reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

czesc mamusie, brrr u nas zimno sie zrobilo
dzisiaj mam wizyte u ginekologa i pare spraw do zalatwienia na miescie wiec zajze dopiero wieczorkiem, milego dnia!

reklama
no, my juz po sczepionce....brrrrr
Kuba plakal..ale myslalam, ze bedzie gorzej...mam nadzieje ze nie bedzie zadnych powiklan!!Kuba wazy juz 5400...najwidoczniej piers mu sluzy:)
teraz grzecznie lezy sobie w lozeczku i zasypia( mam taka nadzieje)!!
dobra zmykam cos w domu ogarnac!!caluski!

Pochwale sie ze zapisalam sie na swoja pierwsza lekcje jazdy konnej!!! - w poniedzialek rano - mam tylko nadzieje, ze mama mi zostanie z jasiem:) - Frida bylaby ze mnie dumna:)

cześć dziewuszki Martynia robi sobie tylko pół godzinne drzemki po jedzonku i totalna klapa nic nie mogę zdążyć zrobić cała sterta do prasowania i wogóle chyba u nas bałagan :p a dzisiaj przyjeźdzają do nas moje koleżanki ze studenckiej ławy i normalnie nie wiem za co się zabrać
FAJNIE JEST BYĆ MAMĄ  ::) chyba oszaleję  ;)

Alka wielkie dzieki
tak naprawde nie daje sobie super dobrze rady z tym wszystkim i sie nie wyrabiam
ale ciagle sie staram

mojej Milence czas spania w nocy zauwazylam sie wydluza
dzisiaj spala od 21- 4.50
wczoraj od 21- 5.30
ale nadal sie zdaza ze budzi sie swoim starym rytmem miedzy 1 a 2 w nocy a potem o 6 rano

wczoraj bylismy u rodzinki i ciocia mi powiedziala ze jak mala skonczy 3miesiace to moge podac jej zwykle mleko,ale sprobowac w dzien jakby mialy byc przeboje
chociaz Mili nie ma skazy bo ja pilam ful mleka jak ja karmilam i nic jej nie bylo,bo te NAN to mi starcza na 2 dni czasem na 1,5! ful kasy.....a my teraz ciulamy jak dziki,bo dopiero wychodzimy z dolka finansowego...

dziewczyny ja mam ostatnio poranne mdlosci.............nawet nie chce myslec ze to by mogla byc kolejna ciaza..
bylam tydzien temu u mojej gin i wtedy moglby to byc 5tc.,no to chyba by sie kapnela,co???
ale w poniedzialek mialam takie mdlosci ze do szkoly nawet nie poszlam,wczoraj rozwolnienie i tez nie poszlam,no i myslalam ze to jakis wirus,ale dzisiaj jak mnie scielo jak wstalam to jak sie polozylam to pomyslalam ze chyba testa sobie kupie...
ale bylby nr....uuuuu

My jesteśmy po lekarzu, Jula ma 5670 g. :!!! klocuch mój kochany.
Wypytałam o to napięcie i pediatra stwierdziła, że teraz większośc mam z tym przychodzi a to są zupełnie normalne odruchy dziecka, prężenie, napinanie, zaciskanie piąstek, itp. Wg niej z Julką wszystko oki. Na krosteczki poleciła kąpiel w Oilatum i żebym odstawiła wszystkie inne kosmetyki. A z nabiałem mam się wstrzymać jeszcze miesiąc, jak nic się na skórze nie zmieni to będę mogła zacząć znowu jeść ukochane jogurciki i żółty serek.
Pytałam też kiedy się robi badanie moczu na posiew, bo chciałam zrobić profilaktycznie, to powiedziała, że jeśli dziecko gorączkuje albo nie przybiera na wadze to wtedy można badać, jeśli ładnie rośnie to nie ma takiej potrzeby.
No i teraz nie wiem czy mam się cieszyć, że jest dobrze, czy martwić, że ak lightowo nas potraktowano? ::) :o
O ślinienie i piąchy też pytałam, więc to normalne na tym etapie rozwoju i nie świadczy o zębiskach, na nie trzeba poczekać jeszcze ze 3 miesiące ;)

jakaś się kurcze przewrażliwiona zrobiłam chyba...

Ale mamy klocki ;D Mój tez 5650 kg.
Bylismy u neurologa. Maks tak czarował wszystkie kobity na korytzarzu ze nie moglismy sie opedzić ;D :laugh: Zaczyna sięnieźle...Tusia miałas racje.

Ja ma plan - do dziś robie brzuszki. A od poniedziałku ćwiczenia ::)chyba...

A oprócz tego dolączyłam do mam które maja juz @ :) No i nie zdązyłam załozyć sobie wkładki. Zaaplikowałam wiec dziś pierwszą tabletkę anykoncpcyjna ;D To się bedzie dział :p

He ale dziwnie mieć @.... ;D

A z drugiej strony odzywa się moje sentymentalne ja...buuu juz nie jeestem w ciązy..znów mi sie przypomniało.

reklama
No to pieknie - ZAPISAŁAM SIE NA ZAJECIA 2XW TYG. NA TBC i HILOW .Aż się boje i wstydze iść ;D no ze nie mam kondycji i mam opone! Kurde nawet bardzo nie mam stroju do ćwiczen. Hmmm moze w weekend sobie jakies portki kupie. Szkoda, ze nie moge isc z którąs z was, byłoby mi raźniej. łaaaaaaaaaaaaaa ale jazda!!

Do góry