reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

reklama
Witam,

Mam na imię Ania. Mam 28 lat i też jestem lipcową mamą. Mój synek Tomuś urodził się 10 lipca.
Dzisiaj znalazłam Wasze forum, ale o przeczytaniu całego wątku chyba mogę sobie pomarzyć ;). Przeczytałam trzy ostatnie strony i trochę się podłamałam. Niektóre dzieciaki siadają, przekręcają się, trzymają grzechotki. Ale wiadomo każdy rozwija się we własnym tempie.
Mój Tomuś jest bardzo radosny, dużo gada. od niedawna polubił leżenie na brzuszku i zaczął ładnie trzymać główkę. Nawet kilka razy przekręcił się z brzuszka na plecy ale mam wrażenie, że przez przypadek.
Jest coś czym na pewno mogę się pochwalić to nocne spanie. Tomuś ładnie zasypia po kąpieli i kolacyjce ok.21 i wstaje dopiero ok.8 rano  :D
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie doswojego grona.
Na koniec wklejam kilka zdjęć Tomka

23770.jpg
19820.jpg

19909.jpg
21109.jpg

21501.jpg
23352.jpg

Witam nowe Mamusie, rozgośćcie się u nas i piszcie dużo i często :)
Zapraszamy do galerii Nasze kochane maleństwa, pochwalcie się foteczkami :)

Kasia, trzymam kciuki za Martynkę, dobrze napisała Tusia i Gazelaczek- badanie trzeba powtórzyć, ale to jeszcze o niczym nie świadczy. Będzie dobrze, nie ma innej opcji.

Witaj Martuśka po długiej przerwie :)

Strasznie u nas dziś wieje, musiałam wyjść na spacer z psem i wzięłam Julię ze sobą w nosidełku, mam nadzieję, że jej nie przewiało. Mam nadzieję, że poprawi się nam pogoda na wyjazd. A wyjazd już w niedzielę.
Nie mogę się doczekać , a z drugiej strony jeszcze tyle rzeczy do załatwienia.

No nic idę coś wyczarować w kuchni bo mnie dopadł wilczy głód :)

Trzymajcie się mateczki :)

dzięki dziewczyny zadzwoniłam tam no i ta babeczka też mnie uspakajała że muszą powtórzyć bo te pierwsze wyniki wyszły złe ale może być tak że mała już ma w normie co trzeba u wcześniaków to często fałszywy alarm wierze że i u nas tak jest

no i witam nowe lipcóweczki to miło mamy kolejne cudne maluszki ;)

Aniagab - witaj wsrod lipcowek! I z checia zamienie wszelkie siadanie, obracanie sie i zabki mojego Maciusia za piękne spanie Twojego Tomka ;) ;D

Witaj Aniugab Tomuś śliczny. A u nas lepiej nie chwalic ;D bo póżniej niestety ładne spanie zamienia się w co godzinne pobudki na przykład. No ale co to - przespana nocka - taka zwykła rzecz ;)

Witaj Zebra serdecznie :)
Lila, jeśli to nie był jakiś bardzi bliski wujek, to wg mnie nie musisz mieć wyrzutów, ze nie pojawisz się na pogrzebie. Masz obowiązki, malutkie dziecko.. Jak byłam w ciąży zmarła moja babcia (jakiś tydzień przed urodzeniem Kornelka). Była mi bardzo bliska, mimo to zabronili mi pojawiać się na cmentarzu. Dziś myślę, ze dobrze się stalo, czasem są sytuacje, które zmuszają nas do przykrych decyzji. Głowa do góry!
Co do pracy, kurcze, jak ten czas leci. Już za miesiąc i ciutkę opuszczam moje maleństwo :( No i już dla Was tak dużo czasu nie będę miała. Ale obiecuję odzywać się regularnie :)
Dziś byliśmy na usg bioderek i jest wszystko ok, tylko nóżki mam mu rozkaładać jak żabce i jak najwięcej na brzuszku. Idę nadrabiać zaległości, bo nie próżnowałyście dzisiaj ;D

reklama
Aniagab witaj!! :) :) Śliczny syneczek :)
Kasiu i ja trzymam mocno kciuki za Martynię! Będzie dobrze, bo nie może być inaczej :)
Kornel nie przewraca się z plecków na bok, ani z brzuszka na bok (czasem chyba przez przypadek), za to już od bardzo dawna jest silny i podnosi mocno główkę, opierając się już na przedramionach, chwyta zabawki jak mu się je przybliża do łapki i utrzymuje je w rączce, łapie za moje paluszki i też podnosi się do siadu, a jak chcę go odłożyć, to jeszcze chwilę trzyma uniesioną głowę protestując ;D Poza tym duuuuużo gada ;D I głośno wyje, koszmar dla moich bębenków ::)

Do góry