reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

reklama
Moja dziś strasznie marudna chyba zęby jej wychodzą bo nadole tam gdzie wyszły Maciusiowi Gazelaczka ma takie jakby lekkie przebicia, ale nie jestem tego pewna czy ja dobrze widzę.

Klaudia do Majeczki Tusiowej zdjęć już sie przyzwyczaiłam, że są przezabawne
ale ta mina jest miną roku ;D ;D ;D ;D

Co oni wszyscy ode mnie chcą ???

1443567sc.jpg

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D super

czesc dziewuszki. Ja po dlugiej przerwie bo mi internet szwankuje.
Po trochu se czytalam i nadrabialam ale juz zeby cos napisac to mi juz nie dzialalo :p
Alka a Twoj kubelek samochodowy to nie da sie zamontowac zamiast gondoli???? Ja tak robie bo moj chlopinka to juz prawie wyrosl z gondoli, a w kubelek jeszcze sie miesci i do tego mam taki fajny daszek i oslone na nogi.
Niania Ty to nie pisz ze sie snujesz w ponczochach slubnych bo za duzo robisz ochoty ;D
Ostatnie moje przemyslenia na temat mam lipcowych czyli nas: mam wrazenie ze mam cos z kazdej z was w sobie, to znaczy pewne problemy, smuteczki radosci i takie tam inne, i wydaje mi sie ze kazda z nas ma tak samo, w koncu jestesmy kobietami.
Ale mi sie zebralo na przemyslenia.
I jeszcze dziewczyny ja to wam trocze zazdroszcze ze wam dzieciaczki zasypiaja na noc. Bo moj Rayyan to sie ostatnio buntuje i nie spi do 2:30 w nocy. A jak go probuje usypic to mam krzyk, placz i zgrzytanie dziaslami. a na marginesie to mi moje malenstwo juz 3 dni kupki nie zrobilo i nie wiem co mam dalej z tym poczac. Je mleczko tylko z piersi, nie boli go brzuszek, jest pogodny baczki puszcza jak nalezy (a dzisiejsze to nawet bardzo smierdzace).
No i pytanko do mam karmiacych piersia i czasem podajacyk mleczko sciagniete: jak podajecie te mleczko sciagniete???? Memu cielaczkowi to nie podoba sie zaden smoczek. Nie umie pic z butelki, ani takiego kubeczka z dziurka. Nie wiem jak mam mu to podawac, bo czas juz chlodny i nie zabardzo tak wyjmowac juz cyca na ulicy.

Cześć kochane babulki. Ja tez tylko na chwilkę. Cztery dni spędziliśmy u rodzinki i dopiero wczoraj późnym wieczorkiem wróciliśmy. Teraz muszę się rozpakować korzystając z okazji że Jagoda śpi i troszkę ogarnąć mieszkanko.
Chyba nie przeczytam wszystkiego co naprodukowałyście w ciągu tych czterech dni bo nie będę miała czasu. Może któraś mi streści ??? ;D :p

A, jeszcze chciałam donieść, że moja córa starsznie się rozgadała ;D. Nareszcie !!!! ;D ;D ;D

witam z ranca!!!
...wlasnie jak Karin doprowadzam swoje mieszkanko do przydatnosci po paru dniach wolnego!!!
...jakos tak cicho tu u Nas?? dobra zmykam dalej zamiatac, mys i takie tam!!! :p :p :p

Czesc dziewczyny po przerwie ;D
Wczoraj sobie nadrobilam...
Moja pediatrka jeszcze nie zalecala nam jedzenia innych produktow - switnie przyrastamy na piersi, wiec jeszcze mamy poczekac z miesiac :laugh:
Elliali ja karmie sciagnietym pokarmem butelka - moj synek z jedzeniem problemow nie ma - mam wrazenie ze nie wazne jest w czym mu to podam oby lecialo :laugh:
Alka ja tez sie zastanwiam nad przejsciem na spacerowke - kurcze gondola tez sie staje za mala :( - jeszcze do oporu pochodzimy w gondoli...

mania pisze:
ah no i apropos jedzenia..nie wiem co sie dzieje  :-[ Gabcia tak jak ladnie juz przesypiala nocke tzn ostatnie karmienie bylo o 22 potem ok4/5 tak teraz budzi sie co dwie godziny i nie zasnie jak jej nie podam piersi.. :-[
co jest grane???

Maniu, u mnie identyko. Qrcze, jestem juz taka sfrustrowana. Tym bardziej, że od 4-tej niuniek budzi sie co godzinę.... Dzis rano to po prostu zastrajkowalam i powioedzialam ze do niego nie wstaje i mąż Go lulał :p Na szczęście za chwilę przyniósł mi uśmiechniętego Maciejkę i złość minęła. ale ja chyba tak dłużej nie pociągnę :( Co się stało?????? Mam kilka opcji i nie wiem ktora prawdziwa: ząbki, faza silnego wzrostu, za gorąco w domku. I pomyśleć, że juz chcialam pominąć kolejne karmienie, tymczasem mam ich jeszcze więcej :( A na dodatek wieczorami nie chce sam usnąć. Kiedyś odlatywał aż miło, a teraz chce sie bawic, mimo iz przed kąpielą marudził i oczy mu sie zamykały...

reklama
Karin, Aniu - gratulacje z nowych dokonań maluchow :)

Dziewczyny, a czy pozwalacie maluchom troszke juz powiedziec, czy po tym gdy sie dzwigną to zaraz kladziecie je z powrotem? My dzis pojdziemy do ortpedy i sie zapytam czy maluchy mogą juz siedziec. O ile nie zapomnę, bo ostatnio chodzę nie wyspana...

Tusiu - to pewnie ząbki! Jesli tak, to w ciągu kilku dni wszystko sie wyjasni! U nas juz wystaja niezle zębiska - gdy przypadkiem Maciek ugryzie mnie w rękę, to aż ślad mi zostaje :o ;D A ostre te ząbki że ho-ho.

Do góry