reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

elfiko pisze:
oj babulki to as pociesze- weronika rano wcale nie chce jeśc, jak już uda mi sie jej coś wcisnąc to góra 60ml i trwa takie karmienie pół godziny, i nie mamy tego od kilku dni tylko od dwóch miwsiecy!!!!
Popołudniu wcale nie jest lepiej tylko dodatkowo jak rano ucieka z głową przed butlą i wypluwa mleko to popołudniu jeszcze wrzeszczy na całe gardło aż sie zanosi i nic już nie chce pić wiec ją pół godziny uspokajam i dopiero przy dżwiękach suszarki, odkurzacza, tv i pięciu grzechotek( tylko taki zestaw włączony naraz działa) zjada 100ml, i co byście powiedziały??
::) ::) ::) :p :p

reklama
e_mamo co do raczek, to Kuba ma tak samo, czytalam, ze takie maluszki tak maja, czasami naczynia wlosowate sa niezabardzo wyksztalcone i raczka nie nagrzewa sie tak bardzo!!!!

a co do @ to ja mialam go miesiac temu, powinnam teraz dostac, ale sama nie wiem, bo caly czas karmie piersia, a poza tym biore cerazette i tam jest napisanie, ze krwawienia moga zaniknac na jakis czas.....troszeczke sie martwie i chyba juz mam jakas obsesje!!!!

Iwon karczek ma ciepły, dlatego nie wkładam jej jakichś rękawic :)
Joasiu pewnie masz rację, sama mam do tej pory problem z zimnymi stopami :) może to taka jej uroda:)? W każdym razie nie będę jej cieplej ubierać.

e_mama pisze:
Nie wiem co zrobic, bo Julia ma ciągle bardzo zimne rączki. W mieszkaniu jest 22 stopnie, bez dogrzewania CO. Ubieram ją w body z krótkim rękawem, body z długim rękawem i spiochy takie bez rękawów, a na nóżki skarpetki. Wydaje mi się, ze to wystarczy jak na mieszkanie, sama chodzę w krótkim rękawku. Dawać jej dodatkowy sweterek czy niech sobie ma te zimne łapki?

E0mamo zimne łapki u dzieci to normalka bo to od machania i od wkładania do buzi i jeśli jak mówi Iwon ma karczek ciepły i nóżki( dokładnie stópki) to wszystko jest ok.Ja mam tyle samo stopni w domu i też tak jak ty ubieram małą

Witam,u nas juz trzecia nocka pod rząd przespana ;D, myślę ze moja Iwa stwierdziła że na herbatkę ,którą jej wczesniej podawałam w nocy, nie opłaca sie budzić :laugh: i mam nadzieje że tak zostanie.
Co do temperatury w mieszkaniu to u nas też jest okolo 22 stopnie a mała ma zimne zarówno rączki jak i nóżki ,ale
nie ubieram jej grubiej,najczęściej ma na sobie body z długim rękawem i śpiochy, zakładam tylko pod śpiochy grubsze skarpetki.

Maniu no pewnie bedzie sie dzialo, szczerze mowiac juz sie doczekac nie moge ;) Byle bysmy nie zmajstrowali jakiegos rodzenstwa dla Alka 8)

Iwon usmialam sie z tych miernikow, kurde swoja droga to fajnie jak by ktos cos takiego wynalazl.
E_mamo ja sie ciaza wystarszylam, po tym co dowiedzialam sie od jednej dziewczyny, ktora z drugim dzieckiem zaszla po 1,5 miesiaca po porodzie. Karmila tylko piersia i w dodatku brala tabletki antykonc. (Cesarett, czy jakos tak, nie znam). Poszla do gina zeby zmienil jej tabletki, bo sie po nich zle czula a on jej powiedzial, ze nie beda zmieniac tylko odstawia, bo jest w ciazy. Dziewczynka ma juz dwa latka. No szok!!!! Nie ma rzeczy niemozliwych a mysmy sobie tak uzywali z poczatku, bo teraz juz drugimiesiac poszcze :mad:

Aniu.g oby Twoje slowa byly prorocze, moze juz dzisiaj Alus przespi pieknie :p

reklama
Do góry