reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

No i jak już się dorwałam do komputerka, to jeszcze się wam NIE pochwalę, tylko powiem, że wczoraj pierwszy raz udało mi się Maćka nakarmić przez sen o 23 i dzięki temu w nocy wstałam tylko raz do niego ok 4. Dzisiaj też spróbuję :)

reklama
My dzisiaj mieliśmy mało ciekawy dzień. W ogóle od dwóch dni Tomuś jest jakiś markotny. Mniej się uśmiecha i gada. Coraz trudniej go uśpić w dzień. Dzisiaj często płakał i pierwszy raz tak żałośnie i robił się cały czerwony. Tylko jak tu odkryć co mu jest....Może idzie mu ząbek?
Na szczęście wieczorem szybko usnął, 3 minuty po odłożeniu do łózeczka. Miejmy nadzieję, że nocka będzie ładna.

elfiko pisze:
Czesc dzoiewczyny, mam szybkie pytanie- czy któras z was brała może tabletki logest? Ilr to diabelstwo kosztuje? czy to możliwe że 60zl za opakowanie??

Ja brałam kiedyś logest i kosztował jakieś 25 zł chyba, może trochę więcej, ale na pewno nie 60 zł.

A ja dziś robiłam test.
Już nie mogłam dłużej czekać, no i jeszcze nie dorobiliśmy Julii braciszka :) uffffffffffff

Boże baby ja nie mogę a Wami nadążyć. Ale dzisiaj nie było mnie cały dzień w domku więc wybaczam sobie że wszystkiego nie czytam.

Witamy nowe mamusie lipcowe.

Moja Igunia dzisiaj wyspacerowała się straszne bo była 4 godziny na dworze a później zafundowałyśmy sobie obiadek w restauracji. Fajowo było i jednak dziecko wcale nie ogranicza jak ktoś chce to można wszystko z maluszkiem robić.

Cieszę się z tego bo jakoś się bałam że wszystko się skończy ale okazuje się że wszystko się dopiero rozpoczęło. ;D

Kasiu z całego serca trzymam kciuki za Twoją córeczke, napewno bedzie dobrze zobaczysz!
E-mamo dzieki za odpowiedz w sprawie tabletek, też mi sie cosik za dużo wydawało ale tak mam na paragonie, jutro ide to wyjaśnic,
Witam kolejna nową mamusie w naszym gronie ;D no teraz to bedziemy miały już niezłe stadko mamusiek lipcowych.

NiaNia pisze:
Mam mały problem z Maksiem - nie chce jesc ::)
NiaNia u nas to samo. Do południa zjada z buteleczki około 60-90 niezależnie, czy to mój pokarm czy mieszanka. I nie wygląda na głodnego. Nadrabia około 15-17 h. I wtedy już normalnie, tzn. 150ml. Szok! ::)

Jeszcze raz dzieki za przywiatnie :laugh:
E_mamo kurcze a myslalam, ze ja jedna mialam schyzy, ze w ciazy jestem. Testu wprawdzie nie robilam, ale nic na ciaze nie wskazuje. Jutro ide do gin ale to tylko dlatego, ze chce zobaczyc jak tam moje wnetrze po porodzie, bo w U.K oczywista nikt nie bada ::)
Okresu nie mam i pytam was (nie wiem czy o tym pisalyscie) czy ktoras z was mimo, ze karmi wylacznie piersia juz moze dostala??

Witam Aniegab. Przefajnie, ze nas az tyle. Wiecie co my chyba podbilysmy to forum ;)
Co do pracy to ja mysle, o lutym, jak Niania, ale jak wyjdzie to sie jeszcze zobaczy.
Zebra, odstaw ta herbatke, a jak wysypka zniknie, to jeszcze raz podaj po kilku dniach i wtedy bedziesz miala pewnosc czy to napewno po herbatce. Ja nie podaje zadnych herbatek jeszcze, no jade nadal na wlasnym mleku ;)

Czesc laski :) Juz po aerobiku. Wkleiłam tez pare fotek.
Ale te dni mi uciekaja. Nawet nie mam kiedy z wami popisac. Mysle, ze od poniedziałku sie wszytsko unormuje ;)

Lila nie bede sie az tak ujawiac (odnosnie pracy) ale powiem tak. Jak zajrzycie do ostatniego Newsweeka z ohydna morda Kaczora na okładce to tam jest artykuł o podejsciu pracodawcy i duzych koncernów do kobiet w ciazy i mlodych mam. Opisanych jest kilka koncernów. Na jednym ze zdjec jest moja kolezanka , blondynka, Marta.Pracujemy razem. No i własnie w tej firmie o której tam pisza pracuje :)

oczy mi się kleją ale musiałam tu zajżeć
Nianiu matko jedyna gdzie ty pracujesz w raju??? normalnie niebiańskie warunki tam macie  ;)

a ja teraz będę od jutra po badaniach odliczać te 21 dni wiem i czuję że wszystko będzie dobrze ale obawa mnie nie opuści aż do uzyskania wyników, chyba jakąś melise sobię wykupię na te trzy tygodnie  
dobranoc kochane babulki ;)

reklama
Do góry