nas sloneczko, a oto i widok z mojego( tylko z jednego bo z domu mam 6 okien)
obraz13yw.jpg[img]

a ja Kubie chce kupic na allegro palak taki do wozeczka,albo przypinany do fotelika, Iwon ja tez chcialam sie bawic ze swoim dzieckiem i rozwijac jego osobowosc ale teraz dalabym duzo za chilke jego samodzielnej zabawy!!!

reklama
Do góry