reklama
gazelaczek
*** Wariatka tańczy ***
A moj Maciek to naprawde sie zrobił marudek. Ale to pewnie przez ząbki.
W mądrej książce przyczytałam, że takie wczesne ząbki mogą być trochę słabsze i bardzie podatne na próchnicę i zmartwiło mnie to... Na szczęście przez całą ciążę i w trakcie karmienia staram sie jeść dużo przetworów mlecznych, a to podobno ma zapobiegać takim kłopotom.
W ogole jak juz te ząbki wyjdą, to galopem rosną! Tydzien temu we wtorek pierwszy raz widzieliśmy u Maciusia białe plamki, potem jeden ząbek się wyrżnął a drugi tylko prześwitywał, a obecnie wyraźnie wystają obydwa
W mądrej książce przyczytałam, że takie wczesne ząbki mogą być trochę słabsze i bardzie podatne na próchnicę i zmartwiło mnie to... Na szczęście przez całą ciążę i w trakcie karmienia staram sie jeść dużo przetworów mlecznych, a to podobno ma zapobiegać takim kłopotom.
W ogole jak juz te ząbki wyjdą, to galopem rosną! Tydzien temu we wtorek pierwszy raz widzieliśmy u Maciusia białe plamki, potem jeden ząbek się wyrżnął a drugi tylko prześwitywał, a obecnie wyraźnie wystają obydwa
frida27
Fanka BB :)
Cześć Baby.
Nie zaglądam do Was bo cały czas normalnie na podwórku jesteśmy. Pogoda cudna więc szkoda w domu siedzieć. Do lasku chodzimy na spacerki trzy razy dziennie.
Moja mama była na parę dni i też chciałam sie z nią nagadać no i wyskoczyć tu i tam póki miałam okazję.
Ja mojej Iguni czasem nie kąpię i robimy sobie dzień dziecka. Nie burzy to jej snu i śpi tak samo jak z kąpielą.
Czasem mamy gości albo gdzieś jesteśmy i wtedy darujemy sobie kąpanko.
Witam nową lipcóweczkę. ;D
Kończę bo dzisiaj kąpanko się odbędzie a że zmiana czasu to dzisiaj godzinkę wcześniej.
Nie zaglądam do Was bo cały czas normalnie na podwórku jesteśmy. Pogoda cudna więc szkoda w domu siedzieć. Do lasku chodzimy na spacerki trzy razy dziennie.
Moja mama była na parę dni i też chciałam sie z nią nagadać no i wyskoczyć tu i tam póki miałam okazję.
Ja mojej Iguni czasem nie kąpię i robimy sobie dzień dziecka. Nie burzy to jej snu i śpi tak samo jak z kąpielą.
Czasem mamy gości albo gdzieś jesteśmy i wtedy darujemy sobie kąpanko.
Witam nową lipcóweczkę. ;D
Kończę bo dzisiaj kąpanko się odbędzie a że zmiana czasu to dzisiaj godzinkę wcześniej.
gazelaczek
*** Wariatka tańczy ***
no właśnie dziewczyny, co robicie ze zmianą czasu? Bo my postanowiliśmy to wykorzystać i misak będzie szedł wcześniej spac, a my planujemy miec wiecej czasu dla siebie ;D Niestety, rano Maciek wstanie tez o godzinę wcześniej :
Iwon
Lipcowe Mamy '05
Hej kobitki ponownie
Ale miałam fajny dzionek!
Po pierwsze: Kornel zrobił dwa razy kupę ;D
Po drugie: udana nocka, o czym wcześniej wspomniałam
Po trzecie: mężuś zrobił mi dziś mega niespodziankę i jestem bogatsza o kilka nowych fatałaszków i kozaczki na super szpilach ;D
Dostałam też od niego zakupione w tajemnicy ekstra kolczyki, o których marzyłam. No, po prostu rewelka. Mam mobilizację, zeby się odchudzać. Wyrzuciłam już z chaty wszystkie słodkości i postanowiłam doprowadzenie się do ładu
Sorry, ze tak się "kwalę" ;D, ale taki dobry humorek dziś mam. Same wiecie, po ciąży takie nadprogramowe przyjemności są jak miód na duszę
No, ale ponieważ wszystko dobre, co się dobrze kończy, to wkrótce spodziewam się jakiegoś punktu zwrotnego, na przykład Kornel obudzi mnie dzisiaj pięć razy, wstanę zła, bo niewyspana, przewrócę się, tłukąc ulubiony wazon, i... wskazówka na wadze okaże się być na tym samym miejscu, co tydzień temu : ;D
Ale miałam fajny dzionek!
Po pierwsze: Kornel zrobił dwa razy kupę ;D
Po drugie: udana nocka, o czym wcześniej wspomniałam
Po trzecie: mężuś zrobił mi dziś mega niespodziankę i jestem bogatsza o kilka nowych fatałaszków i kozaczki na super szpilach ;D
Dostałam też od niego zakupione w tajemnicy ekstra kolczyki, o których marzyłam. No, po prostu rewelka. Mam mobilizację, zeby się odchudzać. Wyrzuciłam już z chaty wszystkie słodkości i postanowiłam doprowadzenie się do ładu
Sorry, ze tak się "kwalę" ;D, ale taki dobry humorek dziś mam. Same wiecie, po ciąży takie nadprogramowe przyjemności są jak miód na duszę
No, ale ponieważ wszystko dobre, co się dobrze kończy, to wkrótce spodziewam się jakiegoś punktu zwrotnego, na przykład Kornel obudzi mnie dzisiaj pięć razy, wstanę zła, bo niewyspana, przewrócę się, tłukąc ulubiony wazon, i... wskazówka na wadze okaże się być na tym samym miejscu, co tydzień temu : ;D
Iwon
Lipcowe Mamy '05
Nam pasuje to, że mały zasypia o 20 i budzi się około 8,9 rano, a więc brutalnie go dziś "przetrzymywaliśmy" tą godzinkę dłużej, choć oczka miał biedaczek jak zapałeczki Za to był w siódmym niebie, bo został wynoszony i wybujany na rączkach za wszystkie czasy, a my raczej rzadko tacy dobrotliwi jesteśmy ;Dgazelaczek pisze:no właśnie dziewczyny, co robicie ze zmianą czasu? Bo my postanowiliśmy to wykorzystać i misak będzie szedł wcześniej spac, a my planujemy miec wiecej czasu dla siebie ;D Niestety, rano Maciek wstanie tez o godzinę wcześniej :
Iwon
Lipcowe Mamy '05
Hanti córusia śliczna
Klaudia ten tort to PRAWIE jak tort, tak jak w reklamie żywca
Gazelaczek gratuluję ząbeczków. To pewnie mega przeżycie!
Gaga fajny pomysł z tymi fotkami Majeczki
Wreszcie Tusia: dzisiaj dla mnie wygrałaś!!!! Fotki Majki dla Maksia REWELACJA!!! ;D ;D ;D ;D 8) 8) 8) O0 O0 O0 > >
Klaudia ten tort to PRAWIE jak tort, tak jak w reklamie żywca
Gazelaczek gratuluję ząbeczków. To pewnie mega przeżycie!
Gaga fajny pomysł z tymi fotkami Majeczki
Wreszcie Tusia: dzisiaj dla mnie wygrałaś!!!! Fotki Majki dla Maksia REWELACJA!!! ;D ;D ;D ;D 8) 8) 8) O0 O0 O0 > >
kate332
lipcowe mamy'05
witam wszystkich czesem tu do was zaglądam bo mam dziecko w podobnym wieku (tez z lipca)
fajne rzeczy czasem wypisujecie ale nie ma szans zeby za wami nadążyc produkujecie chyba najwięcej na całym BB gratulacje
nadajecie się chyba do rekordu guinesa
fajne rzeczy czasem wypisujecie ale nie ma szans zeby za wami nadążyc produkujecie chyba najwięcej na całym BB gratulacje
nadajecie się chyba do rekordu guinesa
kate332
lipcowe mamy'05
a tak wogóle to sie odezwałam bo chciałam obalic ten mit o słabych zebach bo mój starszy syn (9 lat) tez miał zeby w wieku 4 miesiecy a do tej pory ma jeszcze duzo mleczaków i to zdrowych!!! zawsze miał piekne ząbki a dzieci którym wychodziły później miały popsutegazelaczek pisze:A moj Maciek to naprawde sie zrobił marudek. Ale to pewnie przez ząbki.
problem jest w dbaniu o mleczaki a nie w tym kiedy wyjdą my tak gdzies od 1 roczku mylismy mu zeby (bo sam nie potrafił) pastą dla dzieci i jest OK
reklama