reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

kasiu mielismy z tym problem ostatnio, bylam u lekarza i zapisala mi masc, swietna, po 4 dniach przeszlo, nazywa sie Cusi-Erythromycin, polecam!!!
a co do mysia buzki to ja tak jak kolezanki myje sama woda przed cala kapiela

reklama
Ja tez już myję w wanience jako pierwszy - pyszczek ;D.
A co do wyparzania to ja nie wypażam tylko myję i już - bez płynu - samą gorącą wodą.

gazelaczku ja to nie wiem kiedy maluchy będą przesypiały całe nocki, ale sądząc z opisów koleżanek starszych bobasów to cała zabawa jeszcze przed nami :) jak maluchy zaczną się przemieszczać i sciągać sobie wszystko na głowę i jak pójdą zębiska :)

zapisałam nazwę maści od Joasi, zapytam o nią przy następnej wizycie.

Maniu ja też masuję ten kanalik i nic nie jest lepiej :(

No właśnie Martuśka gdzie czmychnęłaś?

A wracając do mycia buzi to może u nas jest taka woda parszywa i za bardzo wysusza skórę? Sama po kąpieli jakbym się nie nacierała różnymi specyfikami to bym się łuszczyła jak piskorz :) ;D

no jamyślę że całą noc prześpimy za jakiś rok dwa, a potem jak dzieciaki ruszą na impry to znowu sie zaczną bezssenne noce

Oj, od dwoch dni nadrabiam wasze posciki:)

W skrocie ustosunkuje sie do waszych wypowiedzi:
- ja na meza macka tez mowie maciejka - uwielbiam tak do niego mowic, jak Wy do waszych sunkow
- ja jestem strzelec, a maciek rybka (zgadzam sie z asia co do opisu znaku)
- na spacerki chodzimy codziennie - Jas ma najdluzsze spanie w czasie ich trwania
- historie ze zdjeciami z oddzialu noworodkow zostawie bez komentarza - chyba wszystko napisalyscie - koszmar jednymi slowy!
- FRIDA - witaj
- martuska jest w polsce i tez pewnie ma kupe roboty (rodzinka, odpoczynek - moze dlatego sie nie odzywa:))
- przykro mi z powodu kroliczka tusi:(

Kurcze nie wiem co jeszcze mialam napisac.
Milo mi znow byc z wami - po tygodniu przerwy:)

reklama
Miala ktoras pociecha problem z ciemieniucha? - jasiowi strasznie schodzi skorka z glowy (to ta ciemieniucha) - kupilam szampon ojlatum soft, ale moze macie jeszcze inne rady?

Do góry