reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

reklama
Mania, jeśli dobrze zrozumiałam, to piszesz o startym jabłuszku i marchewce? A soczek jabłkowy i marchewkowy podawałaś też w 4 czy już w 3 m-cu? Ja czytałam, że soczek można pod koniec trzeciego, ale nie ma jak rady koleżanki "po fachu" ;)

Czołem z rana :)

Wstałam sobie, żeby się wybrać na badania do przychodni. Mam zleconą morfologię. No i siadłam do kompa z bananem. Zanim się zorientowałam co robię, kończyłam go jeść. A przecież trzeba być na czczo ! No to sobie znowu dziś badań nie zrobię... ;D

Wierzycie z sny? znacie jakieś sprawdzone strony z ich interpretacją ?
Ja miałam dziś horror i aż się obudziłam, brrrrrrrr

POBUDKAAAAAAAAAAAA :laugh: ;)

hej!!
Jestem sierpnióweczką ale mój Tomcio urodził się 25 lipca. Mam do was pytanie. Może któreś z Waszych dziecaczków tak ma... chodzi o dziąsełka... mój synek gryzie piąstki i ślini się czy to możliwe aby to były ząbki? Czy można stosować jakiś żel do smarowania? Możecie coś polecić?
Dziękuję i pozdrawiam

Moj Jas tez "zjada" piastki (w sumie to juz odkryl kciuka) i mocno sie slini, ale nie podejrzewam ze to zabki - stanowczo za wczesnie. Nie stosuje tez zadnej masci - na razie chyba nie ma takiej potrzeby.

Kuba uwielbia ssac swoje piasteczki :) nie podejzewam jeszcze zabkow, to chyba za wczesnie...mamy jeszcze na to czas!!

My zaraz zmykamy na szczepionke brrrrr , mam nadzieje ze bedzie dobrze!!!!!napisze jak bylo po powrocie!

Ślini sie i zjada piąstki-tak objawiają sie teraz jego emocje.Np.gdy cos go interesuje zaczyna sie ślinić...Gryzie piąstki także z emocji,no i poznawczo.Jeszcze nie utrzymuje innych przedmiotów wiec wkłada raczki,poznaje ich smak,zapach,fakturę.
A tak przyszłościowo to my na ząbki stosowaliśmy Dentinox-gel-był super.Przetestowalam go zresztą na sobie,kiedy bolały mnie dziąsła.

Witam.
Nocka super. Jestem wyspana i zadowolona.
Julka też zjada zwoje piąstki. Ale to na pewno nie ząbki. Ostatnio nawet polubiła spanie na brzuszku. Wczesniej było nie do pomyślenia zeby się tak położyła zaraz był wielki krzyk a teraz spokojnie sie rozgląda albo zasypia.
Teraz leży z gołą pupą i gada do pampersów. Wogule od rana jest strasznie rozmowna. Tak gadała z miśkami że mnie obudziła. ;D Na szczęście była to godzina 8.30 a nie noc.

O "jedzeniu rączek" już pisałam, bo też byłam zaniepokojona tym faktem. A teraz u nas również doszło jeszcze ślinienie. Agnieszko mówisz, że to wtedy, gdy go cos ciekawi? To dlatego często ślini się, gdy jedziemy samochodem i on tak słodko ogląda migający świat przez okno :)

reklama
Do góry