reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Slawek w domu tez tak ustawil, ha ha, chyba jakies fluidy wysylacie do mezow, bo on raczej nie czyta forum. Mnie sie tylko pyta co tam dziewczyny :) Z to u rodzicow w domu gdzie teraz jestem, jest chlodniej i ALusiowi chyba to nie przeszkadza. Zahartowalsie chlopak. Raczki tez czasemma chlodne, czasaem spocone i stopki tez mu sie poca szcezgolnie jak sie produkuje podczas zabawy czy gadania. Teraz lezy samna lozku rozebrany od pasa w dol i gada. On poprostu uwielbia miec siurka an wierzchu ::), oczywiscie przykrytego pieluuszka. Ok ide go przewinac do konca :)

reklama
Produkcja idzie pełną parą ;) :laugh:

A ja mam @ już 8 dzień i końca nie widac ::) a w takich momentach najbardziej mi się chce bara-bara :p ;D I nie tylko mi ;)

cześc kochaniutkie
od 5 rano polowalismy na zmianę na Martynkowe siuśki normalnie kongo oczywiście jak przysnęłam to się zsiurała ale nie do woreczka jak przystało tylko na boki a co tam będzie do wora lała druga próba była już bardziej udana ale już pod kontrolą tatusia ;D
część badań zrobilismy w przychodni a na te paskudy zostaliśmy telefonicznie wezwani na neonatologię tam gdzie mała leżała po porodzie no i cóż 21 dni a w środę dowiemy się jak nereczki się czują oby dobrze bo boję się że nie dam rady z tymi zdrowotnymi atrakcjami

a co jeszcze dziewczyny do tego drugiego bobaska ja w niedziele widziałam jak bociek leciał nad naszym domkiem ;) a raz nam się "zapomniało" ale myślę że jeszcze nie udało nam się zmajstrować zuzi ;) (babcia na nią czeka) też chcemy miec drugiego brzdącla ale nie tak szybkoooo!!!! za jakieś 2 może 3 latka
a wogóle ostatnio myślałam że o ile by fundusz pozwolił w przyszłości i zdrowie to chciałabym mieć 2 teraz a jeszcze trzecie dzieciątko tak przed 40 !! tak fajnie by było ale nie wiadomo jak się życie ułoży, narazie na tymciu poprzestajemy na jakiś czas :)

zebra23 pisze:
Witam,u nas juz trzecia nocka pod rząd przespana ;D, myślę ze moja Iwa stwierdziła że na herbatkę ,którą jej wczesniej podawałam w nocy, nie opłaca sie budzić :laugh: i mam nadzieje że tak zostanie.
Ja mam podobną akcję z herbatką od wczoraj i też mam nadzieję, ze mu tak zostanie ;) :)

Martuśka przeraziłaś mnie z tą antykoncepcją. Boże, gdybym znowu zaszła teraz w ciążę, to z pracy by mnie chyba wywalili na zbity pysk ;D

widzę że kredeczka  po nocach spać nie może a Iwon ma zdolnego męża hihi

nie wiewm jak u Was ale tutaj pogoda cudna Martynia taka jest podziurkowana od igieł że aż mi jej żal ale zaraz się obudzi dostanie jedzonko i pójdziemy na spacerek
do wieczorka pa  ;)

witam drogie panie :D
położyłam się spać tzn głowę do podusi przyłożyłam jakieś 15 min po 6 już leciała kawa czy herbata :) siostra przyszła do mnie po 8 i pyta czy jedziemy do lidla bo otwarcie (a potrzebowałyśmy pieluchy i karme dla pieskow) ja mówię że oki rodzice mieli zostać ze szkrabami, bo nasi mężowie obaj w niemczech na szperach jak jej powiedziałm że po 6 zasnęłam to powiedziała że nie jedziemy bo się boi :D ale wstałam po 8 i o 9 pojechałyśmy pół godzinki i obskoczyłyśmy lidla i inter marcha po świezutkie bułeczki
lidl jak lidl fajnie że niedaleko otworzyli, bo we włoszech tam robiliśmy zakupki i mamy miłe wspomnienia :D

Joaska pisze:
NiaNia na ostatnio wklejonym zdjeciu Max wyglada zupelnioe jak jego tata, podobienstwo jest uderzajace!!!!
ja też tak wczoraj pomyślałam :D

Oj kredko, ale by było jakby Tymon miał siostrzyczke ::)
Ja na dzień dzisiejszy mam już dosyć ciąży, porodów etc. Nigdy więcej! Dwoje mi w zupełności wystarczy :)

reklama
Iwon pisze:
1. Biorę kąpiel, nagła pobudka i krzyk dziecka. Głowa męża w uchylonych drzwiach z sakramentalnym tekstem: " OBUDZIŁ SIĘ..." >:D >:D (hmmm, obudził się, pomyślmy, jak udźwignąć tą przytłaczającą okoliczność..Tak, zdecydowanie trzeba iść z tym do żony ::)

2. Skończył się bebilon 1. Meżuś błyskawicznie pędzi wieczorkiem do hipermarketu i błyskawicznie przywozi.. bebilon AR..taaak, w końcu co za różnica: bebilon1, bebilon AR, bebilon pepti, MLEKO ŁACIATE ;D ;D ;D ;D

3. Pytanie męża po moim karmieniu piersią : " DUŻO ZJADŁ ?" (cholera, chyba jestem przewrażliwiona, ale popsuły mi się MIERNIKI w cyckach i dlatego taka drażliwa jestem!) ;D ;D ;D
hahaha Iwon u nas podobnie oj podobnie tylko ja nie karmie cyckiem ale za to jak weronika nie chce jesc i wrzeszczy na cale gardlo to moj kochany wchodzi do pokju i pyta_ dlaczego ona nie chce jesc???
oj faceci hahahaha

Do góry