reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

czesc Kochane baby

Fridunia!!! jak fajnie ze juz macie internet  :D :D :D :Di nowlasnie i jak sie Wam mieszka na swoim?!

Kaska! masuj kacik oka Martynki i rob oklady z herbaty i przemywaj przemywaj przemywaj a jak nie pomorze to do lekarza  :-[

reklama
Elfiko!!! chialam Ci tylko napisac bo chyba jeszcze nie napisalam :-[
...Weronika jest sliczna!!! :) :) i tak dorosle wyglada sliczna jest i chyba do Ciebie podobna!

Iwon! musze Ci sie przyznac ze dopiero wieczorem udalo mi sie wejsc na Wasza stronke.... bardzo baaardzo baaardzo fajna!!! no i wygladasz i spiewasz rewelacyjnie!!!
ja glosu za grosz nie posiadam i tylko trzeszcze  :p ;) 

Kasiu u nas problemy z oczkiem mamy od samego początku, raz ropieje więcej, raz mniej, ale ciągle się paprze. Byliśmy w tej sprawie u pediatry już 2 razy, raz kazała nam zapuszczać krople Biodacyna a drugi raz mała dostała kropelki Chibroxin, jedne i drugie się nie sprawdziły :( Przemywam jej oczko solą fizjologiczną kilka razy dziennie. Chyba nie unikniemy przetykania kanalika łzowego u okulisty. Czekam jeszcze do następnej wizyty u pediatry na szczepieniu i jak nic nowego nie wymyśli to trzeba będzie zadziałać ostrzej.

Dziewczyny czym myjecie buźki swoim maluchom? Ja używam przegotowanej wody, ale pod światło mała ma takie jakby łuski na buzi, nie wiem czy to może być po wodzie? NO i z racji tej niby alergii musiałam odstawić wszystkie kosmetyki, teraz tylko mydełko dla bobasa i trochę szamponu na główkę. Wcześniej użwałam wszystkiego od Bubchena.

Moja Igunia coś dzisiaj strasznie marudzi i już mam dość tego dnia. Głowa mi pęka ze zmęczenia.

Zaraz wkleję jakieś fotki z nowego domku no i oczywiście Igunię moja kochaną.

Mieszka się super i jest dużo miejsca. Na spacerek tylko po kładeczce zjadę i już jestem na podwórku.

E-mamo nam oczko ropialo zaraz po przyjsciu ze szpitala i pediatra zalecila antybiotyk neomecyne i masowanie wzdloz skorki wzdloz noska w kierunku kanallika lzowego no i masowanie samego kanalika wlasnie by pobudzic jego dzialenie i puk puk odpukac na razie spokoj

buzke mylam woda przegotowana ale od miesiaca juz myje normalnie w wanience przemywam sama woda bez mydelka
a poniewaz Tymcio mial roznego typu problemy ze skroka...to potowki to egzema to alergia to dermatolog zalecila taka specjalan serie kosmetykow naturalnych na bazie owsa i przenicy i teraz mala tez w tym myje...mydelko w plynie i balsam do cialka aveno-baby

Mania :) :-*
Co do mycia buźki, to ja intuicyjnie chyba jakoś też przestałam się bawić po 1,5 - 2 m-cach w przemywanie przegotowaną wodą i zaczynam w wanience od mycia twarzy, bez mydełka, potem cała reszta :)
Dziewczyny butelkowe, do kiedy trzeba wypażać butelki?

reklama
Hej Frida!!!! Suuuper że już macie neta!

A gdzie się podziala Martuska? No i w ogole co jakiś czas ktoś ginie, ja już się gubię  ::)

Dziewczyny, a orientujecie się, kiedy jest szansa, żeby dziecko zaczęło przesypiać całą noc??? Jeeeej, to będą piękne chwile  ::) :p Maniu, może Ty wiesz jak to jest? Kiedy Tymek zaczął przesypiać nocki? Marzę o tym jak nie wiem... Juz tak mi sie wydaje, że wtedy to będzie z górki, hi hi I mam nadzieje ze sie nie myle  8)

Do góry