reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

E-mamo ja tak do konca nie jestem pewna czy ten moj lukaszek dba o mnie ;) tzn nie mam watpliwosci jesli chodzi o zapewnienie podstawowych potrzeb ale.....ostatnio kupil mi buty na obcasie i prosi bym zalozyla ponczochy i czarna sukienke...tra ta taaa... dobra...staram sie dbac o siebie i nie chodze w domu w gatkach ale ponczochy :o no to chyba tylko i wylacznie jest spelnianie zachcianek duzego ;).... choc nie powiem nie powiem.... ze to nie mile ;) ;D
no i nie moge zapomniec ze w niedziele mam przyklejic sobie plaster anty.... co by to dbanie nie skonczylo sie 3 maluchem ::)

reklama
no własnie Maniu ja też myślałam o plastrach
ale jeszcze sie nie orientowałam czy przy karmieniu piersią można
a Ty karmisz piersią? Można wtedy używać plasterka? :)

Dziewczyny spóściłam z ceny sweterki, może chcecie? są naprawdę ładne, a Majka ma już każdy kolor i co ja z nimi zrobię jak nikt nie kupi :p
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1726068

Co do przewijania nocnego, to ja nie przeijam, chyba, ze zrobi kupę, ale ostatnio i z kupą spała, bo myślałam, ze to pierdy, a okazało się, że znów narobiła. Majce nic w gaciach ne przeszkadza ::)

Melanie!!! karmie piersia i pytalam o to ktora metoda jest najbezpieczniejsza ....hmm... przed tem bylo de-po ale z racji ceny przechodzimy na te plastry- niby nie maja wplywu na pokarm

Hej, hej, właśnie zauwazyłam, że byłam pierwsza na 1000 stronie. To trochę nie fair, bo jestem "kotem" :laugh:, ale to miłe, nie powiem.. 8) Dlatego również wznoszę toast wirtualnym piwem ;) i serdecznie Wam dziękuję za ciepłe przyjęcie mnie do grona lipcóweczek :)
Dziś był całkiem fajny dzień. Kornelek spędził go niemalże książkowo, czyli w rytmie jedzenie, zabawa, spanie, no i sam zasypiał w łóżeczku- hurrraaa (to znaczy trochę go ponosiłam na rękach, ale jeszcze nie spał, gdy go kładłam, a to już coś :p). No, a mamuśka szalała po południu na aerobiku. Ale dostałam po d...e! Ostra jazda. Jak wysiadłam po wszystkim z auta, to aż się nogi pode mną ugieły. Ale twardo, w niedzielę replay!
Poprawił mi się humorek, weekend też zapowiada się nieźle, mężuś w domciu..mmm..miodzio..

A malucha w nocy nie przewijam, bo się wybudza. No i najwazniejsze- nad ranem nie ma dużo siku w pielusi, nie odparza się i nie denerwuje, zatem no problem.

Za to nocki niestety nie wyglądają u nas już tak beztrosko :-[ Karmię go wtedy piersią, dlatego budzi się tak co 2,3 godziny,a rano około 7 jest już na nogach. Fakt, po przewinięciu, nakarmieniu, przebraniu i krótkiej pogawędce znowu zasypia, ale jestem już tak wybudzona, że nie wracam już do wyrka. Dlatego trochę niewyspana chodzę. ::)

hi, hi Iwon to twój już na nogach, moja narazie tylko główkę umie podnieść ;) ;D
a ja popijam sobie piweczko, mniam - shiin. wypijęi idę spać.

Jejuuu, ale szalejecie dziewczyny. Czlowiek normalnie nie moze sobie pozwolic na chwilke "zapomnienia" bo potem nie nadazam z zaleglosciami forumowymi. Tak powaznie to ja normlanie mam mniej czasu w tej Polsce na wszystko.

Widze, ze akcja "dbanie o sylwetke" rozpoczeta pelna para. Ja jak cwiczylam po porodzie tak teraz u rodzicow spoczelam na laurach ::) Ale mnie mobilizujecie dziewczyny kochane i zaczynam od nowa jutro.

Dziedziaczki w galerii przekochane!!!!!!!!!! Poprostu naszych dzieci nikt nie pobije :laugh: :laugh:
Jutro wklejam Alusia.

Aniu.g moj Alus tez mial welurkowe ubranko do chrztu

Nianiu patent z pieluszka dziala tez u mnie juz od dluzeszgo czasu ale nei przy kazdym usypianiu

Wiki ja tez karmie tylko piersia i nie dopajam, a smoka podaje tylko do usypiania, ale czasem nie musze, jak Alus zdazy sam zasnac. Jak sie bawi to smokiem pluje

Maniu ja nie przewijam w nocy, zeby malego nie obudzic, a kupe strzela nad ranem zazwyczaj

E_mamo Alek rowniez dziekuje za zyczenia :)

reklama
Do góry