reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Aniugab witam serdecznie ;D

Moj Jas jeszcze nie siada, glowke trzyma ale tez nie na 100%. Na przedramionkach pieknie sie podtrzymyje i zabawki jak wlozone mu do raczki to trzyma i z nimi szaleje. Co do przewracania sie to mamy problemik - mysle ze przyczyna jest waga - moj Jas jak i malenstwo Agatonik to kolosik. Jutro idziemy sie szczepic i wazyc - spodziewam sie rezultatu kolo 8 (moze sie myle - juz jutro sie okaze :D)

reklama
Ciesze sie Klaudio, ze pogodzenie pracy i zajec domowych jakos sie udaje. Ja niby dopiero w styczniu ostro sie wezme za prace, ale juz widze ze to wcale nie takie latwe bedzie.

Hi, hi Joasia, ja też właśnie się nudzę, bo Kornel chyba po tych przeżyciach u lekarza (no i był też pierwszy raz ze mną u tatusia w pracy) śpi już 3,5 godziny!!! :laugh:

kolorowa_kredka pisze:
no to niania powodzenia jutro pierwszy dzionek w pracy :) i czy dobrze kojarzę ? po awansie nowy szef?? czy coś pomyliłam?  trzymam kciukasy!!

witamy zeberko ciebie i iwę!!!

Czesc Babulki!! dzieki zaa trzymanie kciuków. A Tobie Kredzia dzieki za pamiec. Az mnie zaskoczyłas, ze pamietasz.
Chyba sie udało. Spotkanie poszło super i mam przed soba całkiem fajna persepektywe. Wracam do pracy ok 1 lutego i odrazu bedzie sie działo. Ale ale co njwazniejsze moja ukchana firma wprowadziła "maternity plan" (z angielska) i kobiety - młode lub przyszę matki maja mnóstwo przywizlejów. Np. na start po powrocie dostane 3x wartosc mojej wypłaty (taki bonus); moge wrocic na 3/4 etatu; prfzez pierwsze dwa tygodnie po powrocie do pracy moge o dowolnej porze wyjsc do domu jesli poczuje ze chce byc z dzieckiem; bedzie program wprowadzjacy dla mam które wróciły (informacje co sie dzieje w firmie etc). No zajebiscie normalnie. Szok!! Z reszta jest o tym artykuł w osttanim Newsweeku :)

Mam mały problem z Maksiem - nie chce jesc ::) nie wiem co sie dzieje. Zageszczenie pokarmu niewiele dało. Nic go nie boli. jest wesoły i pogodny, smieje sie w głos, robim rózne wygłupy a jak jest pora karmienia ::)to są sumtki i jego i moje. Jedyna pozycja to jedzenie na boku. Nie wiem co z ta moja pociechą. Całe szczescie jutro mamy wizyte kontrolna u naszej Pani pediatry. Madra kobita wiec pewnie cos doradzi...

Nawet ne zdazyłam przeczytac co napisałyscie.
Karin dzieki za wiadomosc, napewno potem dam znać :)

Dzis wieczorem aerobik.

I jezscze jedno - mój mąż oszalał z miłosci ;D i z teskonoty.

PS. OPłacałao sie go puscić na te mazury ;) Wracaw piatek wiec w weekend napewno tez sie bede odzywac hihihi oj bedzie sie działo :laugh: ;)

reklama
Asiołek pisze:
Witam nowe Mamusie :-)

dziewczyny moja Majka ciągle na 90 centylu :-) ale ruchowo nie jest tak sprawna jak Wasze dzieci... główke ledwo podnosi jak lezy na brzuszku, nie przekreca sie nawet na boczki jak   jest na ;plecach.... i nie trzyma grzechotek, nie mowiac już o trzymaniu sie mocno moich palców aby usiasc i aby trzymac głowe....

Dziewczyny o czym mwy mówicie?? O jakim centylu?? ::) nie wiem o co chodzi....

Do góry