reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Butli nie dam chyba że przestanie przybierać na wadze. Joasiu, ja tak samo , karmię na leżąco a jak przyśnie to przenosimy do jej łóżeczka. Oczywiście w nocy jak przysnę to nie zawsze przenoszę od razu tylko jak się obudzę. Ale ja śpię tak ok godzinki więc nie do rana i zawsze ją przenoszę. A może to faktycznie ząbki bo slini się i pcha piąstki do buzi i wszystko co złapie w rączki. DZisiaj byłam w odwiedzinach u siebie w pracy i koleżanka stwierdziła że Jagódka ma rozpulchnione dziąsła. Ja tam nie zauważyłam ale może, może.
No i za radą Alki skręcę kaloryfer i uchylę okno. Zobaczymy. W końcu na spacerach śpi cudnie.
No to na dzisiaj tyle idę coś zjeść (kfc :mad:) i spać.
Dobranoc babulki.

reklama
frida27 pisze:
Qurcze gazelaczku ja też się zastanawiam czy Iguni ząbek jakiś nie wychodzi bo szoruje piąstkami po dziąsełkach, palucha ciągle pcha do buzi i denerwuje się tak jakby ją coś swędziało.

Frida - u nas to ząbek sie pokazal z dnia na dzien. Ale ostatnio zaczelam dawac mu gryzaczek i juz tak ostro go sobie Maciek wciskal do buzi, a nawet zaczął przygryzać mi pierś przy jedzeniu. No i dzis przypadkiem zauważyłam przyczynę maciusiowych marudków :) Teraz gdy Go trzymamy na ręku, to On dobiera sie nam do naszych rąk i wyraźnie czujemy wtedy ostry ząbek. O rany, a ja tak sie balam rośnięcia ząbków ::) Tak szczerze, to myslalam, ze bedzie gorzej marudzil, no... ale wszystko jeszcze przed nami. Chyba jutro polecę do apteki po jakis żel na dziąsła. Chyba że znacie jakies godne polecenia specyfiki ???

Gazelaczku ten twój Maciuś to wogółe jakiś zdolniacha, to z plecow przewraca sie na brzuszek i wedruje gdzies z jednego miejsca na drugie, to teraz juz siada, no normalnie chłopak przegania ruwiesnikow juz bedac w pampersach. A i tez uwazam, ze jak sam siada to czyli juz jego taki czas. Moja tego nie robi jeszcze.

No macie racje z tym siadaniem, ale Gazeleczku ząbek? Super! i pomyśleć że te nasze maluszki to niedawno w brzuchach nam siedziały a teraz już tak rozrabiają. ::)

gazelaczek pisze:
Wyobraźcie sobie, że dzis Maciek zaczął siadać!!! Co prawda nie sam, ale ja tylko daję mu swoje palce, on sie podtrzymuje i sam siada. Nic mu nie pomagam! A jak sie biedak przy tym nastęka, jaki czerwony  ::) :p Ale tak mu sie spodobalo, ze juz w ogole nie chce leżeć, hi hi

Gazelaczku, mój Maciek robi identycznie. Jak tylko się go złapie za rączki od razu widać jak spina mięśnie brzuszka, robi minę jakby podnosił sztangę 3-tonową i bierze się do siadania. A to ci te nasze Maćki, no :D :D No ale ząbków to jeszcze nie ma :)

cześć kochane miałam z Martynią cieżki dzionek rano założyli mi spiralkę i nie powiem dwa razy odczułam taki ból jak bóle parte i mało przyjemna sprawa ale co tam 5 lat spokój ;)
no i na szczęscie trwało to niecałe 5 minut
a Martynka cały dzień przepłakała po szczepieniu i napinała się i wszystko zwracała co zjadła :-[

reklama
Do góry