reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

A my wróciłysmy ze spacerku właśnie :) Pięknie u nas, piiiięknie, normalnie cudnie:) Oby taka pogoda utrzymała się nam na wyjazd.

elfiko pisze:
E-mamo Juleczka śliczna na tym zdjęciu z podkówką ;D
o ile sobie przypominam Ciebie - bo na tym zdjeciu z profila to nic nie widac to Julka do Ciebie podobna co?
tiaaaa,elfiko :-*, Jula jest bardzo do mnie podobna co mnie pod pewnymi względami bardzo cieszy ale wolałabym żeby np. kościec odziedziczyła po tatusiu, bo ja jestem grubokoścista a mąż zanim mu "marian" urósł miał świetną sylwetkę.

Widzę, że dziś humory dopisują :) Super się Was czyta :)

reklama
A my właśnie mieliśmy nalot pielęgniarki środowiskowej. Myślałam, że się jakoś wcześniej umawiają :shock:
W domu niestety nie panował porządek :? Mam nadzieję, że nie uzna nas za rodzinę patologiczną :grin:
Tomek akurat spał. Zadała parę pytań i nawet dziecka nie zobaczyła. Byla w sumie może ze 3 minuty.

Anitko bardzo sie ciesze ze sie odezwalas!!!! Mam nadzieje ze u Ciebie wszystko gra. Koniecznie do nas zagladaj - jak sie udal pobyt w Polsce?. Wrocilas juz do Francji?

Waga Jasia nie ma sie co sugerowac bo to bardzo duzy chlopiec - nie nalezy do sredniaczkow w dziedzinie wagi ;)

elfiko pisze:
A wiecie jaki ze mnie numer?
Siedze sobie spokojnie w domku i dobrze mi z tym a tu jak wczoraj spojrzałam na kalendarz to mi sie w poniedziałek 24tego macierzyński skończył i co???
Szybko dzwoniłam do szefa o urlop , ale jazda, jutro musze sie do roboty przejechać i pozałatwiać wszystkie sprawy, ide na casły urlop a potem na dwa lata na wychowawczy bo do pracy nie mam po co wracać, nie żyjemy już z szefem w zbytniej przyjażni niestety

Ja obecnie delektuje się ostatnim tygodniem macierzynskiego, no a potem do 7-go grudnia [czyli do moich urodzinek :)] urlop wypoczynkowy, no i potem do konca lutego wychowawczy. A potem... to bedzie potem i wtedy pomyślę. Może Maciek nie dostanie się do żłobka? :p 8) Jest 20sty na liście rezerwowej i są marne szanse że się dostanie, bo w najmłodszej grupie tylko 15cioro dzieci! Ale o tym potem... :)

ania.g pisze:
Wazymy 7,6 kg i 65 cm mamy wzrostu, a to nasz 14 tydzien ;D. jestesmy duzi ;D

Aniu, czy Twoj Jasio jest lipcowym rekordzistą? ;) W sumie można by zrobić mały ranking, np. na zakończenie trzeciego miesiąca. :)

Anitko - aaale zniknęłaś! Ja co jakiś czas myślę, że kilka dziewczyn już nas na dobre zostawiło, ale widzę że Ty do nas jeszcze wrócisz ;) :) Pisz szybko co u Was slychac!

NiaNia pisze:
Lila nie bede sie az tak ujawiac (odnosnie pracy) ale powiem tak. Jak zajrzycie do ostatniego Newsweeka z ohydna morda Kaczora na okładce to tam jest artykuł o podejsciu pracodawcy i duzych koncernów do kobiet w ciazy i mlodych mam. Opisanych jest kilka koncernów. Na jednym ze zdjec jest moja kolezanka , blondynka, Marta.Pracujemy razem. No i własnie w tej firmie o której tam pisza pracuje :)
A ja wiem, gdzie pracuje Niania ;D Czytam newsweeka ;)

reklama
Do góry