reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Aaaaaa tak wogole to witam  nowe Forumowiczki. Milo, ze sie ujawinilyscie. Ja tez z poczatku podczytywalam forum z ukrycia, ale to bylo dawno ;)

Przylaczam sie do akcji dbania o mezow. Ja jestem mojego spragniona okropnie. Nie widzimy sie juz ponad tydzien i jest mi z tym zle mimo, ze z rodzina mieszkam :( Poprostu nie wiem jak ja wytrzymam do 6 listopada. Poki co dzisiaj pierwszy dzien kiedy maz nie zadzwonil do mnie. Mam nadziedzje,ze to nie kochanka powodem :( ;)

Acha i na kolczyka w pepku tez mam ochote i tatoo tez sobie chce zrobic one day ;)

reklama
dzieki dziewczyny za odp odnosnie przewijania ....no to sie juz nie szczypie i nie ruszam brzdaca niech sobie spi spokojne

Martuska!!!! czas pedzi i ani sie nie opbejrzysz a bedzie 6 listopad i tra ta taaaaa spotkacie sie a takie spotaknia wystesknione sa najlepsze!!!!! ;) ;D
co do kolczyka to troszke sie boje kiedys mnie kusil na brodzie ale jak na razie mi przeszlo a tatoo mam :p ;) na krzyzu i czasem kusi mnie jeszcze jeden ale chyba spasuje i nie podejme ryzyka ;) poki co dbam o brzuchol i poslady
a na deser pizza ;D

Fuj ale okropna pogoda !
Ja tez brzuszkuje tzn probuje od ziemi sie oderwac juz od jakiegos tygodnia i stosuje ostra diete-mam taka zupe po ktorej przemiana materii sie zwieksza i szybko sie chudnie- na mnie dzialalo przed ciaza moze teraz tez zadziala ::)
Ja tez jestem maluch- 160cm wzrostu waze teraz 51 kg a chce 48 bo tyle mialam przed ciaza.
Mam tez inny problem mianowicie strasznie mi zaczely wlosy wypadac ,sa wszedzie a rano mialam pelno na poduszce, normalnie koszmar! Co mam z tym zrobic?/ Macie jakies sposoby zeby je wzmocnic?

Maniu ja tez Weroniki nie przewijam w nocy bo sie wybudza i gada zamiast spac,
A tak wogole to moje dziecko lamie wszystkie zasady, mianowicie w dzien spi juz tylko w wozku jak ja bujam, a pielucha to u nas od poczatku tylko nie na buzi bo weronika zaraz wypluwa smoka, i zaczyna lizac pieluche i potem w ryk bo pelna buzia cićków.
no i mam dziecko brutala- dzisiaj wyrwala mi garsc wlosow a jak powiedzialam jej ze mamusia bedzie plakac to sie usmiechnela cala gebuchna i powiedziala Leee
no i masz tu czlowieku dziecko i chciej zeby cie kochalo ;D

Alka ja daje Weronice na noc huggisa i trwa w nim do 5 rano, czasem taka pielucha wazy rano 6kg czasem tylko 2kg ale po kilku nocnych rozmowach z moim dzieckiem tak np od 3ciej do 5tej zrezygnowalam z przewijania . Smaruje mala po kapieli oliwka i jeszcze pupcie dodatkowo kremem przeciw odparzeniom tak dosyc grubo zeby sie w tej mokrej pieluszce nie odparzyla i narazie jest ok

Ja mam to samo z praniem - mega kupa prasowania a rozwieszalam przed chwilka ( kupilismy dodatkowa suszarke bo sie nie dalo inaczej)

Co do meza to moj jest rozpieszczony bo bardzo sie staram go nie zaniedbywac i tak jakos wyszlo ze jak patrze na moja corcie to kocham go jeszcze bardziej za to ze mi pomogl w sprowadzeniu takiego cudu na swiat ;D
Tak wiec same rozumiecie ;D ;D ;D moj połówek nie moze narzekac
tylko jedno nie daje mi spokoju a mianowicie strach przed zajsciem w kolejna ciaze, biore tabletki a mimo to mam troszke pietra
chce zeby weronika miala rodzenstwo ale pozniej

ja uzywam takiego niemieckiego nazywa sie SAFTN ale wczesniej mialam z ziajki krem na podrazniona skore i tez byl ok
polecam tez masc linomag- troszke żółta ale dla u nas dzialala cuda z chora pupcia

ja wlasnie skonczylam prasowanie ...a obiecalalm sobie ze palcem nie rusze i sjesta.... no i masz!!
ktos to musial zrobic  :p
Elfiko ja wlasnie z tego powodu zcielam wlosy bo linieje jak kot wlosy mi garsciami wypadaja ale pytalam juz poprzednim razem dermatologa co z tym zrobic i uslyszalam ze po ciazy okreslona ilosc wlosow musi wypasc i chocby ie wiem co by sie robilo i tak wypadna...no i slyszalalm ze wcieranie w skore glowy soku z czarnej rzepy pomaga lub picie siemienia lnianego
ja niestety tu tego nie uswiadcze  :-[ wiec pozostaje mi codzienne zbieranie wlosow z poduszki  :p

no ;D takie kolonie to marzenie ;D

Alka ja tam z moim sie w takich sytuacjach nie probuje dogadac tylko odpuszczam, przyczajam sie i czekam az znowu zacznie mowe polska pojmowac!

reklama
Alka na kolonie to dluga droga ja juz wymiekam...wczoraj w parku spotkalam  kobiete z 3 letnimi trojaczkami + jednym 9-cio miesiecznym  :o :o :o i jak ta kobieta daje rade nie wiem
zloty medal dla niej!!!  ;)

Do góry