reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

No przeczytałam. :p ::)
Wczoraj miałam tą wypalankę i mam teraz 6 tygodniowy zakaz :-[ a mój w grudniu jedzie, mam nadzieję, że zdąrzymy jeszcze teges. A ja kupiłam sobie ładną bieliznę, ale nie zakładam, bo trzeba będzie lody robic a mi się nie chce ;)

reklama
hej Tusia, jak przezylas ta wypalanke?

dziewczyny, polecam taka zabawke dla maluchow:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=68015071

My wlasnie kupilismy na allegro. Gdy chodzilam na gimnastyke ciążowa, byly zajecia z opieki nad dzieckiem i dziewczyna pokazywala, jak sie zajmowac maluchem, zeby fizycznie dobrze sie rozwijal. No i podobno taki walec to jakas rewelacja. Tylko dopoki maluch nie dorosnie trzeba mu pomagac "rehabilitowac sie". Np. mozna polozyc malucha na brzuszku i delikatnie kolysac, gdy bedzie starszy mozna tez na pleckach, albo okrakiem. Podobno świetnie rozwija zmysl rownowagi. A to taka calkiem tania zabawka i gdy sie spusci powietrze to nie zajmuje duzo miejsca. Ta oferta chyba jest najtansza z tego co sie zorientowalam.

Iwon pisze:
poszłam dziś Waszym śladem i u mnie, podobnie jak u Alki zdarzył się cud macierzyństwa ;D Postanowiłam nie karmić malucha w nocy tylko dać mu herbatkę (smok nie whodzi w grę, jakoże Kornel ma go w najgłębszym poważaniu i już
Ja dzisiaj w nocy tez eksperymentowałam z jedzeniem :) O 23 nakarmiłam Macka przez sen. potem obudził się po 3 więc dałam mu smoka do buzi, chwilke poprotestował ale zasnal, potem obudził sie znowu za pół godziny, wiec znowu dałam mu smoka, tym razem zasnal od razu, no i potem obudził sie o 6, wiec dałam mu jesc, bo mi go juz zal było. No ale to nasz mały sukces, bo pierrwszy raz pominelismy nocne jedzenie miedzy 2 a 3 :)
niech zyje Tracy!!!!!! :))))

cały dzień bolał mnie brzuch po tym, a w czasie wypalania też trochę bolał, ale wszystko znośnie, dużo dymu i smrodu ::) jakby kaczkę opalali :p. teraz ciągle jakaś woda ze mnie wypływa. Nie polecam miec nadzerek ;)

Dziewczyny gratuluję i te co jeszcze nie próbowały namawiam do tego, by dzieci w nocy nie jadły, bo im tak zostanie, a jak ząbki im wyjdą to przez takie nocne jedzenie mogą szybko nabawic sie próchnicy - te karmione sztucznym mlekiem.

Maciek dzisiaj niestety odkrył, ze ma kciuka :) Wchodze do pokoju, bo coś mlaska, a on sobie lezy i cały paluch w buzi :) Do tej pory ssał cała piastkę :) Mówie wam, jaki to śmieszny widok jak ssie tego kciuka :).

Dziewczyny powiedzcie mi nazwę jakiegos fajnego sklepu z odzieżą ciążową, bo u nas nie ma żadnego i może teściu dałby nam taką kaske na otworzenie czegoś. Myślałam nad takim sklepem tylko nie wiem skąd te ciuchy brac, wiecie coś na ten temat :p

No nie wytrzymam z wami ! Jeden dzień odpuściłam formum i mam zaległości 13 stron :o :o :o :o
NIe czytam. Strajkuję.

Witam Aniugab!!!!!!

Cholera a ja nie mam ostatniego Newsweeka. A który to ??? z tego tygodnia czy z zeszłego bo może mam jeszcze szansę na kupno. Nianiu ale dałaś nam zagadkę teraz połowa będzie latać po miastach i szukać.

Ja w sumie też źle nie mam. Wracam w połowie stycznia. Pracuję w systemie 9 godzin z godziną przerwy na lunch. No i teraz będę miała jeszcze jedną godzinę na karmienie a do pracy mam 5 minut samochodem. No i jak muszę gdzieś wyjść do lekarza czy coś załatwić to mogę i nikt mi nie robi problemów.

reklama
Do góry